tiistai 17. tammikuuta 2017

Porvoossa pulkkamäessä


Lasten kanssa sitä pääsee paikkoihin, joihin ei ehkä aikuisena tulisi mentyä, mutta jotka ovat äärettömän kivoja: kuten nyt vaikka Muumimaailmaan, Touhutaloon, leikkipuistoihin ja pulkkamäkeen Porvoon vanhassa kaupungissa. Kun kotikaupunki koostuu pääosin uusista taloista ja betonimöhkäleistä, tällainen vanhojen talojen rakastaja melkein itki ilosta.

Teimme päiväreissun Porvooseen tapaamaan Veenun kummia ja hän ehdotti käyntiä pulkkamäessä. Aikuisseurueessa sitä tuskin olisi ehdotettu saati kokeiltu, mutta meillä oli mahtavan hauskaa. Jos etsitte hyvää pulkkamäkeä, niin sellainen löytyy Porvoon vanhan kaupungin perältä.


Pulkkailun lisäksi ehdimme toki katsella vähän vanhaa kaupunkiakin, käydä Brunbergin myymälässä (josta saa maistiaisia: parasta! Ellu oli tästä kovin hämmennyksissään) ja muumileikkipuistossa, joka sijaitsee keskustan kupeessa. Montaa kuvaa ei tullut otettua, mutta se oli todella kiva puisto, ei suurensuuri, mutta sieltä löytyivät Nuuskamuikkusen teltta, Muumitalo, erilaisia keijuja ja leikkilaivoja isoille ja pienille. Suosittelemme!


Tyttöjen kummit asuvat Kotkassa, Porvoossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Karkkilassa, joten meiltä löytyy näppärästi paikallisoppaita ympäri Suomen alapuoliskoa. Mekin olemme miehen kanssa tutustuneet Suomeen lasten myötä ihan erilailla: kun ennen kierrettiin ostoskeskuksia, niin nykyään sitten leikkipuistoja ja sellaisia museoita, jotka kiinnostavat myös lapsia ja lapsenmielisiä. Eikä se haittaa yhtään.

4 kommenttia:

 1. Oi kuinka kivan näköinen mäki. :) Onneks on lapsia keiden kanssa pääsee pulkkamäkeen, niin kivaa puuhaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin olen huomannut tulleeni vanhaksi ja mietin mäen huipulla todennäköisyyksiä murtaa luuni laskussa 😂

   Poista
 2. No nyt tiedän minne suunnata laskiaisena. :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!