lauantai 8. huhtikuuta 2017

Kipsimunia ja suklaamunakakku

Oletteko tehneet kipsitöitä kipsinauhalla? Se on aika hauskaa ja helppoa, ja sillä saa tehtyä niin päällystyksiä kuin vaikka millaisen patsaan ihan vain vaikkapa sanomalehtipaperista ja kipsinauhasta. Täällä juttua kahden vuoden takaa kun tein kipsinauhasta pääsiäispupun.


Tänä vuonna päätin ottaa viimein hyötykäyttöön pari vuotta kaapissa jemmaamani värikkäät muovimunat. Päällystin ne kipsinauhalla ja annoin kuivua, ja tänään sitten Ellun kanssa maalaasimme ne. Osaan Ellu käytti kaikkia sateenkaaren värejä, osan maalasimme vähän hillitymmin samoilla väreillä Ellun koristelemien pajunoksien kanssa.


Jos kipsiaskarteluja haluaa kokeilla, niin kannattaa kipaista apteekin kautta: kipsinauha on siellä huomattavasti askarteluliikettä edullisempaa, eikä näillä taida käytännössä olla mitään eroa.

Kipsausvaiheesta ei ole kuvia, se kun on aika märkää puuhaa, mutta leikkelin siis kipsinauhasta pieniä pätkiä, jotka dippasim vedessä ja silittelin sitten muovimunien päälle. Annoin munien kuivaa pari päivää kääntäen välillä ja sitten maalasimme ne askartelumaaleilla.


Teimme munille pienen pesän salaattikulhoon sammaleesta ja koristenauhasta, siitä tuli aika hauska.


Hiukan samalla teemalla teimme muuten eilen myös juustokakun, kun Ellun synttärijuhlista estynyt kaveriperhe kävi onnittelemassa. Tein taas tämän helpon suklaajuustokakun (pienempään vuokaan noin puolikkaalla ohjeella) ja koristelimme sen kunnon kasalla suklaata. Nam!


Mukavaa huomista palmusunnuntaita! Oletteko tehneet paljon pääsiäisvalmisteluja? :) 

6 kommenttia:

 1. Harvinaista, että apteekissa on joku halvempaa kuin muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mutta ehkä poikkeus vahvistaa säännön? ;)

   (Mutta hei, miun monivitamiinitkin on siellä halvempia. Hm. Siis ainakin kaksi poikkeusta!)

   Poista
 2. Onpas kiva idea nuo kipsimunat! Jos sitä sit ensi pääsiäiseksi kokeilis, josko tuo pieni apurikin silloin malttaa pitemmän hetken askarrella :)
  Meillä on jonkin verran pääsiäiskoristeita, ja rairuohotkin vihdoin rupesivat kasvamaan kunnolla :)

  VastaaPoista
 3. oi miten kiva idea!! ja lopputulos on tosi kiva.
  Meillä on aika vähän pääsiäis juttuja, lähinnä ruohoa ollaan istutettu ja vähän oksia koristeltu. Nii ja hei askarreltiin me parit puput:)
  Niin herkun näköinen tuo kakku, kasa suklaata toimii kyllä loistavasti koristeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän on suklaassa ja koristeissa aina enemmän :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!