sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Viidenneksi onnellisin kansa

Suomalaiset ovat tuoreen tutkimuksen mukaan maailman viidenneksi onnellisin kansa. Ehkä hiukan yllättävää: suomalaisiahan pidetään syrjäänvetäytyvinä pessimisteinä, joiden small talkiin kuuluu päivittely siitä, miten lunta/lämpöasteita/omenoita/turisteja on ihan liikaa/liian vähän. Mutta kiva, että tämä mielensäpahoittajien kansa osaa olla onnellinen!

Valitsin Instagramista muutaman kuvan asioista, jotka tekevät miut onnelliseksi:

1. Perhe


Paikallislehdessämmekin oli huomioitu tuo tutkimus suomalaisten onnellisuudesta, ja kaupunkilaiset nimesivät perheensä onnen lähteeksi. Mie olen lapsesta asti haaveillut omasta perheestä ja olin jo alaluokilla huolissani, että mitä jos en löydäkään puolisoa. Aikuisena mietin, että mitä jos emme saa yhtään lasta, biologista tai adoptoitua. Olen äärettömän onnellinen, että miulla on ihana mieheni ja ihanat tyttösemme.

Myös vanhempiini ja muihin sukulaisiin miulla on hyvät välit. Sekin tekee onnelliseksi.

2. Ystävät


Kuvassa on Ellu kavereittensa kanssa, mutta olen onnellinen ja kiitollinen omista ystävistäni. Monenkaan kanssa en pääse tapaamaan kasvotusten kovin usein, mutta he ovat siellä jossakin ja kiinnostuneita siitä, miten miulla menee.

Ja on ihanaa, että Ellulla on omia ystäviään, osa uudempia ja osa on ollut hänen elämässään syntymästä tai puolivuotiaasta saakka. On ihanaa seurata lapsiystävysten leikkejä ja juttuja.

3. KotiKoti on miulle todella tärkeä. Se on paikka, jossa saa olla oma itsensä ja jossa rakkaiden ihmisten lisäksi ovat rakkaat, omannäköiset tavarat. Miut tekee joka päivä onnelliseksi miehen rakentama terassi ja esimerkiksi tuunaamamme sohvapöytä. En haaveile valtavista linnoista, olisin onnellinen pienessä vuokra-asunnossakin kunhan siellä olisi luonnonvaloa ja omia tärkeitä tavaroita

4. Terveys


On etuoikeus saada olla terve. Valitan mukana roikkuvista raskauskiloistani ja jumittavista hartioistani, mutta olen kuitenkin todella terve. Myös tytöt ovat terveitä ja kasvavat hyvin. Omassa lapsuudenperheessäni koettiin vakava sairaus lapsuusvuosinani joten osaan arvostaa terveitä lapsiani erityisellä tavalla.

5. Ammatti, työ ja osaaminen


En ole tällä hetkellä työelämässä, mutta miulla on odottamassa vakituinen mukava työpaikka, johon palata kun siltä tuntuu. Miulla on mukava, vaikkakin haastava ja alipalkattu, työ, jossa saan kehittää itseäni ja jossa koen olevani hyvä ja tarpeellinen. Se on miulle tärkeää.

6. Pienet ihanat asiat 


Pidän herkuista, uimahalliretkistä, lastenteatterista, hyvistä kirjoista, kynttilöistä, vohveleista iltapalaksi ja pienistä päiväreissuista lähikaupunkeihin. Pidän ottamistani onnistuneista valokuvista, kirppareilla kiertelystä, bussilla matkustamisesta, kukkapenkkien istuttamisesta, yhteensopivista lastenvaatteista, saippuakuplista, vanhojen huonekalujen uudistamisesta ja kaikenlaisesta kauniista. Kaikista kivoista pienistä asioista, jotka tuovat vaihtelua arkeen ja luksuksentuntua päivään.

7. Ulkoilu


Pidän kävely- ja pyöräretkistä, metsäretkistä, luontopoluista, kauniista maisemista ja mökkeilystä. Tällä hetkellä olen onnellinen siitä, että talven jälkeen Ellu voi taas potkupyöräillä ja Veenu on vielä rattaissa viihtyvässä iässä joten kaikista on kiva lähteä aamu- tai iltakävelylle katselemaan vuodenaikoja ja nauttimaan raikkaasta ilmasta. Odotan innolla kesää ja öitä mökillä - ja jopa uusia frisbeegolfratoja!

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Ps. Miut tekevät onnelliseksi myös leffaillat miehen kanssa. Kerran viikossa katsomme yhdessä jonkun elokuvan, tyyli vaihtelee laidasta laitaan. Suosittelen erinomaisen hyvää elokuvaa Still Alice, jossa (ihana) Julianne Moore esittää uskomattoman hyvin vasta 50-vuotiasta naista, jolla todetaan nopeasti etenevä muistisairaus. Se oli meistä molemmista hyvin ajatuksia herättävä ja koskettava elokuva.

2 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihana postaus<3
  Mut tekee onnelliseksi aikalailla samat asiat, ykkösenä perhe,ja heti perässä koti,terveys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suomalaisilla taitaa olla ilmeisen pehmeät arvot, moni kun nimeää perheen tärkeimmäksi ja raha ei edes taida mahtua top viiteen. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!