torstai 8. joulukuuta 2016

"Toistaiseksi normaali vauva" 4kk


Käytimme Ellun kanssa Veenun neuvolalääkärissä ja kovin nuori lääkäri totesi lopuksi Veenun olevan "toistaiseksi normaali vauva, palataan asiaan seuraavalla kerralla". Kohotin kulmiani enkä voinut olla sanomatta, että kotona isä varmasti ilahtuu kun saa kuulla jonkun sukulaisen olevan edes toistaiseksi normaali. ;)

Pikkuinen Veenu kasvaa omilla käyrillään ja on 62cm pitkä ja viisikiloinen. Pienimmät koon 62 vaatteet onkin jo saanut laitella pois ja ottaa kokoa 68 tilalle! Veenun päänympärys on 40 cm. Terveydenhuollon silmissä hän on virkeä ja hyväntuulinen vauva, jonka toisesta lonkasta ehkä kuului, tai sitten ei, asiaankuulumatonta ääntä. Saimme lähetteen sairaalaan tarkastukseen ja toivon kovasti, että kyseessä olisi väärä hälytys - ja todennäköisesti onkin, koska eri lääkärit ovat aiemmissa tarkastuksessa todenneet lonkat normaaleiksi.Veenu on edelleen osittaisimetyksellä ja on alkanut nyt maistella soseita. Hyvin tuntuvat maistuvan ja ensimmäiset maut, perunaporkkana ja päärynä, tuntuvat myös sopivan hyvin.


Veenu on edelleen luonteeltaan rauhallinen ja hyväntuulinen tyyppi, joka kujertelee ja hymyilee herkästi. Hän viihtyy sylissä ja seurassa ja selvästi rakastaa lauluja ja musiikkia. Hänen lempilelujaan ovat erilaiset helistimet, joita hän heiluttelee tomerasti ja läiskii niillä ympärillään olevia leluja. Lisäksi hän pitää Lamazen merenneidosta ja muovisista avaimista: kaikenlaisesta, mitä voi tunkea suuhun.

Liikkeissään Veenu on varsin rauhallinen. Silloin tällöin hän kierähtää kyljelleen, mutta kovin harvoin. Kun Ellu halusi samassa iässä tarrata kaikkiin leluihin, tahtoo Veenu vain ihastella niitä, yleensä kädet suussa. Istumaan hänellä kyllä olisi kova halu, hän punnertaa istumaan niin sylissä kuin syöttötuolissakin. Mahallakin viihdytään hyvin: kun Veenu ei jaksa enää kannatella päätään, hän laskee posken maahan ja jää paikalleen huokailemaan odotellen, että joku viitsisi kääntää hänet ympäri. Itse hän on paristi vahingossa muksahtanut mahalta takaisin selälleen.Veenu nukkuu klo 20-n.7.30 heräten syömään kahdesti tai kolmesti. Hän nukkuu kolmet päiväunet, n. klo 10, klo 13 ja klo 16.30. Unet kestävät yleensä hiukan alle tunnin ja ne nukutaan milloin missäkin, sängyssä tai vaunuissa. Veenu nukkuu yleensä sikeästi, mutta nyt hän vietteli ensin hiukan etukäteen nelikuishulinoita ja sai sitten ärsyttävän nuhan, joten äiti ja tytär ovat viime aikoina olleet hiukan väsyneitä - onneksi nyt aletaan olla taas terveitä.


Meidän rakas pikkumuru. <3 En kiellä, etteikö välillä väsyttäisi aivan kamalasti (....eilen olin niin rätti, että pesin hampaat mieheni hammasharjalla..), mutta Veenu on niin suloinen ja aurinkoinen, että siinä äidin väsymykset unohtuvat.


3 kommenttia:

 1. "Mahallakin viihdytään hyvin: kun Veenu ei jaksa enää kannatella päätään, hän laskee posken maahan ja jää paikalleen huokailemaan odotellen, että joku viitsisi kääntää hänet ympäri." Tää kommentti oli jotenkin niin hellyyttävä, että sydän suli ♡♡

  VastaaPoista
 2. Niin uskomattoman suloinen neiti<3<3
  Minealla on vähän samaa vikaa tuon liikkumisen kanssa. Se kun on niin mahdottoman mukavaa vaan pötkötellä selällään. Ja kun vatsalle käännytään, niin ei meininkiäkään lähteä liikkeelle. Toisaalta isommat sisarukset tuo nenän eteen kaikki lelut, että miksipä sitä lähtiskään liikkeelle:)

  Mukavaa alkanutta viikkoa, toivottavasti teidän nuha lähtee pian muualle!

  VastaaPoista
 3. Huh, mikä kommentti lääkäriltä! Onneksi osaatte suhtautua siihen ilmeisen hyvin ja toivottavasti lonkatkin ovat kunnossa.

  Ja voi suloisuus tuota pikku-Veenua!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!