perjantai 25. elokuuta 2017

DIY jäätelökioski


Pihassamme on nykyään pienyritys, nimittäin jäätelö - ja mehukioski. Mielessä sen teko oli ollut jo kaksi vuotta, mutta nyt se vihdoin valmistui, juuri sopivasti Veenun ja miun pihasynttäreiden alla.


Kauppaleikit ovat Ellusta kivoja ja ovathan ne varsin kehittävääkin puuhaa, kun leikin lomassa joutuu miettimään rahan arvoa ja valuuttana toimivien kivien tai lehtien vastaavuutta esitettyyn hintatoiveeseen. Ja mikäpä sitä estää myymästä kioskissa vaikka hiekkakakkuja tai kukkakimppuja, tai muuttamasta sitä aikanaan vaikka keppihevosten talliksi.

Kioskin runko on jämätavarapuuta meiltä ja kaveriperheen työmaalta, sekä kulmarautoja. Katon tein nyt aluksi palasta vanhaa suihkuverhon, katsotaan, tuleeko kioskiin aikanaan huopakatto. Kioskin kyltti on maalattu vanha muovitarjotin. Mies suunnitteli ja kasasi rungon, joka ei kyllä pääse kaatumaan useammankaan jäätelönhimoisen asiakkaan yllättäessä.


Kioskin 'sisäpuolelle' pitäisi kehitellä vielä jonkinlainen hylly myyjän tarvikkeita ja kassakonetta varten, ja ainakin auki/kiinni - kyltti, jonka haluaisin tehdä Ellun kanssa.


Ensimmäiset jäätelöt ostin jemmaan jo Visbyn reissullamme vuonna 2015, lisäksi niitä on löytynyt Tigerista ja Biltemasta. Osan koreista virkkasin vanhoista t-paidoista.

Ellu on tykännyt kioskistaan, samoin meillä käyneet lapsivieraat. Melkein yhtä paljon siitä ovat innostuneet aikuiset naiset: 'Ei herrajesta, teillä on iiiiihana kioski tuolla pihalla!', eli ehkä tämä on taas näitä juttuja, joita äiti halusi, koska ei itse lapsena sellaista omistanut. Mutta onneksi Ellukin tykkää, eikä Veenukaan ainakaan vastusta. ;)


8 kommenttia:

 1. Voi voi miten ihanan tomerana siellä pienempikin tyttö jo puuhailee!!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hän on kovasti menossa mukana, ja työntää äidillekin jäätelöä naamaan: 'Namnamnam, namnam!'

   Poista
 2. Kekseliäästi toteutettu, ihana kioski! :)

  VastaaPoista
 3. No onhan tuo nyt ihan Super suloinen kioski!! En siis ihmettele, että vieraatkin on sitä kehuneet:)ja kiva kun voi tosiaan muokata leikkien muuttuessa vaikka miksi!
  Meillä tykätään myös kovasti kioski leikeistä, Mandilla on vielä ihan hakusessa tuo rahan arvo (tai sitten sen kioski on suunniteltu vaan rikkaille) jäätelö maksaa yleensä sellaiset 300 euroa ja piirakan pala 1000€ !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, Mandi voi eläköityvä nuorena, jos kauppa käy :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!