torstai 30. maaliskuuta 2017

Mitä syntymäpäivälahjaksi neljävuotiaalle?


"Tää synttäripäivä juhlavin on juu,
ja synttärikuume mahtavin se vain voimistuu.
Kun oot sä mulle kallehin se näin toteutuu.
Tää synttäripäivä juhlavin on juu!"
Elsa Frozen - Kuumetta lyhytelokuvassa

Ellu on odottanut nelivuotiassynttäreitään hartaasti syksystä asti. Joulun jälkeen olemme saaneet joka päivä vastata kysymykseen, että milloin on kevät. Hän ei ole talvenvihaaja, mutta muistaa, että hänen syntymäpäivänsä on "sitten keväällä". Hän on seuraillut lumen sulamista vielä frisbeegolfkautta odottavaa isäänsäkin innokkaammin, vaikka olen yrittänyt selittää, että keväälläkin voi tulla lunta eikä ulkolämpötila vaikuta synttäreiden saapumiseen nopeammin tai hitaammin.Synttärikuumetta on hiukan helpottanut juhlien valmistelu. Olemme leiponeet muffineja ja pipareita, sekä tietysti askarrelleet kutsut, ja käyneet hartaudella valitsemassa karkkeja synttärileipomuksiin. Ellu myös innostuu aina kun ilmoitan siivoavani; nytkö siivotaan juhlia varten? No jaa, lapsiperheessä se on ehkä liian aikaista muulloin kuin juhlia edeltävänä päivänä. ;)

Ellulla itsellään oli vain kaksi lahjatoivomusta: sähköhammasharja ja potkulauta. Molemmat hän on nyt saamassa isovanhemmiltaan.


En oikein tiedä, mikä potkulaudassa viehättää, mutta sitä Ellu on toivonut jo pitkään. En yhtään tiedä, millainen paketista paljastuu, vinkkasimme vain miehen kanssa isovanhemmille, että pyörien olisi hyvä olla mahdollisimman isot.

Polkupyörä on oma lempparilahjaideani kaikille 2-4 -vuotiaille. Ellu sai kaksivuotiaana pienen Pukyn ja kolmivuotiaana (ei tosin synttärilahjaksi) kaksi kokoa isomman, ja tykkää valtavasti potkutella. Ja äiti tykkää, kun tasapaino kehittyy ja Ellun kanssa voi hyvin kulkea useamman kilometrin matkoja, kun hänellä on pyörä mukana. (Miulla on Pukyyn hankittuna kantohihna jonka avulla kuljetan sen bussissa esimerkiksi kaupungille, vink vink)


Ellu pitää kaikenlaisista peleistä kuten monet muutkin nelivuotiaat. Junior Alias, Kaninloikka, Timanttiponit, Muumien purnukkajahti, Hedelmätarha ja kaikenlaiset lotot ovat monesti tämänikäisten mieleen. Samoin palapelit mieluisasta aiheesta, Elluun iskisivät erityisesti Frozen, prinsessa- ja My Little Pony -palapelit. Palojen määrää kannattaa tiedustella etukäteen vanhemmilta ettei osta ihan liian vaativaa tai helppoa palapeliä, tai sitten voi ostaa tuollaisen useamman palapelin laatikon josta löytyy useammankokoista palapeliä. Ellu tekee itsekseen 36 palan palapelejä, isompiin hän tarvitsee vähän aikuisen apua.


Kirjat ovat aina kiva lahja, neljävuotiaille voi yleensä lukea jo monenlaista. Sekä tyttöjen että poikien mielestä Tatu ja Patu -kirjat ovat yleensä kiinnostavia ja hauskoja: aikuinenkin lukee niitä mielellään, niissä on hauska juoni, hieno kuvitus ja opettavaisia juttuja. Ellun mieleen ovat kaikki ponijutut ja prinsessakirjat - ja varmaankin myös prinsessalehdet, sellaisen mummi tilasi Ellulle synttärilahjaksi. Muumilehti olisi myös varmasti täynnä kivaa luettavaa ja tekemistä tämänikäiselle.

Tehtäväkirjat ja värityskirjat ovat Ellun ja monen ikätoverin mieleen, ja niitähän löytyy vaikka kuinla paljon erilaisia. Oppi&Ilon pyyhittävät tehtäväkirjat ovat hauskoja ja helppoja ottaa mukaan esimerkiksi matkoille tai johonkin virastoon tai lääkäriin, jossa joutuu odottamaan.


Muovailuvaha on monesti nelivuotiaista todella kiva juttu, samoin vesivärit, tussit ja erilaiset helmiaskartelut. Hamahelmistä ja muovailuvahoista on kaupoissa monenlaisia settejä. Ellu on vienyt kavereilleen lahjaksi yleensä juuri askartelu- ja taiteilutarvikkeita, niitä kun kuluu aina.


Elämyslahjat ovat mahtavia lapsillekin! Esimerkiksi Hoplopin tai elokuvateatterin lippu ilahduttaa varmasti, erityisesti, jos lahjan antaja lupaa lähteä reissuun mukaan. Tai itsetehty lahjakortti, jossa luvataan viedä lapsi puistoretkelle mehujen kera tai laavulle paistamaan makkaraa. Kummien, mummien ja muiden läheisten kanssa vietetty aika on monesti lapsillekin tavaralahjaa mieluisampaa.


Nelivuotias osaa ilahtua (vielä?) myös muista kuin lelulahjoista. Meillä toiveena tosiaan on se sähköhammasharja, ja lisäksi tiedän, että Ellu ilahtuisi esimerkiksi Frozen/prinsessa/My little pony -yöpuvusta tai sukkapaketista, uusista aurinkolaseista, hauskasta sateenvarjosta, katuliiduista tai vaikkapa leipomistarvikkeista (sellainen kaupan valmispakkaus ja kylkeen paketillinen muffinivuokia, ja se on siinä).

" Siis tää synttäripäivä juhlavin,
mahtava päivä tietenkin,
kaikista parhain onnen saa!"

Ps. Vaikka tässä niin nohevana kirjoittelin lahjaideoita, niin miehen kanssa pähkäsimme omaa lahjaamme niin pitkään, ettei se ehkä ehdi saapua postissa. :D Pidetään peukut pystyssä. Tilasimme Ellulle hänen rakastamastansa Frozen - Kuumetta -lyhytelokuvan legoversion. Synttärikuume saa siis jatkua myös omien synttäreiden jälkeen. ;)Mitä teidän nelivuotiaanne ovat toivoneet, tai muistaako joku, mitä itse sai nelivuotislahjaksi?

10 kommenttia:

 1. Meillä on Mandi neljä vuotiaana saanut juuri noita muovailuvaha juttuja ja hamahelmi settejä. Myös ponit ja pikkulegot oli silloin in. Pojilla oli tuon ikäisenä jo armoton pikkulego fanitus päällä, niiden lisäksi taisivat saada joitain pihaleikki juttuja, hämähäkkikeinun ainakin.
  Mä sain itte neljä vuotiaana sellaisen ihanan nuken jonka Super pitkät hiukset parturoin heti seuraavana päivänä:D Mun äiti oli siis parturi,joten varmaan olin vähän ottanut mallia. Harmitti siinä vaiheessa kun tajusin, että ne nuken hiukset ei kasvakaan takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :D Miullakin oli vähän isompana sellainen ja ai että menetin hermoni sen takkuuntuvaan tukkaan, teki ihan mieli leikata. :D

   Poista
 2. Meillä vanhempi tyttö sai kolme vuotiaana samanlaisen prinsessa- potkulaudan synttärilahjaksi. Sillä on on vähän huono potkutella, potkutteleva jalka tahtoo osua isoihin renkaisiin. Ja renkaiden pyörintä voisi olla parempi. Nelivuotias lahjaksi tyttö sai sellaisen potkulaudan, jossa on pienet renkaat. Paljon kevyempi potkutella pienirenkaisella tytön mielestä. Muutaman harroituskerran jälkeen pystyi käymään jo 4-5 km lenkkejä potkulaudalla. Prinsessa-potkulaudalla tuskin pääsisi kilometrin lenkkiä edes, pihalla potkutteluun se soveltuu hyvin. Kaksivuotias pikkusisko sillä potkutteli pihalla viime vuonna. Varmaan ostetaan kolmevuotiaalle parempi potkulauta, pääsee hänkin paremmin potkuttelemaan. Suosittelen nelivuotiaalle pienirenkaista potkulautaa vai mitä ne nyt ovat virallisesti. Hyvää liikuntaa lenkkeily potkulaudan kanssa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käyttökokemuksesta! Me järkeilimme, että isompien pyörien kanssa olisi helppoa oppia tekniikka ja pysyä pystyssä. Saas siis nähdä, kuinka käy! Ja ehkä hankimme sitten pienipyöräisen mallin jos Ellu innostuu laudastakin, pidemmät matkat hän kuitenkin potku- tai polkupyöräilee.

   Poista
 3. Kuulin tänään hauskan lahjaidean. Se on pattereilla käyvä leikkivatkain. Vaikka tietysti Ellu osaa jo auttaa hiukan oikeassakin ruuanlaitossa niin tällä vatkaimella voi tehdä vaikka vaahtoa saippuavedestä jne.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olen yrittänyt katsella kirppiksiltä sellaista vanhaa vispilää, jossa on veivauskahva. Se olisi todella kiva saippualeikkeihin myös, siinä pitäisi lapsen kiireisenä tunnin jos toisenkin. ;)

   Poista
 4. Hyviä lahjaideoita. :)
  Vaikka lapsuusmuistoja sarjaa kirjoitankin, niin sitä en muista mitä neljä vuotiaana lahjaksi sain, mutta palapelit ja kirjat toimi aina.

  ps. Osaapa Ellu värittää jo siististi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun pitäisi varmaan katsoa synttärivalokuvista, jos niistä näkyisi. Sainkohan pyörän neljä- vai viisivuotislahjaksi..

   Ellu innostui värittämisestä loppusyksystä ja värittää kyllä nyt aika hienosti. :)

   Poista
 5. Kivoja lahjaideoita!

  Me aateltiin hankkia neljävuotiaalle synttärilahjaksi juurikin se polkupyörä. Lapsi on alkanut kovasti ihastella naapuruston isompien lasten pyöriä. Keskikokoinen puky on ollut meillä nyt reilu vuoden käytössä lähes päivittäin, sillä taittuu niin päiväkoti- kuin muutkin matkat näppärästi. Saa nähdä, onko lapsi sitten oikeasti vielä ajamisharjoituksista kovin kiinnostunut, uskoisin kuitenkin että on. Vähän kyllä hirvittää, onko mun vauva jo niin iso että se alkaa opetella ajamaan pyörällä.. :D

  Palapelit/duplot/legot on minusta myös aina kivoja lahjoja. Myös hoplop- ja leffaliput on lahjoja, jotka olisi myös äidin mieleen. Lelulahjoista en muuten itse niin hirveästi innostu (ellei lapsi ole itse nimenomaan toivonut jotain tiettyä täsmälahjaa), kun tuntuu että ainakin meille leluja kertyy nurkkiin sitten esim. kierrätettyinä ihan huomaamatta muutenkin aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miuakin ihan itketti kun Ellu ajoi ensimmäistä kertaa polkupyörällä, niin ne kasvaa! Vastahan ne oli pieniä kestovaippapyllyjä..

   Sama juttu lelujen suhteen. Ostamme/Ellu saa lahjaksi niitä aika vähän, ainakaan uusia juttuja, vaan sitten lisäyksiä vauvanukkeleikkeihin, poneihin, legoihin jne. Ja esim. jouluna yritämme saada sukulaisia ostamaan kimpassa jonkin isomman jutun kuin monta pientä lelujuttua, jotka mahdollisesti jäisivät vain nurkkiin pyörimään.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!