tiistai 1. elokuuta 2017

Pintaremonttia maalaissaunalla + maalivinkkejä
Remppaprojektimme maalla etenee omaan rauhalliseen tahtiinsa. Viikonloppuna homma oli jo siinä vaiheessa, että pääsimme talolle kahdeksi yöksi ja sinne kauan haikailemaamme saunaankin. Löylyt olivat hyvät ja reissu muutenkin onnistunut, laittelimme hiukan paikkojakin, mutta ehdimme myös retkelle suolle, hiukan marjastamaan, pelaamaan lautapelejä ja rakentamaan junarataa.

Ennen ensimmäistä saunareissua oli sauna kuurattu ja pukuhuone pintarempattu. 90-luvun lopulla pukkari oli maalattu kauttaaltaan keltaiseksi ja se oli aika kulahtanut. Seinillä roikkui huonokuntoisia muovisia pyyhekoukkuja jne ja kalusteena oli vain pieni jakkara.


Maalasimme pinnat kauttaaltaan ja etsimme kalusteet ja sisustustavarat talon uumenista ja kirpputoreilta. Penkki löytyi viereisestä pesutuvasta, peili talon eteisestä ja seinälle tein pienen hyllyn varaston hyllyllä olleesta naulalaatikosta. Pärekori löytyi puuvarastosta ja sai maalikerroksen. Kaikkein hienoin löytö on mielestäni kuitenkin seinällä oleva saunan rakennustarvikekuitti vuodelta 1957, se löytyi ullakolta roskasäkistä ja me sitten kehystimme sen. Pieniä arjen aarteita putkahtelee eteen aina välillä ja on ihana saada niitä esille.Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan. Valitsimme "nykyaikaiset" värit, harmaan, valkoisen ja mustan, jotka mielestämme sopivat myös saunan rakennusajan ilmeeseen - sisällä talossa aiomme kyllä käyttää jotain muuta kuin näitä lempivärejämme. ;)

Kokeilimme ensimmäistä kertaa Clas Ohlsonin seinämaaleja, ja voin kyllä lämpimästi suositella. Maali oli hyvin riittoisaa, kolmilitraisesta pönikästä meni ehkä puolet, kun maalasimme seinät kahteen kertaan (muuriosa maalattiin harmaaksi kerran ennen valkoista maalia). Sävy oli Mountain Rock. Myös ennen keltaiset ovet maalattiin kahteen kertaan saman kaupan maaleilla, niissä sävy on Light Steel. Maali peitti hyvin ja sen haju oli hyvin mieto, ja se kuivui nopeasti hajuttomaksi ja kosketuskestäväksi.

Ovien kahvat maalattiin mustaksi vasaralakalla. Viereisestä vesipatahuoneesta pukuhuoneeseen siirretty penkki käsiteltiin valkoisella saunasuojalla kertaalleen. Muuri maalattiin ensin kertaalleen harmaaksi, sitten maalasin sen valkoisella, hiukan ohennetulla seinämaalilla epätasaisesti valkoiseksi: Biltemasta saa pieniä, vajaan desin kokoisia seinämaalipurkkeja parilla eurolla. Suosittelen, jos aikeena on tehdä seinään jotain pieniä projekteja, ei tarvitse ostaa kallista ja isoa purkkia!


Ovea varten tein muovista sabluunan, johon merkittiin saunan rakentamisvuosi. Sen töpöttelin samoilla maaleilla kuin seinät.

Pukuhuone on nyt tosiaan testattu ja toimivaksi todettu. Siirrymme odottamaan elokuisia, pimeneviä saunailtoja, valoisana heinäkuun iltana kynttiläpotit jäivät vielä testaamatta.Maalaistalomme vaiheita voi seurata Unelmatyömaa -blogista 

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana sauna ja tila!
  Kaikenlaiset vanhat tavarat tuovat oman tunnelmansa, ja nykyaikaiset sisustusvärit sopivat hyvin vanhaan tilaan <3

  VastaaPoista
 2. Vau mikä pukuhuone tuli! Mukava päästä seuraamaan teidän projektianne :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten upea! Sulla on kyllä niin hyvä sisustusmaku. Tuolla varmasti viihtyy :) Vanhat tavarat on kyllä aika aarteita välillä. Itsekin haaveilen saavani lastenhuoneeseen jonkulaisen vanhan astiakaapin josta pystyis laittamaan lelujen säilytyskaapin :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis pukuhuone! Tehän olette ehdineet tehdä siellä jo vaikka mitä! Tuo saunatarvikekuitti on kyllä huippulöytö. Ihana idea!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!