tiistai 10. tammikuuta 2017

Veenu 5kk


Pikkuinen Veenumme täytti jo viisi kuukautta ja äiti itki melkein silmiä päästään. Kauhulla odotin vauvan ekaa puolivuotista, mutta Veenun kanssa kaikki on mennyt niin hyvin ja mukavasti, että en oikein tahtoisi tämän loppuvan.

Veenu on 5,7 -kiloinen ja 64 cm pitkä, hän kasvaa tasaisesti omilla käyrillään.

Veenu on edelleen hyvin tyytyväinen, seurallinen ja hymyileväinen tyttö, joka pulisee omalla kielellään. Aika hyvin hänen ääntelynsä sävyistä huomaa, että haluaako hän jotain lisää vai lopetettavan, tahtooko hän syliin vai onko hänellä tylsää.


Hän on edelleen rauhallinen myös liikkeissään. Hän kääntyy kummallekin kyljelleen ja osaa kääntyä vatsalta selälleen ja päinvastoin, mutta harjoittaa tätä taitoa vain jos oikein sattuu huvittamaan. Hän saattaa katsella leluja kaihoisasti, mutta ottaa yleensä vain niitä, jotka makaavat ihan käden ulottuvilla. Ja edelleen hän saattaa maata huokaillen poski lattiaa vasten, jos ei ole itse muistanut, kuinka selältään käännytään mahalleen - jospa joku tulisi joskus nostamaan... Yritän välttää tyttöjen vertailua, mutta tässä asiassa sitä ei voi olla tekemättä. Ellu oli aivan erilainen, ja kieppui, pyöri ja veti itseään eteenpäin tässä iässä. Hän on hyvin energinen edelleen, joten voisinko elätellä toivoa, että Veenu pysyisi rauhallisempana jatkossakin?

Sylissä ja sitterissä tyttö punkeaa istumaan ja istuukin jo selkä varsin suorassa. Lähiviikkojen hommana onkin hakea syöttötuoli papan varastosta ja alkaa puolen vuoden iän lähestyessä hiukan kokeilemaan sitä .


Veenu kasvaa osittaisimetyksen ja soseitten voimin. Kaikenlaiset vihannekset ja hedelmät tuntuvat sopivan hänelle, joten olen aika rennolla otteella antanut uusia makuja. Kiinteitä syödään jo kolmesti päivässä, Veenu söisi vaikka kuinka, mutta tylsät vanhemmat hiukan rajoittavat. Kunhan tyttö vielä hiukan kasvaa ja valmiudet kehittyvät, aion alkaa tarjota hänelle sormiruokaa soseiden ohella.

Veenu nukkuu öisin klo 20- 7/8 heräten syömään yleensä kerran neljän maissa ja uudestaan kuuden pintaan. Muuten hän ei öisin edes heilahda, uni maittaa. Päiväunia hän nukkuu kolmet, aamupäivällä ja viiden maissa vähän alta tunnin torkut ja päivällä joskus kaksikin tuntia.


Veenu pitää helistimistä, kaikenlaisista soivista leluista, lauluista ja hyppyyttämisestä. Erityisen mielissään hän on, jos joku kannattelee häntä kainaloista ja hän saa seisoma-asennossa hiukan varailla jaloilleen. Myös veden potkiminen kylvyssä on kivaa, ja se soseiden syöminen. Ja Ellu - Veenu on uskomaton Ellu-fani ja sisko saa ihastuneimmat hymyt ja hellimmät silitykset.

Joulun aikoihin reissailimme paljon, Veenu osoittautui oikein reippaaksi reissutytöksi joka nukkui kyläpaikoissa jopa parempia yöunia kuin kotona. Vuodenvaihteessa hän alkoi hiukan vierastaa, sama jatkui tällä viikolla neuvolassa, jossa terveydenhoitajaa mulkoiltiin julmasti melkein koko visiitin ajan.


Semmoinen pieni pulloposki. Edelleen aivan ihana pieni tyttönen.

12 kommenttia:

 1. Kuinka suloiset tytöt teillä onkaan. Ja huomaan, että myös osaat nauttia onnestasi etkä pidä sitä itsestäänselvyytenä.


  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä äärettömän kiitollinen näistä tytöistä. Ellusta opin, että vauva-aika sujahtaa ohi ihan liian nopeasti, niin Veenun kanssa arjen pienistä haasteistakin osaa melkein nauttia. Kohta kukaan ei tarvitse miua öisin, yhyy!

   Poista
 2. Ihana pikku tyttö teillä♡ menee kyllä niin nopeasti nämä kuukaudet,Minea kun tulee pian jo 7kk,en kestä!!!
  Repesin totaalisesti tuon "mulkoili julmasti"-kohdan kans:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, Veenusta ennen niin kiva terkka ei vaikuttanut enää lainkaan luotettavalta tyypiltä :D

   Poista
 3. Ihana tyttönen :)
  Jännää, että teillä nukutaan reissussa paremmin! Me ollaan reissattu aika paljon ihan pikkuvauva-ajasta asti sukulaisia ja kavereita läpi, plus pari ulkomaanmatkaakin. Silti, on kyllä reissuyöt aika surkeita meillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan päivän touhut ovat väsyttäneet Veenun totaalisesti. :D Ellu nukkui nuorempana levottomasti reissuissa, nykyään onneksi ihan hyvin. Tosin mie olen itse se, joka ei nuku reissussa vaan vasta automatkalla kotiin :D

   Poista
 4. Tuo mielikuva poski lattialla huokailevasta pikku typystä saa aina hymyn huulille :) Ihana Veenu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt viikkoa myöhemmin on tarmokas kitinä tullut tilalle! Nyyh!

   Poista
 5. Ihana Veenu! <3
  Miten vauvat kasvavat aina niin hurjaa vaihtia? Vastahan teidän Veenu syntyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en kestä, että meillä on kohta puolivuotias! Toisaalta haluaisin vain pysäyttää tämän ajankulun:/

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!