tiistai 4. heinäkuuta 2017

Vahingossa vauvan kanssa Muumimaailmassa

Terveiset, taas, Muumimaailmasta! Kolmatta kesää putkeen!


Olimme puhuneet miehen ja Ellun kanssa, että Tänä Vuonna Ei Mennä Muumimaailmaan, koska a) välillä voi tehdä vähän muutakin, b) Veenu ei ymmärrä muumeista mitään, mutta ymmärtää ensi vuonna, mennään silloin, c) Muumimaailmassa on hankala liikkua rattaiden kanssa ja Veenu ei oikein ole manduca-ihminen.

Meidän piti mennä Koiramäkeen ja muutenkin Tampereelle, mutta sääennustus enteili kamalaa keliä. Naantalissa sen sijaan luvattiin aurinkoa. Ellu riemastui kun tiedustelin, voisko koiramäkeläiset vaihtaa muumeihin, ja eihän siinä sitten muuta kuin kokemaan Kailon saari myös vauvan kanssa.

 

Ja meillä oli taas niiiiiin ihana kesäpäivä muumien parissa. Ehkä muutamme Muumimaailmaan? Emme ole edes mitään Muumi-faneja, mutta saaren tunnelma ja tekeminem vetoaa meidän perheeseen kympillä. Kauniisti tehtyjä satumaisia puuhapaikkoja, tuttuja hahmoja jotka eläytyvät rooleihinsa, kivoja teatteriesityksiä, kauniita maisemia ja myös hyvää ruokaa.
 

Aiempina vuosina Ellun lempipuuhaa ovat olleet laivojen uittelu ja Muumipeikon talon liukumäki, ne piti nytkin kokea monta kertaa, mutta kaikkein hauskinta oli tänä vuonna Satupolku noidan mökkeineen ja hattivatteineen, sekä tietysti taas teatterin esitykset. Veenu piti myös Emma-teatterin näytelmistä, sekä hiekkalaatikosta. Kiinnostuneena hän katseli kaikkea ja oli fiilingeissä mukana, vaikka viettikin suurimman osan ajasta rattaissa.

 

Rattaiden kanssa tosiaan pärjäili oikein hyvin. Kapeahkolla Satupolulla mies oli kerran jumissa rattaiden kanssa, kun Noidan mökillä sattui olemaan esitys, mutta siitäkin selvittiin vähän odottelemalla. Rattaita pystyi ja jaksoi hyvin työnnellä. Muumitaloon ja muihin muumien rakennuksiin niillä ei tietenkään päässyt, eikä niitä saanut viedä teatteriin. Pakkasimme jo aamulla reppuun kaiken arvokkaan omaisuuden ja pidimme rattaissa vain ulkovaatteita ja Veenun hoitoreppua, joten rattaat uskalsi ihan hyvin aina hylätä jollein nurkalle. Hoitohuoneita löytyi hyvin, sosepurkit sai lämmitetyksi ja penkkejä ja ruohikoita löytyi imetys- ja evästaikoihin. Toimiva paikka siis pienenkin lapsen kanssa.

Tässä kolmen vuoden ja neljän Muumimaailma -päivän aikana olemme ehtineet testailla melkein jokaisen saaren ruokakojun ja ravintolan ja todenneet ne oikein hyviksi. Tällä kertaa söimme Mamman keittiön lounaspöydästä ja ruoka oli todella maistuvaa niin aikuisista kuin lapsistakin.

Muumimaailma on auki klo 10-18 ja vietimme taas melkein koko päivän muumien parissa. Siellä todellakin saa aikaa kulumaan kun kiertelee, katselee, bongailee tuttuja hahmoja ja käy välillä katsomassa esityksiä teatterissa tai hahmojen kodeilla. Esiintyjät olivat taas oikein hyviä ja vaikka Ellu järkeilikin, että muumit eivät ihan oikeasti taida olla muumeja vaan muumipukuihin pukeutuneita ihmisiä, ei se haitannut puuhiin eläytymistä.

 


Päivälippu Muumimaailmaan maksaa 28 euroa (netistä etukäteen 27e) ja alle kaksivuotiaat ovat ilmaisia. Perheille on saatavilla hiukan edullisempia perhelippupaketteja. Hintaahan päivälle muumien parissa tulee, mutta meistä visiitti oli jälleen kerran täysin hintansa arvoinen. Suosittelemme siis!

"Kyllä elämä on ihanaa, kun on kesä ja pääsee Muumimaailmaan", huokaili Ellu. Niinpä.


Ps. Kertomukset Muumimaailmasta aiempina kesinä löytyvät täältä (Ellu 2v) ja täältä (Ellu3v)

4 kommenttia:

 1. Oih, Muumimaailma <3 Oon ite viimeks käyny lapsena siellä. Täytyy joku kesä ylipuhua mies sinne, se kun ei oikein innostu muumeista ollenkaan :D

  VastaaPoista
 2. Samoin täälläkin, viimeeksi lapsena käynyt mutta niin haluaisin uudelleen! Joku päivä vielä miekin pääsen :)

  VastaaPoista
 3. Mekin ollaan mietitty koko alkukesä ihan samaa. Meniskö tänä vai ens vuonna muumimaailmaan. Nämä kuvat on kyllä niin kivoja, että siellä varmasti viihtyisi todella hyvin vaikkei tuo meidän nuorin ihan hirveesti osaa odottaa varmasti muumimaailma reissulta mitään :D

  VastaaPoista
 4. Mekin kävimme tänä kesänä muumimaailmassa Bonskun kanssa ja allekirjoitan kyllä joka sanan! Menimme taktisesti kesäkuussa, kun Bonsku oli vielä alle kaksi. Olimme päivän viimeisinä tunteina niin oli hyvin tilaa kierrellä. Hahmot ovat tuttuja lähinnä lastentarvikkeista ja tunnuslaulusta, mutta kyllä paikka ja hahmot ja etenkin muumitalo vetosivat Bonskuunkin.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!