lauantai 28. lokakuuta 2017

Lasten Halloween - juhlat

Olimme ystäväni kanssa puhuneet jo parina vuotena, että olisi hauskaa järjestää lapsiperheiden Halloween - kemut: nyt sitten viimein buukkasimme päivän jo hyvissä ajoin etukäteen ja kutsuimme yhteisiä ystäväperheitämme bilettämään.


Ystäväni E. hoiti leipomisen, me koristelut ja ruuan teon, siis ihan vain ranskalaisia/salaattia/lihapullia/patonkia - linjalla. Ellu innostui koristelemisesta ja koristelimmekin sitten koko talon erilaisilla paperista leikatuilla koristeilla, jouluvaloilla ja muovisammakoilla, sekä hämähäkinseitillä. Vieraiden lasitkin piti koristella tarroilla ja paperiteipillä.


Tarjolla oli boolia (jossa kelluskeli jäinen käsi), Muurahaisen pissa - mehua, oksentavaa kurpitsaa, nakkimuumiota, ranskalaisia, lihapullia, patonkia, salaattia, maissinaksuja, matokarkki-popcorneja ja vielä jälkiruokana porkkana-appelsiinijuustokakkua, haamumarenkeja ja karkkia. Kelleen ei jäänyt ainakaan nälkä!


Syömisen lisäksi oli tietysti ohjelmaa. Vaikka leikille ja vapaalle seurustelullekin pitää olla aikaa, niin lasten juhlissa on kyllä hyvä olla vähän ohjelmaakin rauhoittamassa meininkiä. Meillä ohjelmana oli nukketeatteriesitys (Punahilkka), satuaiheinen tietovisa (josta kaikki saivat palkinnoksi valotikun), värityskuvia ja tanssia. Lopuksi luettiin vielä lyhyt kuvakirja hirviöistä sängyn alla, ennen kuin vieraiden oli aika lähteä kotiin.


Juhlat olivat hauskat ja onnistuneet, ja oli erityisen ihanaa nähdä ystäväperheitä, joita kiireisessä arjessa tapaa nykyään ihan liian harvoin. Ellun ollessa pienempi tapasimme viikottain, mutta nyt kaikki muut paitsi mie ovat työelämässä ja kaikilla on meneillään jotain remontteja tai lisäbisneksiä leipätyön lisäksi. Mutta nyt lapset saivat leikkiä, kaikki saivat herkkuja ja oli ihanan rento ilta!

Koska olin koristellut myös terassia, kuului omien vieraiden lähdettyä ulkoa kikatusta ja ovikellon soitto. 'Karkki tai kepponen!' Ihanaa, meillä ei koskaan aiemmin ollutkaan käynyt yhtään keppostelijoita. Ennen lapsia suhtauduin hiukan karsaasti tällaiseen Amerikan hupatukseen Halloweeneista, mutta nykyään tää on miusta harmitonta hauskaa ja kiva hassuttelujuhla pimeän ja kiireisen syksyn keskellä.


Ja lapsilla oli niiiiiin kivaa. Se on tärkeintä. Välillä tuijotettiin miehen kanssa tippa linssissä omia ja ystävien lapsia ja iloittiin siitä, että saadaan olla tällaisessa mukana. Saa pukeutua noidaksi, syödä lihapullia ja nähdä ympärillään iloisia pieniä ja isoja ihmisiä - mikä onni ja etuoikeus.

Toivottavasti teillä kaikilla on kiva viikonloppu! 

2 kommenttia:

  1. Voi kun omasta lähipiiristäkin löytyisi monta innostunutta 🤔 ehkä kun poika kasvaa, niin hänen kautta sitten enemmän 😍

    Tosi upeat koristeet ja herkut & kaikki teillä!!

    VastaaPoista
  2. Oii miten ihanat juhlat ja wow miten ootte jaksaneet panostaa ruokiin ja koristeluihin. Huomenna meillä on pieni muotoisemmat halloween bileet nyyttäri meiningillä. Pääasia neidin mielestä, että on herkkuja, kavereita ja saa meikata ja pukeutua :D

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!