torstai 25. toukokuuta 2017

Kiireinen kotiäitiarki

Olen laiminlyönyt tätä blogia viime aikoina, mutta niin olen kyllä laiminlyönyt kaikkea muutakin, esimerkiksi omaa liikuntaani ja vaikkapa siivoamista sun muuta turhaa. Veenu on alkanut nukkua vain yhdet pikkutorkut aamupäivällä ja yhdet päiväunet keskipäivällä, ja alkanut muuten touhottaa menemään joka suuntaan, joten äidin hengähdyshetket ovat kortilla. Ellun kanssa on sitten omia puuhiaan ja nyt keväälle on sattunut vaikka mitä juhlia ja menoja, joihin valmistautumiseen ja joihin hankkiutumiseen menee kahden lapsen kanssa oma aikansa.


Toisaalta on rentoa olla kotiäiti, mutta päivät ovat kyllä täynnä puuhaa, ainakin jos ei harrasta einesruokia ja omistaa omakotitalon. Tiskiä, ruuanlaittoa, siivoamista ja kukkapenkkien kitkemistä on tarjolla aina, kun lapset ovat suht kylläisiä/tyytyväisiä/leikitettyjä/sosiaalistettuja. Jos aamupäivä tai koko päivä menee kylässä tai muissa riennoissa, niin seuraavana päivänä saa sitten tehdä kotitöitä senkin edestä. Ja mie en edes ole mikääm siisteysnatsi vaan menen siitä, mistä aita on matalin! Kaksi lasta vain syö, sotkee ja tuottaa pyykkiä (yli) tuplaten kuin se yksi. Ehkä tämä helpottaa, kun imetys loppuu/Veenu alkaa syömään täysin samaa ruokaa/lopettaa kestovaippailun/muuttaa kotoa. 

Ja sitten tämä talo! Viime iltoina olemme viettäneet miehen kanssa laatuaikaa maalaten ja öljyten terassia, joka on nyt valmis, luojan kiitos. Maalasin viime kesänä tehdyn aidan ja kukkapenkeissä olisi aina laajentamisen varaa. Onneksi tytöt viihtyvät molemmat ulkona (vaikka saankin kaivaa Veenun suusta kiven noin joka kolmas minuutti) - vaikka pihahommissa onkin työtä, niin samalla nautin niistä ihan mielettömästi. Kukkapenkit ja kaverien näkeminen ovatkin sallittuja syitä ruokkia perhe aina välillä (eli nykyään suht usein) eineksillä tai tonnikalapastan tyyppisillä pikaruuilla.

Ellu on tämän vuoden ollut päiväkodissa kahdesti viikossa, mutta hän lopettaa sen tämän kuun lopussa. Ensi vuosi tuo siis entistä enemmän menoja ja tekemisen keksimistä, koska Ellu (tai mie?) ei ole tyyppi, joka viihtyisi kotona telkkaria katsellen. Mutta uskon, että ensi vuodesta tulee kiva vuosi. Ellu on viihtynyt päiväkodissa ja oli oikein hyvä ratkaisu, että hän jatkoi siellä osittaisesti Veenun vauvavuoden, mutta nyt sekä Ellu että me vanhemmat olemme sitä mieltä, että on hyvä lopettaa päiväkotijutut ainakin ensi vuodeksi ja elää vähän toisenlaista arkea. 

Aaa. Ja orastavassa kolmenkympinkriisissäni olen ehkä saanut hankittua perheelle vielä lisää työmaata. Mutta palataan siihen asiaan parin viikon päästä kun asiat ratkeavat! (Kuvan possut vasemmalla eivät liity tähän mitenkään, oikeanpuoleiset liittyvät)

Eli täällä menee hyvin, mutta touhukkaasti! Blogi on ehkä hiukan hiljainen, mutta pihisee kyllä vielä! 

8 kommenttia:

 1. Mäkin just oon miettinyt viime aikoina kuinka kiirettä tää elämä on kotona :D Mekään ei paljoo tykätä kotona olla, kun sisällä menee hermo aika nopeesti, joten keksitään kaikkee puuhaa aamupäiviksi. Välillä mietin että oonko kerennyt edes kunnolla leikkeihin, kun ollaan menossa, nähdään kavereita (jolloin lapset yleensä leikkii keskenään) ja kotona sit pitäs siinä samalla tehdä ne kotityöt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tosi harvassa aamupäivät, ettei olisi mitään ohjelmaa: aina on jotain, jos ei kavereiden näkemistä tai jotain tapahtumaa, niin ainakin pihatöitä tai asioilla käymistä. Ja iltapäivällä on sitten pakko tehdä jotain kodinhoidollistakin

   Poista
 2. Oi, teillä muuttuukin arki sit vähän, kun ei oo päiväkotia (tuomassa lisäviihdykkeitä :p )
  Mie ootan kans sitä arkea kahden ipanan kanssa, minkä syksy sitten tuo :) Aika paljon kans ollaan menossa, niin toivottavasti myös kahden kanssa sitten :)

  Tuo Hämäläisen tila oli kyllä kiva paikka, käytiin siellä ekaa kertaa keskiviikkona avoimen päiväkodin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti meno jatkuu kahdenkin kanssa! Meillä Veenu oli kolmiviikkoisena kirjastossa konsertissa ja siitä se meneminen ja tuleminen sitten alkoi :D

   Hämäläisen tila on kyllä kiva, me ollaan nyt kolmena keväänä käyty siellä moikkaamassa eläimet ja ostamassa kasveja. :)

   Poista
 3. Siis just kaveri kysyi multa, että kuinka saan aikani kulumaan kotona. Että eikö oo tylsää vaan hengailla. Kysyin häneltä, että missä ihmeen välissä tässä ehtis hengailla?!?! Pää kolmantena jalkana saa mennä kaiken aikaa!!Ja tuntuu, että tunnit/ päivät loppuu ihan kesken.
  Mutta kiva kuulla teidän kuulumisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kotonaolosta on hengailu kaukana. :D Muistan, kun aikaan ennen lapsia yritin sopia treffejä yhden kaverini kanssa, joka oli hoitovapaalla. Se se vasta hankalaa oli ja hän varoitteli, että kotiäitiä kiireisempi on vain eläkeläinen. En uskonut. :D

   Poista
 4. Kun luutii kyläluutana, täytyy luututa vähemmän kodin lattioita, kun ei tule siellä sotkua! Mutta kyllä, kotiäidin arki on kiireistä, vaikka mekään ei Bonskun kanssa menty mitenkään koko aikaa.

  Ja veikkaan kyllä, että se sotku loppuu vasta kun lapset muuttaa pois. Tosin täytyy sanoa, että lattialle päätyvän sotkun määrä on viime aikoina vähentynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Ellukin sotkee loppujen lopuksi hyvin vähän, ainakin, jos vertaan Veenuun tai edes kahden vuoden takaiseen aikaan. Eli ehkä tässä on toivoa että elämä siistiytyisi ja homma siinä mielessä hiukan helpottaisi!

   Ja totta, välillä on ihana viettää aamupäivä muualla ja hoitaa syömisetkin siellä, ja palata sitten suht siistinä pysyneeseen kotiin. Tosin koirankarvaa on aina silläkin aikaa ilmestynyt :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!