torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukalenteri - 21. luukku


Joka joulunalus äitini lähettää miulle tekstiviestin: 'Ja yöllä oli paimenia kedolla vartioimassa laumaansa, ja heille ilmestyi Herran enkeli.' Se tarkoittaa, että hän on kaivanut joulukoristelaatikkonsa esiin ja aloittanut jouluvalmistelut. Tonttujen lisäksi esille on päässyt miun ala-asteikäisenä askartelemani pölmistynyt enkeli, paimenet ja yksi viisas mies.


Massapalloista askartelemieni ukkeleiden lisäksi miun oli tarkoitus tehdä myös Maria, Joosef, Jeesus-vauva seimessä ja puuttuvat itämaan tietäjät. Hommani jäi kesken, kun opettaja kielsi miulta lisämassapallot kunnan taloustilanteeseen vedoten. Tästä sain päähäni, että massapallot ovat todella kalliita, ja yhä edelleen käytän niitä omassa työssäni syvästi harkiten. Todellisuudessahan massapallot maksavat alle kymmenen senttiä kappale.


Ellusta askartelemani ukkelit ovat todella hienoja - 'olitko sinä oikeasti vasta koululainen kun osasit tehdä näin hienoja?' Lupasin Ellulle, että hän voi hiukan isompana askarrella seimiasetelman puuttuvat hahmot.

Noh. Onhan se Jeesuksen syntymä sellainen ihmeuutinen, että ei ihme, että enkelilläkin on tukka hämmästyksestä pörrössä.

1 kommentti:

  1. Oih liikkiksiä<3 Kalliita massapalloja tosiaan ;) Tuollaiset lausahdukset jää kyllä mieleen elämään. Miulla tulee välillä jemmailtua jotain tarvikkeita, kun "ei saa haaskata", muka :p

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!