lauantai 29. huhtikuuta 2017

Harmaa lapsiperheen eteinen


Tervetuloa meille, taas!

Olemme nyt keväällä hiukan uudistaneet eteistä. Vaihdoimme loisteputkivalaisimet energiatehokkaampiin spottivalaisimiin ja epäkäytännölliseksi osoittautuneen naulakon toiseen malliin.

Meillä on valtavan iso eteinen, koska siihen olisi joskus tarkoitus tulla myös yläkertaan vievät portaat. Nyt pienten lasten kanssa se on hyvä, eteiseen mahtuvat niin vaunut kuin aikamoinen määrä kenkiä ja ulkovaatteitakin. Olemme yrittäneet suunnitella eteistä niin, että kaikille tavaroille olisi paikka, jolle ne heti laitetaan, ja että myös Ellu pystyisi itse laittamaan helposti omat tavaransa paikoilleen. Suunnittelu on yleensä toiminut, koska Ellu on selvästi meistä perheenjäsenistä se siistein, hänen kenkänsä löytyvät aina joko kenkähyllystä tai ulko-oven viereiseltä kenkäkourulta, takit naulakosta jne.


Uudet valaisimet tulivat Ikeasta ja ne ovat nyt samantyyliset olohuoneen valaisinten kanssa. Vanhoja loisteputkivalaisimia oli neljä, spottivalaisimia riittää kaksi ja niiden lamputkin ovat hyvin energiatehokkaita, joten eteisen valaistuksen sähkönkulutus tipahti kolmasosaan aiemmasta. Aika hyvä!


Arjen pelastajamme, eteisen iso lipasto, on myöskin Ikeasta. Sen Malli on Tarva ja se myydään käsittelemättömänä. Lipasto on maalattu kalkkimaaleilla ja siihen on vaihdettu puisten tilalle metalliset vetimet (myöskin Ikeasta), ja sivussa on koukut, jossa Ellu säilyttää reppujaan ja vaatteitaan. Ulkovaatteet pääsevät heti omille paikoilleen, kun lapsi ylettyy itse ripustamaan ne. Uloslähtökin helpottuu kun Ellulle ei tarvitse olla ojentelemassa mitään vaatekappaleita.


Lipastossa on meidän perheelle juuri sopiva määrä laatikoita, jokaisella on omansa pipoille, hansikkaille ja muille asusteille, ja lisäksi ylälaatikossa on paikka avaimille, aurinkolaseille jne. Kotoa lähtö sujuu kiireessäkin suht stressittömästi kun tavaroille on selvät paikat, johon ne yleensä käytön jälkeen myös palautuvat. Ylemmän kuvan valkoiset muoviset säilytyslaatikot ovat nekin Ikeasta, lisäksi olen tehnyt laatikoihin sisuslaatikoita pienistä pahvilaatikoista ja yhden vanhan pikkulokerikon lokeroista. 

Lipasto oli aiemmin toisella seinällä, mutta nyt kun siirsimme sitä, sain vihdoin hyvän paikan haikailemalleni taulukollaasille. Perhekuvat odottavat vielä päivitystä, toinen on otettu Ellun ristiäisissä ja toisessa Veenu on niin pikkuinen, ettei hänestä edes näy kuin puolet kasvoista.

Ellu teki miulle koristeen kukkaruukkuun: jos en vaikka saa kasveja enää kukkimaan, niin onpahan ainakin jotain silmäniloa ;)
Kesäaikaan musta pystynaulakko on aika turha, siinä roikkuu lähinnä reppuja, mutta talvella siinä on hyvä kuivattaa rukkasia ja pipoja

Lipasto sivukoukkuineen on ollut meillä käytössä jo vuoden, ja koska se oli niin hyvä, halusimme toisenkin naulakon, johon Ellu ja aikanaan myös Veenu ylettäisivät. Isäni varastoista löytyikin ihana, vaikkakin huonokuntoinen, vanha naulakko. Hioin ja maalasin sen ja mies kiinnitti siihen uusvanhat koukut. Hylly kiinnitettiin lapsille sopivalle korkeudelle kulmaan, josta se ei näy ulko-ovelle: elämä saa tietysti näkyä, mutta on ihan kiva, ettei se räjähdä toppavaatteita pursuillen silmille heti ovensuusta.


Meillä on uusi talo, mutta rakastan puisia, vanhoja huonekaluja. Haaveilen puusohvasta ja kaikesta muusta ihanasta, mutta ehkä se on jokin raja vedettävä. Mutta tällaisia ihania pikkuhyllyjä meille kyllä mahtuisi enemmän!

(Eteisessä on myös isot peiliovikaapit, jotka ovat kyllä näppärät, mutta aina sormenjälkiset... Tuovat valoa, mutta en kyllä suosittele kuin himosiivoajille, joita meillä ei kyllä olla) 


Veenun vaunut kuuluvat yleensä myös eteiseen, ne mahtuvat kyllä myös kodinhoitohuoneeseen, mutta on näppärämpää pukea itsensä ja Veenu eteisessä ja lähteä vain suoraan ulko-ovesta ulos. 

4 kommenttia:

 1. Ikkunoiden ja peilien pesu on kyllä ihan kamalaa. Suosittelen Viledan ikkunan puhdistusliinaa. Sen kun kastelee ja pyyhkii ikkunat ja lasit eikä mitää rantuja jää! Nopeaa ja helppoa, säästää aikaa. Eikä tarvii olla himosiivooja ;) Nim. täällä toinen ei-siivoushullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mikrokuituliinat on koettu tässä hyviksi, mutta raah, kamalaa puuhaa se on silti :D

   Poista
 2. Kivan näköistä! Mie haaveilen ajoista, jolloin vaunut mahtuis kans eteiseen niin, että siitä mahtuis samalla myös itse kulkemaan helposti :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Ellun vauva-aikaan vedettiin vatsaa sisään tuulikaapissa, kun vaunut eivät muutenkin pienestä tilasta puolikkaan. Nyt ei ole sitä ongelmaa, mutta toisaalta noin iso eteinen tuntuu hiukan hukkaneliöiltä.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!