torstai 15. kesäkuuta 2017

Kesämieltä vaikka väkisinKesäkuun puoliväli ja täällä ulkoillaan edelleen softshelleissä! Ollaan kyllä saatu käyttää välikausikamppeita koko rahan edestä, maaliskuun alusta kesäkuulle... No okei, jotkut toiset näkyivät olevan liikkeellä t-paidassa, mutta miusta aamupäivät ovat tosi viileitä ja tuuli on kylmä, vaikka auringonpaisteessa lämmin olisikin.

Koko perheen kesätoiveena olivat eväsretket eikä oltu vielä päästy yhdellekään. Pakkasin sitten aamupäivällä viltin mukaan ja lähdimme tyttöjen kanssa potkupyörällä ja bussilla ensin kauppaan ja sitten picnicille miehen työpaikan pihalle. Pyysimme miehen mukaan, vaikka Ellu kyllä oli sitä mieltä, että jos vain vilkuttelisimme isille ikkunasta, saisimme nähdä kateellisen ilmeen. ;)Olemme tyttöjen kanssa aika ahkeria bussin käyttäjiä. Mies voi kulkea työmatkansa pyörälläkin ja saamme kyllä auton käyttöömme aina jos sitä kaipaamme, mutta se on aika harvinaista. Bussipysäkki on niin lähellä ja bussin aikataulutkin sattuvat meidän omiimme, aamuhommien jälkeen liikkeelle ja päiväuniksi takaisin. Ei tarvitse etsiä parkkipaikkoja, Veenua ei tarvitse siirrellä mahdollisesti nukkuvana autoon ja pois ja linja-autossa löytää usein myös juttuseuraa. Ostokset kulkevat Veenun rattaissa ja Ellun potkupyörä tai -lauta näppärästi mukana. Ah, bussi. Kiitos, että olet olemassa ja kiitos, että saamme kulkea kyydissäsi ilmaiseksi niin kauan kuin Veenu käyttää rattaita!Ja kiitos kaupat, että teillä on nykyään paistopisteitä, joista helposti saa evästä picnicille. Kiitos kotiäitivuodet, jotka ovat vihdoin opettaneet pakkaamaan mukaan pullon vettä ja veitsen, että evääksi saadaan myös kurkkutikkuja ja kirsikkatomaatteja. Kiitos Suomen kesä, että kerrankin oli satamatta, vaikka lämpötila ei ylittänytkään paljon yli kymmentä astetta.


Veenun ensimmäinen eväsretki <3 Voi hyvänen aika miten aika menee vauhdilla... Hänelle oli sosepurkkikin, mutta enemmän hän mutusti patonkia, kirsikkatomaatteja ja erityisesti vadelmia. Ja yritti syödä voikukkia.


Ellu poimi kukkakimpun, päästimme miehen ruokatauolta takaisin töihin ja potkuttelimme itse vielä kirjastoon ennen kotiinmenoa. "Miten ihana seikkailu meillä olikaan", Ellu huokaili kotona. Pienen budjetin pienet jutut voivat onneksi olla seikkailu, ainakin, jos aurinko sattuu paistamaan. 

Huomenna kesäseikkailut jatkuvat kun lähdemme pitkästä aikaa mummilaan. Pakkasin salaa, varmuuden vuoksi, mukaan Ellun uimapuvun, mutta ehkä olisi ennemmin kannattanut pakata kurahousut... Voisiko se kesä nyt kohta tulla, pysyvästi ja kunnolla? 

Toivottavasti teillä on säistä huolimatta ollut kiva alkukesä! 

8 kommenttia:

 1. Meillä päästiin tänään kuule jopa uimaan!! Aikas mahtavaa ja oli se ilo sitten sen mukaista. Mandikin kävi varmaan neljä kertaa uimas ja Nuutti istui tunnin altaassa ennen kuin malttoi tulla pois:D Että tällaisia päiviä nyt vaan lisää kehiin!
  Aivan huippu ihanan kuuloinen ollut teidän seikkailu, täytyykin ruveta suunnittelemaan eväsretkeä omienkin lasten kanssa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huimia vesipetoja teillä!

   Mie olen pitänyt tytöt (eilistä lukuunottamatta) tiukasti kuivalla maalla, koska vaikka sää olisi lämmin, niin täällä on aina ollut tosi kylmä tuuli... Kesäflunssa ei ole kiva!

   Poista
 2. Ihana kesäinen eväsretki! Kesästä pitää kyllä ottaa ilo irti vaikka väkisin. Minäkin olen muutamaan otteeseen saanut nauttia Bonskun ja miehen seurasta kesken työpäivän. Tuo kivasti kesän vähän harmaampaankin päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, että teillä ja meillä on välillä tuollainen mahdollisuus!

   Poista
 3. Ihana hyvän mielen kesäpiknik :) Mekin ollaan jo E:n kanssa muutamaan kertaan oltu piknikillä, mutta koko perheellä ei olla taidettu vielä ollakaan!
  Mekin busseillaan paljon, mutta nyt oon koittanut myös pyöräillä E kyydissä, että mun raskausahteri sais ees jonkinmoista liikuntaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily on kyllä hyvää liikuntaa! Miulla jää liikkumiset enemmän rattaiden työntelyksi, koska meiltä on vähän liian pitkä matka Ellun pyöräillä kauppoihin/kirjastoihin, mennään siis bussilla ainakin toiseen suuntaan. Sellainen pyörän peräkärri olisi näppärä, mutta Ellu ei varmaan mahtuisi siihen kuin tämän kesän niin ei olla hankittu

   Poista
 4. Lasten mielestä ne arkisimmat seikkailut voivat olla just niitä parhaimpia. Kyllä sen huomas tuolla maalla, kun Lilian sai vaan touhuta päivän ulkona, mikä oli hänestä ihan parasta ikinä :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!