torstai 19. tammikuuta 2017

Kaikkea kivaa pahvista - Elsan linna


Samana päivänä kun Ellu huokaili toivovansa Joulupukilta ensi jouluna lahjaksi Elsan linnaa, toi posti Ellulle talvitakin isossa valkoisessa pahvilaatikossa. Ei muuta kuin sakset ja veitsi kauniiseen käteen ja silppuamaan. Tuin torneja hiukan kirkkaalla pakkausteipillä ja pahvinpaloilla, ja teippasin taakse myös rikkimenneen taulun taustalevyn.


Elsan linnahan on sellainen korkeatorninen jäälinna. Sudin hiukan sinistä ja valkoista maalia pahvin pintaan ja liimasin koristeeksi muutaman joulukorttiaskarteluista jääneen lumihiutaleen.


Tein linnaan muutaman kalusteen. Valtaistuimen tein maitotölkistä, pöydän tuoksukynttilän kannesta ja pienestä lasipullosta. Lumihiutalejakkara on puukoriste ja tuttipullon korkki ja arkku on pieni pahvilaatikko. Hiukan maalia vain ylle ja tadaa!


Eihän tuo tietenkään ole yhtään kuin elokuvasta tuttu hulppea palatsi, mutta Ellulle se kelpasi oikein hyvin ja hän tunnistikin sen heti jäälinnaksi. Tällä hetkellä Frozen on meillä kovasti in, ja piirroksia Elsasta ja Annasta syntyy joka päivä. Ellu ei ole nähnyt elokuvaa, meistä vanhemmista se on hänelle vielä ihan liian jännittävä, mutta Joulupukki toi Frozen-kirjan ja Youtuben laulupätkiä Ellu on välillä katsellut.

Ellu on Elsa-fani, mutta mie kyllä fanitan Annaa: Annahan se lähtee hakemaan murjottavaa siskoaan takaisin kotiin ja pelastaa sekä itsensä että tavallaan koko maan. Mutta kai se Elsa vetoaa pieniin tyttöihin enemmän, onhan tällä hienompi mekko, dramaattisemmat laulut ja taikavoimia.

11 kommenttia:

 1. Oi mikä pienen tytön unelma. Aika pienellä vaivalla loppujen lopuksi saa pienen ihmisen onnelliseksi.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja miullakin oli hauskaa tuota tehdessäni, joten kaikki voittivat :D

   Poista
 2. Wau onpaupea linna! =)
  Mä fanitan myös Annaa ja Anna onkin minun Disney blogini Tammikuun neito http://sateenkaarenaika.blogspot.fi/2017/01/anna-neiti-tammikuu.html
  Minusta Elsa on kovin kylmä ( kappas vaan ) ja etäinen elokuvassa. En saa hänestä oikein otetta, mutta Anna on ihanan avosydäminen ja lämmin joskin myös varsin vauhdikas persoona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, toisaalta sympatiseeraan kyllä yksinäistä Elsaa, mutta kyllä Anna tässä tarinassa se oikea prinsessa on!:D

   Poista
 3. Oih, hieno!
  Täälläkin asustaa eräs Frozenfani joka varmasti tykkäisi tuollaisesta. Pitäisiköhän alkaa askarrella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tää oli kivan rentouttavaa äidistäkin :D

   Poista
 4. Eikä miten mahtava!!!sieltä löytyy kyllä äiti tosi hyvällä mielikuvitukselle:)
  Meillä on Frozenia fanitettu jo kaks vuotta. Biisit osaa jo iskäkin ulkoa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla :D

   Meillä tämä Frozen on uusi juttu, päiväkotikaverit saivat Ellun kiinnostumaan aiheesta loppusyksystä. :)

   Poista
 5. Ihana linna! Minulla oli pienenä jos jonkinlaista nukketaloa, mutta hienoin oli äitini pahvilaatikosta, paksusta oksasta ja puulevystä väsäämä trollitalo.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!