lauantai 25. helmikuuta 2017

Ei (vielä) voitettu tautibingossa


Tiistaina pakkasin tytöt autoon epäuskoisissa tunnelmissa. Oikeasti, olemmeko ne todella lähdössä hiihtolomareissulle, vaikka ympärillä pörräsivät koko tammi- ja helmikuun vesirokko, enterorokko, influenssa, norovorus, perusvatsatauti ja tavallinen flunssa? Uskomatonta! Meillä ei ole yleensäkään tuuria arpajaisissa ja muissa tuuripeleissä, mutta ihme, että emme voittaneet edes tautibingossa!

En yleensä ole taudeissa hysteerinen, en Suomessa kanna mukanani käsidesiä emmekä esimerkiksi ota kuin rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Nyt alkoivat taudit kuitenkin jo tulla uniin asti: hiihtolomareissumme mummille oli sovittu jo hyvissä ajoin ja pelkäsin Ellun pettyvän suunnattomasti, jos emme pääsisikään matkaan. Ihan neljän seinän sisään emme jääneet, mutta Ellu alkoi jo vaikuttaa kyllästyneeltä "ei saa laittaa käsiä suuhun, ei leluja suuhun edes leikissä, muista pestä kädet ihan joka puolelta, yritetään pysyä terveenä, että päästään mummille" -virteeni. 

Ja täällä sitä nyt sitten on oltu, yli 200 kilometrin ajomatkan jälkeen. On nähty tätejä, käyty Ikeassa, luisteltu ja pulkkailtu. Ja jos hyvä tuuri jatkuu, jatkamme maanantaina matkaa Helsinkiin. Ja olisihan se tietty kiva pysyä terveenä koko kevät, mutta en kauheasti kehtaa valittaa, vaikka joku pöpö löytäisi meidät reissujen jälkeen. Kunhan se ei ole noro. Hyih. 

Onko teillä pysytty terveenä? Oletteko otattaneet lapsille vesirokko- tai influenssarokotteet (mitä tässä tauteja odotellessani huomaan aina välillä itse harkitsevani)?

7 kommenttia:

 1. Pidän peukkuja, että säästytte taudeilta. :)
  Meillä ollut pientä flunssaa ja Lumilla oli vatsatauti, joka ei tullut muihin. Kauhulla tuota Noroa odotan ja toivon että se kiertää meidät kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noro on jotain ihan kamalaa.. Miten ihmiskunta ei siihen ole keksinyt mitään rokotetta, sen ottaisin heti. Yök.

   Poista
 2. Toivottavasti pysytte terveinä! Meillä oli pitkä flunssa lapsilla ja vähän vanhemmillakin, mutta muuten on säästytty. Noroa ei kyllä tosiaan haluaisi kylään :/ Influenssarokote otettiin lapsille ja vesirokkorokotetta harkitaan, kun mies ei ole sitä sairastanut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla otettu influenssarokotteita, koska ei miehen kanssa koskaan olla influenssaa saatu vaikka tilaisuuksia kummankin töissä joka vuosi valtavasti olisi ollutkin. Ehkä se joskus löytää meidät, mutta sitä ennen emme ala rokotuksia itsellemme ottamaan.

   Vesirokko aikuisiällä on kuulemma jotain varsin kamalaa. Ehkä kannattaisi tosiaan saada rokotettua edes se mies. :D

   Poista
 3. Eikös tuo vesirokko olisi hyvä just lapsena sairastaa pois? Ite kilttinä koululaisena podin sen pois aikoinaan ala-aste ikäisenä kesälomalla. :D Mut saipahan syödä suklaata ja katsoa vuokra leffoja kuten My Little Ponya. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on puolensa ja puolensa. Tautihan voisi olla hyvin lievä, mukana voi tulla vakavia jälkitauteja, mutta ne ovat hyvin harvinaisia. Mutta Veenulle en mitään rokkoja haluaisi, varsinkin, koska Ellu saanee lievän taudin kavereiltaan ja Veenu sitten monta kertaa rankemman Ellulta (pitkäkestoinen altistus).

   Vesirokko on tulossa syksyllä rokotusohjelmaan eli terveydenhuolto suosittelee sitä sitten otettavaksi. Jos sinne asti selvitään, niin en tiedä, ehkä rokotamme ainakin Veenun silloin.

   Poista
 4. Jännät paikat ollut teillä :) Kiva että pääsitte reissuun!
  Me ei olla kans harrastettu noita ekstrarokotteita, ja vesirokkokin täällä sairastettiin kypsässä 3kk iässä vahingossa :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!