maanantai 8. toukokuuta 2017

Koukussa pihaan


Kevätsäät ovat olleet myös täällä Saimaan rannoilla aika surkeat. Ensin satoi ja oli kylmää, nyt on ollut lähinnä kylmää. Ja tällaiselle suht tuoreelle pihanomistajalle tämä on kidutusta!

Miulla on tällekin kesälle suuret suunnitelmat pihan suhteen: kukkapenkkien laajennusta, puiden istutusta, uusia kasvilaatikoita ja sen sellaista. Lisäksi pitäisi nakutella kasaan pieni pihavarasto ja käsitellä viime kesänä tehdyt terassi, autokatoksen väliseinä ja aidanpätkä. Mutta kun mitään ei pääse tekemään! Varaston elementit saapuvat tällä tai ensi viikolla, ja sää on ollut ihan liian kylmä mihinkään istutushommiin. Tuskissani livahdin kuitenkin viikonloppuna itsekseni Plantageniin ja ostin kesän ruukkukukat: jospa niitä pääsisi viikonloppuna vihdoin istuttamaan!


Puutarhurina olen todellakin enemmän innokas kuin taidokas, mutta ei kai se haittaa. Ärsyttää suunnattomasti, että pari viime vuonna istuttamaani perennaa vaikuttaa kuolleen talven aikana, mutta se korvautuu ilolla siitä, kun joku toinen kasvi puskee sinnikkäästi esiin mullan alta.  Vihaan haravoimista ja nurmikon ajoa, mutta mieli lepää kun saan puhdistaa kukkapenkkejä, istuttaa kasveja ja erityisesti perustaa uusia penkkejä: eikä vähiten sen vuoksi, että mitä enemmän kukkapenkkejä, sitä vähemmän nurmea ajettavana. ;)

Viime aikoina olemme saaneet vielä tavallistakin enemmän ulkoilmaa kun pihalla on ollut haravointia, kukkapenkkien puhdistamista ja kaikkea muuta kevätpuuhaa. Ellu viihtyy hienosti ulkona vaikka tuntejakin, Veenun homma on lähinnä nukkua ja hänen herättyään pitääkin aika pian lähteä sisälle, tuuli on noin pienelle vielä todella kylmä eikä ryömivälle, pökkelöksi puetulle vauvalle löydy pihalta oikein muuta tekemistä kuin siskon touhujen katselu. Tosin perjantaina täälläkin koettiin niin lämmin päivä, että Veenu pystyi olemaan hetken ilman hanskoja: onnellisena hän täytti suunsa ensin heinällä, sitten hiekalla.Puutarhahommiani rajoittavat siis tällä hetkellä sää, vauva ja ajanpuute. Kotihoidontuki alkaa ensi viikolla, silloin rajoitteeksi tulee myös raha. Olen hiukan suunnitellut pyytäväni mahdolliset kolmikymppismuistajaiseni avustuksina pihaharrastukseeni kolikoiden, multasäkkien tai perennakasvien muodossa. Enpä olisi pari vuotta sitten tällaista uskonut.

Oletteko te koukussa pihaan?


4 kommenttia:

 1. En ole varsinaisesti koukussa pihaan vaan rapunpielikukkiin. Minulla on onnekseni suht pieni takapiha, josta on vähän työtä. Mutta kesäkukkiin saan uppoamaan aina melko paljon rahaa, kun haluan että piha on kaunis. En halua kasvattaa mitään, koska lapsena sain harventaa sokerijuurikasta sen verran, etteivät multahommat ole mieleisiä.


  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on miehen kanssa traumoja, miulla haravoinnista ja miehellä ylipäätään kaikesta pihatyöstä, mutta tykkäämme rakennella ja istutella, joten traumoja on pitänyt työstää. Tosin mies hoitaa kuitenkin enimmät haravoinnit ja mie kukkapenkkien kitkemisen ;)

   Poista
 2. Täälä toinen totaalisesti koukuttunut!!!
  Mä sain jo terden öljyttyä,haravoitua ja talven kukat on heitetty pois. Kesäkukkia en oo tohtinut ostaa,kun nämä hitsin säät on niin surkeat ja kylmät. Mä en vaan jaksa niitä peitellä tai kannella sisälle.

  Mulla samoja ongelmia kuin sullakin, Minea ei vielä hirveästi pihalla viihdy kun lähinnä joutuu nököttää rattaissa. Ja tuollaiselle menopäälle se ei oikein meinaa sopia. Viime perjantai oli meilläkin aivan tosi lämmin. Sellaisena olis saanut jatkua. Mutta eikös ens viikosta oo tulossa jo vähän lämpöisempi?!Jos jäis edes noi lumisateet pois..

  Mukavia hetkiä puutarhan kimpussa,postausta odotellessa!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ensi viikko tosiaan olisi lämpimämpi! Meinasin kyllä viikonloppuna riskeerata ja istuttaa nuo kukkalaatikoiden kukat, joita nyt tosiaan olen siirrellyt sisälle ja ulos. Mullat olisivat jo laatikoissakin valmiina..

   Kunnon kevät, tule jo!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!