lauantai 27. toukokuuta 2017

Valmis terassi


Muistan kuinka ensimmäisen kerran näin mieheni. Hän pomppi (!) yläasteen aulan läpi, heitti reppunsa reppukasaan, jollainen pikkukoulussamme aina kasaantui aulan pylvään ympärille ja pomppi (!) kohti ruokalaa. Enpä silloin arvannut, että pomppivasta rillipäästä tulisi lasteni isä ja aikamoisen taitava omakotitaloasuja.

Viime kesänä mies teki meille terassin (juttua siitä  täällä ) ja nyt oli viimein aika öljytä ja maalata se. Kaiteista tuli valkoiset ja terassi öljyttiin mustalla. Lopputulos istuu kyllä taloon oikein hyvin! Aikaa meni pari reipasta iltaa lasten nukkumaanmenoajan jälkeen - tulipahan päivitettyä puolison kuulumiset siinä samalla.Terassi osoittautui viime kesänä erittäin toimivaksi ja nyt, kun värityskin on valmis, olemme siihen erittäin tyytyväisiä. Ihmettelen vieläkin, miten mies osasi tehdä sen - suunnitteluun meni toki aikaa, mutta sitten se vain rakentui. Taitavaa!Facebook-kirpputorin kautta hankin terassille uuden, hiukan korkeamman pöydän niin ruokailu on helpompaa kuin aiemman sohvapöydän korkuisen pöydän ääressä. Veenullekin on nyt hetkellisesti oma pihatuoli kun mökkikäyttöön ostettu tuoli on vielä meillä kotona. (Tuo Ikean Antilop-tuoli on kyllä syöttötuolien parhaimmistoa esimerkiksi mummilaan, se on helppo puhdistaa ja siitä saa näppärästi jalat irti säilytystä varten.)

Tuon betonitarjottimen tein muuten ihan itse betonikurssilla, samoin tähdet. Tykkään!

Yleensäkin homma menee meillä niin, että mie ideoin, mies tekee käytännön suunnittelun ja rakentaa, mie sitten maalaan ja sisustan. Ihan toimivaa yhteistyötä, kumpikin saa sen osan hommasta, josta tykkää.


Tilasin mieheltä keväällä myös uudet kukkalaatikot etupihalle: näihin jättiläisiin mahtuu kasvi jos toinenkin, multaakin ne vetivät satoja litroja. Sopivat kivasti terassin kanssa eivätkä pääse kuivumaan niin helposti kuin pikkupotit. 


En ole tainnut koskaan laittaa kuvaa koko talostamme, mutta tässä se nyt on, 2014 loppuvuodesta valmistunut sininen kuutio. Mielestäni terassi teki talon paljon paremman näköiseksi, aiemmin se oli vain vaaleansininen möykky keskellä kivituhkaa. Seuraavaksi olisi suunnitteilla tehdä tuohon pallogrillin kohdalle ehkä hiukan laatoitusta ja laajentaa takaterassia. Ei hommat lopu, ei - mutta toisaalta nämä ovat mahtavan kivoja projekteja, koska lopputulos on niin palkitseva.

6 kommenttia:

 1. Ihana terassi teillä!

  Ja tuo betonivati on upea! Olisi kiva tietää miten olet sen tehnyt :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Ihana terassi teillä!

  Ja tuo betonivati on upea! Olisi kiva tietää miten olet sen tehnyt :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 3. Juuri meinasin kysyä, että miten olet tehnyt tuon betonitarjottimen. Aivan ihana, tykkään! <3 Haaveissa olisi myöskin tehdä tässä nyt vähän betonitöitä, pienet saappaat terassille olisi aika ihanat. Onko betonitöiden teko vaikeaa? Onko miten sottaista yms., ppystyisi tekemään omalla kotipihalla? :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kiva nähdä teidän koti ja ihana tuo terassi!! Sopii tosi hyvin talon ilmeeseen.
  Meillä on miehen kanssa juuri samanlainen tyyli, mä ideoin,mies rakentaa mä sitten viimeistelen. Ihan toimiva tyyli:)
  Ja tiiäkkö samaa mäkin välillä ihmettelen, että miten ihmeessä tuo mies osaa kaikkea rakentaa?? Sen täytyy olla joku sisään rakennettu juttu!!:D

  Ihanaa alkavaa viikkoa teille<3

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo terassi ja muutenkin teidän koti näyttää oikein ihanalta.♥

  VastaaPoista
 6. Teidän koti näyttää niin ihanalta terasseineen päivineen.

  Vakkari

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!