keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Veenu 10kk

Vauhtia riittää. Veenu 10kk on oppinut nousemaan tuen varassa seisomaan ja yltää nyt vaikka minne - olemme siis pulassa ja uusien sisustusratkaisujen edessä. Takaisin lattiatasoonkin päästään jo suht sulavasti, mutta viime viikko oli aikamoista muksahtelua.Veenu ei vielä viime viikolla kontannut ja aloin jo hiukan panikoida, että meinaako tyttö skipata konttaamisen kokonaan. Jotkut tekevät niin eikä siinä mitään, mutta olisi myöhemmän oppimisen kannalta ihan hyvä, jos se konttaaminenkin hallittaisiin. Soitin Veenun terkkarille muuta asiaa ja mainitsin konttaamattomuudesta, ja juuri, kun sain lauseen loppuun, Veenu otti ensimmäiset konttausliikkeensä. Nyt hän vuoroin konttaa ja vuoroin ryömii.Tytöllä olisikin valtavasti tarmoa päästä liikkumaan. Hän ei viihdy vaipanvaihdossa yhtään paikallaan eikä ole aloillaan lattialla hetkeäkään. Ruokapöydässä hän viihtyy, jos saa syödä itse. Turvakaukalossa makoilu on nykyään tosi tylsää, jos mennään pidemmälle kun ruokakauppaan tai jos ei ole uniaika. Öisin sentään nukutaan aika hyvin eikä liikkuminen ole tullut uniin. Imetysasennot sen sijaan ovatkin todella mielenkiintoisia, kun Veenu kiipeilee syödessään sinne tänne kuin mikäkin hämähäkki.

Veenu on alkanut hoitaa nukkeja, hän silittelee niitä hellästi äännellen ja pusuttelee naamat märiksi. Lisäksi hänestä on äärettömän kivaa heilutella lapiota hiekkalaatikolla, siinä saattaa mennä puolikin tuntia. Saippuakuplat ovat ihania, samoin kylpeminen ja kaikenlainen riekkuminen.


Puhe ja sen ymmärtäminen kehittyvät pikkuhiljaa. Veenu reagoi omaan nimeensä ja niin oikean kuin leikkiruokien syöminen on hänelle namnam. On ihanaa seurata pienen oppimista ja odotan kovasti, että hän pääsee entistä paremmin kertomaan, mitä hän tahtoo tai ei tahdo.

Vauhtilikka on myös sitä mieltä, että yhdet päiväunet päivässä riittävät. Jos hän herää kukinlaulun aikaan, hän saattaa ottaa aamupäivällä pienet torkut, mutta muutoin hän nukkuu keskipäivällä pari tuntia. Öisin nukutaan klo 20-6.30: monesti sängystä tosin kuuluu aamuviideltä iloinen kiljahdus, mutta mies saa Veenun nopeasti nukahtamaan vielä uudelleen. Mie en. Äidin kanssa aamu voisi alkaa jo viideltä..

Mitoista ei ole tietoa, koska Veenu on tasaisesti kasvava toinen lapsi ja käy siis neuvolassa kahdeksan kuukauden ja vuoden iässä. Käytössä ovat koon 80 vaatteet (osa hiukan reiluja hoikkeliinille) ja kestovaipoissa M, kertakäyttöisissä Muumien 4. Pitkähkö ja sirorakenteinen neiti hän on.

Veenu on veikeä, rohkea, seurallinen, energinen ja touhukas pikkutyttö. Meidän muru.


8 kommenttia:

 1. Veenu on todella suloinen ja niin on Ellukin!!!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyö ovat :) Mutta olen tietysti itse jäävi sanomaan ;)

   Poista
 2. Voi miten ihana touhupaketti teilläkin jo on!! Ja hei todellakin i feel you noiden imetysasentojen kans. Meillä on vierailla ollu naurus pitelemistä, kun katsovat miten Minea on tissillä. yleensä neiti kääntyy sylissä vatsalleen ja puskee jalat suorina pyllyn ylös. Jeps, näin just opetetaan joka paikassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onneksi tässä on saanut kymmenen kuukautta luopua kaikista mahdollisista imetysestoista, muuten nyt ei pääsisi enää mihinkään kun jotain vilahtaa aina kuitenkin :D

   Poista
 3. Kerrotko lisää tuosta konttaamattomuudesta? 🙂 meillä Vilmeri jätti sen kokonaan välistä. En ole kuullutkaan että siitä olisi jotain haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konttaamisessa vauvan on hallittava sekä käsiä että jalkoja, vieläpä vuorotahtisesti, ja se on tärkeää aivojen kehitykselle kun aivopuoliskot työskentelevät yhdessä. Myöhemmin samaa yhteistyötä tarvitaan kun opetellaan esim. muita liikkumisen taitoja ja lukemaan ja kirjoittamaan. Vauvan ja lapsen olisi hyvä liikkua monella tavalla, koska siinä motoriset taidot kehittyvät, ja se taas tukee myös puheen kehitystä.

   Konttaaminen on siis lupaava taito myöhemmän oppimisen kannalta ja sitä voi vauvasta koittaa houkutella esiin. Kaikki eivät kuitenkaan konttaa ja harjoittelevat vuorotahtisuutta sitten myöhemmin elämässä eri tavoin liikkumalla. :) Eli se, että lapsi ei ole kontannut, ei ole huolestuttava asia, muuta kuin hysteeriselle lastentarhanopettajaäidille.

   Poista
  2. Jaaaa :D empä oo kuullukkaa enne :)
   Tosin vilmeri puhua pälpättää jo hyvi lauseita ja on motorisesti kehittyny hyvi nii ehkä on poikkeustapaus xD

   Poista
  3. Yleensä homma meneekin juuri noin, konttaamisen poisjäänti ei tarkoita, että myöhemmin tulisi välttämättä kielellisiä vaikeuksia, tai että kaikki, joilla on aiheen kanssa myöhemmin haasteita, olisivat jättäneet konttaamatta. Mutta näiden yhteydestä on tutkimustietoa joten osaan työn puolesta stressata tällaistakin. ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!