keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Äidin hassutuksia: lasten samisteluvaatteet


Se alkoi jo raskausaikana: ostin Ellulle ja tulevalle pikkusiskolle parit mätsäävät paidat ja mekot kun ajattelin, että Ellusta olisi ehkä kiva samistella vauvasiskonsa kanssa - - ja onhan se nyt älyttömän suloisen näköistä, kaksi pientä ihmistä samankaltaisissa koltuissa.

Ja en sitten lopettanut pariin pikkuvauva-aikasamisteluun, vaan ostan samisteluvaatteita vieläkin. En siis osta vaatteita etsimällä samannäköisiä kolttuja, mutta jos bongaan kauniin mekon Ellulle, tarkistan usein, onko Veenun koossa olemassa samanlaista. Tai ehkä toinen saa mekon ja toinen hameen, toinen paidan ja toinen legginssit.


Valtaosan päivistä tytöillä on päällä mitä kummallakin, mutta kaupungille lähdettäessä ja juhlapäivinä puen heille jotain yhteensopivaa, ja mieskin on mieltynyt tähän.  Ellulla tietysti olisi mahti pukea ylleen mitä mielii, mutta noin tyttömöiseksi tytöksi häntä kiinnostavat vaatteet uskomattoman vähän, hän pukee ylle sitä, mitä edelliseltä päivältä on jäänyt puhtaaksi tai mitä aikuinen ohjeistaa pukemaan. Veenu sen sijaan, noh, hänessä on nähtävissä diivan elkeitä : eilen hän vaatimalla vaati päälleen Ellulle ompelemani joulujuhla hameen ja kulki sitten onnellisena pitkin olohuonetta huudellen 'tadaa' - eli hyvä, että tykkään samisteluista, koska olen illan juhlia varten ommellut Veenulle samasta kankaasta mekon. :D


Moni samisteluvaate on kyllä ollut ihan käytännön sanelema juttukin: joitain vaatteita olen ostanut ensin Ellulle, todennut hyväksi ja ostanut sitten Veenullekin. Tai alessa on sattunut olemaan samanlaiset takit tai pipot. Jossain se raja miullakin menee, en osaisi tai tahtoisi pukea tyttöjä täysin identtisiksi, mutta itseasiassa heillä on kevääksi odottamassa samanlaiset ulkohousut, - takit ja pipot, ups. Saas nähdä, onko se sitten jo miullekin ihan liikaa. :D Ja saas myös nähdä, kauanko tämä kestää: koululais-Ellulta saattaa tulla tiukkaa kommenttia, jos päiväkodin pihalta vilkuttelee samanlaiseen toppatakkiin pukeutunut Veenu.

Sukulaiset bongaavat joskus vasta tapaamisen päättyessä, että hei, teillähän onkin samanlaiset mekot, sattuipas hauskasti (ja mie pyörittelen hyväntahtoisesti silmiäni, että juujuu, sattumaapa hyvinkin), mutta muskarissa tai muissa lapsiperhepaikoissa saan aina välillä hyväntahtoista irvailua siitä, että olen jättänyt sukkahousut mätsäämättä tai että äiti taitaa todellakin pitää liilasta. Mutta ei haittaa, tytöt ovat tyytyväisiä, Veenu jos helmat heiluvat ja Ellu, jos asu ei ole ihan kokomusta, ja mie, kun ne näyttävät niiiiiin söpöltä istuessaan siinä samistunikoissaan, miun tytöt.


Millaisia hassutuksia siulla on? 

2 kommenttia:

  1. Miekin tykkään! Ihan paristi vaan vasta päässyt samistelemaan noiden kanssa. Viidet samanlaiset mekot tai tunikat taitaa meiltä löytyä, ja kaikki on vieläpä semmosia, että kirpparilta ostanut joskus, ja sitten myöhemmin löytänyt sen samistelukappaleen :)
    Jouluksi meillä on tytöille Lindexin sydänmekot, jollanen siullakin oli fb myynnissä :)

    VastaaPoista
  2. Sama meillä, moni vaate on kirppikseltä ja olen onnesta soikeana kantanut sen samisteluvaatteen kassalle. :D Parasta on, jos olen jemmannut jotain Ellulta Veenulle ja löydän sitten kirpulta Ellulle uuden isommassa koossa.

    Oi se sydänmekko oli niin ihana.. Etsin kissojen ja koirien kanssa sille pienempää kaveria, mutta ei, ruutumekoilla ja omilla ompeluksilla se on ensi joulu mentävä. :D

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!