maanantai 5. joulukuuta 2016

Pienet joululahjat lapsen kanssa


Helmihommat ovat meidän 3v8kk:n ikäisen mielestä nyt in. Hän on tehnyt kaula- ja rannekoruja itselleen, kavereilleen ja meille vanhemmille: oi sitä onnenpäivää kun löysimme kirpparilta pienen ämpärillisen puuhelmiä eurolla. ;)

Ja nyt kannattaa lopettaa lukeminen, jos kuuluu lähipiiriin ja haluaa jouluna yllättyä.

Koska Ellusta on kivaa pujotella helmiä, päätimme tehdä kummeille ja isovanhemmille lahjaksi heijastimet. Ostin askartelukaupasta ja Tigersista heijastimia, helmet löytyivät Tigersista ja omista jemmoista. Tähän olisi tietysti voinut kierrättää hyvin pari vanhaa, epämieluisampaa kaulakorua. Sitten vain pujottelemaan.


Esimerkiksi tällaisia heijastimia Ellu on saanut aikaan, sekä kaulakorun ystävälleen. Kannattaa valita aika kevyitä helmiä, ettei heijastimesta tule ihan liian painava: muovihelmet ja Tigersin kevyet puuhelmet ovat ainakin erinomaisia hommaan.


Pujottelussa kannattaa käyttää apuna neulaa (vaikka sellaista tylppäkärkistä) niin helmiä on helpompi pujotella. Lapset oppivat aika äkkiä vetäisemään langanpään pidemmäksi ettei se koko ajan luiskahda neulansilmästä, mutta sen voi myös solmia kevyesti yhdellä solmulla neulan juureen, jolloin se pysyy paremmin.

Täällä odotellaan jo joulua kovasti - joulukalenteriin kurkkaaminen on aamun ensimmäinen asia ja joulukortteja ja -askarteluja ei Ellun mielestä kai voi tehdä liikaa. Seuraavaksi olisikin kai aika aloittaa piparihommat ja niiden koristelu.

Iloista joulunodotusta!

4 kommenttia:

 1. Onpa ihania! Me ollaan toivottu myös helmiä pukilta :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kestänyt tuo helmi vaihe jo aika kauan. Vessassa on yksi kori täynnä neidin tekemiä koruja:) Tosin voi olla,että tämä äiti on vähän sieltä välillä purkanut helmiä uudelleen pujoteltaviksi... Mutta siis tosi kiva tuo idea heijastimista!!

  VastaaPoista
 3. Oi nää on ihania!
  Nyt tekisi mieli toteuttaa samantyylisiä Sennin kanssa, laitan idean korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 4. Oi nää on ihania!
  Nyt tekisi mieli toteuttaa samantyylisiä Sennin kanssa, laitan idean korvan taakse. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!