keskiviikko 9. elokuuta 2017

Veenu 1v

 "Pieni Veenu-veenunen, on meidän vauvanen..."
"Eikä ole! Veenu on nyt yksi, hän ei ole enää vauva! Sinun pitää äiti nyt keksiä itsellesi muuta tekemistä kuin vauvan hoitaminen." 

Ja niinhän se vähän on. Tänään Veenu täytti vuoden ja miten ihana pieni yksivuotias hän onkaan. Ja vaikka takana on vauvavuosi, niin onhan hän edelleen kovin pieni, hampaaton konttiainen.


Hän on todella hyväntuulinen tyttö, joka tykkää olla mukana menossa. Eilen hän pääsi ensimmäistä kertaa Hoploppiin tekemään muutakin kuin makoilemaan sohvannurkassa, ja ai että sitä riemua. Erityisen kivoja olivat trampoliinit ja liukumäet. Hän viihtyy metsissä ja leikkipuistoissa, ja missä vain, missä on toisia lapsia. Hän rakastaa musiikkia ja haluaisi kovasti syödä itse. Hänen herkkuaan ovat kaikki marjat, leipä ja tumma pasta.


Veenu nousee tukea vastaan seisomaan, kävelee tuen kanssa ja konttaa kovaa vauhtia paikasta toiseen. Välillä hän rauhoittuu pieneksi hetkeksi tutkimaan kuvakirjoja tai järjestelemään nukkekotia uuteen uskoon, mutta sitten taas mennään. Hiekkalaatikko lienee ainoa paikka, jossa Veenu viihtyy metrin säteellä pitempään kuin kaksi minuuttia: hiekan kaivaminen ja ämpärin paukuttaminen on ihanaa, ja tomerasti hän lallattelee omaa kakuntekolauluaan ennen kuin toiveikkaana kurkkaa, ilmestyikö tyhjän ämpärin alle hiekkakakku.


 Veenu on aurinkoinen, luottavainen ja tomera lapsi. Hän on kuin kotonaan kaikkialla ja tutustuu rohkeasti uusiin lapsiin ja aikuisiin. Suloisen kuorensa alla hän osaa myös tahtoa, ja huuto on kamala, jos hänen haluamansa asia ei tapahdu tarpeeksi nopeasti tai sisko leikkii juuri sillä lelulla, jonka hän haluaisi. Mutta onneksi hän on vielä aika hyvin harhautettavissa ja konttaileekin usein tyytyväisenä tiehensä Ellun hänelle tyrkkäämä muovikoru kaulassaan. Tyylin päälle tämä tyttö nimittäin ymmärtää: hän asettelee huiveja ja helminauhoja kaulaansa ja selvästi tarkastelee sitten itseään peilistä. Äidinkin korvakorut (tai niiden puute) pitää tarkistaa monta kertaa päivässä.


Veenu ei vielä paljoa juttele, hänen sanavarastoonsa kuuluvat vain äiti ja eipä (leipä), joskus hän innostuu hokemaan ehtä (vettä). Vauvan, pusipusin ja pari muutakin sanaa olemme kuulleet paristi, mutta yleensä Veenu turvautuu omaan papatukseensa ja antaa meidän arvailla, mitä hän tarkoittaa.

Veenun lempipuuhia ovat hiekkalaatikkoleikit, vesileikit ja kylpeminen, vauvanukkejen hoitelu, keinuminen ja pyörän kyydissä matkustaminen.


Ellunkin kohdalla vauvavuosi meni vauhdilla, mutta Veenun kanssa se aivan hujahti ohi. Vaikka välillä onkin väsyttänyt, onhan vauvassa hommaa vuorokauden läpeensä, meni kaikki kuitenkin paljon kivuttomammin kuin miehen kanssa odotimme tai pelkäsimme. Veenu oli ihana vauva ja nyt hän on ihana taapero. Kohti seuraavaa vuotta ja uusia haasteita!

Onnea, Veenu-kulta. Me rakastamme sinua enemmän, kuin osaat ikinä arvata.


Olisin halunnut Veenusta yksivuotiskuvat ulkona, mutta surkeiden säiden vuoksi otimme kuvat sisällä kotona. Ehkä kaksivuotiskuvaukseen pääsemme sitten ulos! Tyttöjen suloiset mekot ovat Lumoanin. 

7 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit ja suloiset tytöt teillä on!!!!

  Vakkari

  VastaaPoista
 2. Onnea ihanalle ja niin suloiselle Veenulle.♥
  Äkkiä se vuosi vierähti. Meillä nuorin täyttää kohta jo kaksi..en kestä!

  VastaaPoista
 3. Onnea teidän 1 veelle! 🍰. "iso" tyttö sielläkin jo. Vuosi on mennyt todella nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Onnea teidän 1 veelle! 🍰. "iso" tyttö sielläkin jo. Vuosi on mennyt todella nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Voi hurjasti onnea yksi vuotiaalle<3<3
  Ihania kuvia oot saanut napsittua!! Ja niin kovin tutun kuuloista tämä sun teksti. Minea on samanlainen menijä. Välillä sitä miettii miten ihmeessä hän jaksaa mennä KOKO ajan?!?!

  VastaaPoista
 6. Oi mihin vuosi on kadunnut! Onnea suloiselle Veenulle! Ja ihanat mekot ja tytöt <3

  VastaaPoista
 7. Onnea Veenu! Suloinen pieni vaapero (jos ei ihan vielä halua taaperoksi kutsua)! Ja molemmat tytöt ovat kyllä niin söpöjä!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!