maanantai 9. lokakuuta 2017

Askartelua pyykkipojista


Maalaistaloltamme on löytynyt kaikenlaisia ihania, pieniä, vanhoja esineitä - ei mitään rahallisesti kovin arvokasta, mutta kaikkea mieltä herkistävää saunan rakennuslaskuista rakentajan äidin silmälaseihin ja urheilukilpailuista palkinnoksi saaduihin lusikoihin.

Puuvarastosta löysin halkojen alta vanhan puukorin ja sieltä kasan vanhoja pyykkipoikia. Halusin tehdä niistä jotakin ja lopulta sitten muistin nähneeni kuvia pyykkipojista tehdyistä lumihiutaleista. Harmaantuneista pyykkipojista tuli todella kauniita hiutaleita: hiukan jouduin jatkamaan työtä uusilla pyykkipojilla, koska osa vanhoista oli niin hapertineita, että ne rasahtivat poikki.

Ohje on ilmeisesti alunperin Ihana - käsityölehdestä blogeihin ja Pinterestiin levinnyt, mutta tässäpä vielä kerran. Näiden tekemiseen ei tarvitse kuin puisia pyykkipoikia ja liimaa (kuuma- tai pikaliimaa, myös peruserikeeper käy, mutta silloin kuivatteluun menee enemmän aikaa)

Löysin nämä pyykkipojat kirppikseltä ja suunnittelen jättäväni nämä ihan käsittelemättömiksi. Nämähän voisi toki maalata/värjätä muuten/vanhentaa vaikka etikalla ja paita padalla ennen tai jälkeen askartelun.


Poista pyykkipojista metalliosa, se lähtee hyvin puisia osia hiukan kiertämällä. Liimaa sitten pyykkiäpojat kasaan sileät selkä puolet vastakkain.

Sitten vain sommittelet pyykkipojista haluamasi muotoisia lumihiutaleita. Ohjeissa näkee yleensä kahdeksansakaraisia, mutta näillä miun kirppispyykkipojilla se ei onnistunut tukevasti, niin tein sitten kuusi- ja seitsemänsakaraisia.


Tässä kohtaa vaihdoin itse liiman, vähän paksumpi liima toimi pikaliimaa paremmin kasailussa. Kuumaliima olisi varmasti tähän oikein passelia, mutta siitä jää helposti turseita, jotka sitten erottuvat  valmiista hiutaleesta.


Sitten vain naru läpi pyykkipojan reiästä tai narun kiinnitys kuumaliimalla, mahdollinen koristelu ja roikkumaan. Mie vein pari terassilla olevaan kuuseen roikkumaan käpykoristeiden seuraksi. Ja ei, emme odottele joulua (ihan niin) täpinöissämme, että meillä siksi olisi kuusi terassilla, vaan käytimme tänä vuonna syyskukka-asetelmissa useampaakin maalaistaloltamme poisraivattua pikkukuusta. Tuo yksi ruukkuun laitettu oli kyllä pakko jotenkin koristella, oli lokakuu tai ei. ;)


Vaikka näiden nimitys olikin lumihiutale, niin miusta nämä sopivat hyvin koristeeksi ympäri vuoden, enemmänhän ainakin nuo miun tekemät näyttävät tähdiltä. Niistä oikeasti vanhoista tekemäni ripustin miun ja miehen huoneessa roikkuvaan ikkunaan, muita ajattelin sitten terassien lisäksi roikkumaan keittiön ikkunaan. Kirppikseltä bongaamani pyykkipoikapussi oli nimittäin aika iso, nyt riittää materiaalia!

3 kommenttia:

 1. Ihania!! Pakko testata ehdottomasti, niin helpon kuuloinen ohjekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä helppoja tehdä, ja kivannäköisiäkin :)

   Poista
 2. Hei. Mielenkiintoinen blogi sulla! �� Jos viitsit auttaa ja vastata kyselyyni alla olevassa osoitteessa, liittyy koulujuttuihini! ��

  https://fi.surveymonkey.com/r/256J8R7

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!