keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Veenu 9kk
Veenu on ollut jo viikon verran yhdeksänkuinen, mutta tämä postaus on venynyt, koska vihdoinkin tulivat kukkapenkkienlaittokelit - perheemme on ollut ihan pihalla.

Meidän yhdeksänkuinen on iloinen, seurallinen, touhukas, rohkea ja perustyytyväinen tapaus. Hän haluaa olla aina siellä missä tapahtuu, ja mitä enemmän ihmisiä ja menoa ja meininkiä, niin sen tyytyväisempi Veenu on. Hän on noin 74 senttiä pitkä ja painaa varmaankin 7,5 kiloa, Vaatteissa on siirrytty melkein kokonaan kokoon 80.Liikkeissään Veenu on edelleen rauhallinen. Hän ryömii sujuvasti paikasta toiseen, mutta on vasta viimeisen viikon ajan alkanut nousta konttausasentoon hytkyttelemään. Tänään hän peruutti kontaten metrin verran, saa nähädä, lähteekö homma etenemään. Istumaan hän ei vielä nouse itse, mutta istuu jämäkästi joten aika usein nostamme hänet istumaan, jotta hän pääsee paremmin puuhaamaan leluilla jne. Ehkä hän ei siksi olekaan harjoitellut istumaannousua, palvelu on pelannut liian hyvin. ;)

Veenu osaa taputtaa, tyhjentää lelulaatikoita, vetää ilmapallot naruistaan alemmas revittäväksi, juoda aika hyvin tavallisesta mukista ja syödä kaikenlaista itse. Hän harjoittelee taputtamaan ja ryömii syöttötuolin alle kiljuen namnamia. Lisäksi hän on oppinut repimään ruohoa, ja tunkemaan sitä suuhunsa.

Nyt viikon verran Veenu on nukkunut yöt ilman yösyöttöä. Edelleen hän havahtuu tuttuun tapaan neljän maissa ähisemään, mutta nukahtaa heti uudestaan kun isänsä silittää pari kertaa päästä. Miun ei parane koskea: jos Veenu ei isänsä kanssa muista haluta syödä, niin en aio asiasta häntä muistuttaakaan. Ihanaa nukkua vähän paremmin! Aamut sitten alkavatkin jo heti kuuden jälkeen, mutta en kehtaa valittaa siitä.Aikaisen aamuheräämisen vuoksi Veenu käy päiväunille jo ennen yhdeksää, ja sitten uudestaan yhdeltä. Unet kestävät tunnin, puolitoista. Lisäksi hän nukkuu melkein aina pienet unet vielä viiden maissa, ja painuu yöunille kahdeksan aikoihin. Aamupäivisin hän nukkuu yleensä vaunuissa, muuten pinnasängyssä meidän vanhempien vieressä. Satunnaisesti hän vielä nukkuu päikkärit miun kainalossa, koska se on miusta niin ihanaa. :D

Veenu on todella kiinnostunut kirjoista ja soittimista, erityisesti lelupianosta, ja on aina mukana leikeissä, tutkimassa tavaroita ja erityisesti maistelemassa niitä. Toiset lapset ovat Veenusta ihania ja hän pitää kiukkuisen parkaisun, jos isommat yrittävät poistua paikalta ja jättää hänet yksikseen. Muutenkin Veenulle on tullut enemmän tahtoa, ja jonkinlainen lievä eroahdistuskausikin on nyt päällä. Jos joku yrittää poistua huoneesta ja Veenu huomaa, hän rääkäisee vihaisesti ja ryömii itkien perään. Miun laittaessa ruokaa Veenu löytyy ennemmin tai myöhemmin ripustautuneena nilkkoihini. Yleensä saan hetken lisäkokkausaikaa sylittelemällä hiukan ja antamalla tytölle sitten jonkin uskomattoman ihmeen tutkittavaksi, kuten patalapun tai vispilän.Yleensä Veenu on kuitenkin oikein hyväntuulinen. Hänen kasvoillaan on yleensä leveä hymy ja yleensä hän viettää aikaa pulisten omalla kielellään ja iloisesti hihkuen. Hän osaa virnuilla ja veikistellä ja tietää selvästi, että hän on perheenjäsentensä mielestä aika mainio tapaus.

Veenu sormiruokailee paljon. Aamu- ja iltapuurot syötämme ja jotain sosetta on yleensä tarjolla jossain kohtaa päivää, mutta paljon hän syö itse. Leipä on Veenun herkkua, samoin kaikki höyrytetyt vihannekset, tomaatti ja pasta. Kananmunasta hän pitää syötettynä, mutta ei munakkaana eikä keitettynä itse halua syödä sitä, se vain muussataan pöytään. Kalan kanssa on sama juttu, Myöskään minkäänlaiset kala- tai lihapötköt eivät viime aikoina ole uponneet, joten lihat tarjotaan yleensä soseiden muodossa.

Veenulla on edelleen tutti, Ellultahan se lähti jo puolivuotiaana ja se oli suunnitelma Veenunkin kanssa, mutta koska Veenun yöt ovat olleet Ellua rikkonaisempia ja tutti on rauhoittanut niitä, on hän saanut jatkaa lutsutusta. Tutti onkin aika tiukasti suussa aina unilla ja rattaissa, yleensä myös turvakaukalossa. Kesällä on tiedossa paljon yökyläreissuja, joten ehkä annamme Veenun pitää tuttinsa kesän yli, varsinkin nyt, jos yöt ovat muuttumassa kokonaisiksi.Veenu viihtyy ulkona, erityisesti, jos onnistuu nyhtämään heinää nyrkit ja suun täyteen. Myös kukat ovat vaarassa kun Veenu ottaa spurtin. Hiekkahommatkin kiinnostavat, ja kastelukannut: toivottavasti kelit pian lämpenisivät niin Veenukin pääsisi paremmin hommiin mukaan, nyt hanskat kädessä ja haalari päällä se on vähän hankalaa. Äitienpäivänä koettiin ensimmäinen pyöräreissukin, se oli Veenusta hauskaa.

Semmoinen  iso pieni yhdeksänkuinen. Aika menee vauhdilla!


4 kommenttia:

 1. Niin kovin tutun kuuloista tekstiä!
  Nuo kaikki nilkoissa roikkumiset, suuttumiset kun muut lähtee huoneesta jne. Mä oon niiiiiiin kade noista teidän öistä!!! Ehkä meilläkin,sielä joku päivä:D

  Ihana 9 kuukautinen teillä<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teilläkin! Meillä mies oli hyvänä apuna tukemassa Veenun nukkumista, miun kanssahan uudelleennukahtamiset unohtuivat aina heti

   Poista
 2. Mistä sinä olet muka tuollaisen 9-kuisen saanut, kun Veenuhan on vastasyntynyt? Veenu vaikuttaa mainiolta ja hyväntuuliselta tapaukselta! Aivan ihanan veikeitä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä aikamoinen velmuilija, saatamme olla pulassa vielä joku päivä!

   Ja todellakin, aika menee vauhdilla! En ymmärrä, kuka vaihtaa miun vauvaa aina vain isompaan..

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!