perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukalenteri - ensimmäinen luukku


Tervetuloa tämän blogin ensimmäiseen joulukalenteriin! Olen kirjoittanut jonkinlaista blogia yli kymmenen vuotta, mutta tämä on ensimmäinen joulukalenteri, johon ryhdyn. Varmasti myös viimeinen. Yllättän jopa itseni ryhtymällä tähän, vaikka olen jo monta kertaa miettinyt koko blogin lopettamista: sama tuttu tarina, lasten kasvaessa aiheiden ja kuvien rajaaminen tuntuu  vaikealta, vaikka tämän ei koskaan pitänyt mikään lapsiblogi ollakaan.

Mutta joulukalenterista löytyy siis joka päivä aattoon asti jokin jouluinen kuva, usein jotain itsetehtyä vinkiksi tai innoitukseksi. Tänään luukusta aukeaa ovi, nimittäin tämän joulun hitti, tonttuovi!


Tonttuovi on siis pikkuinen ovi puusta tai vaikka pahvista, josta tonttu sitten puikahtaa taloon öisin täyttämään joulukalenteria tai muuten vain tonttuilemaan. Meillä joulukalenterin yllätykset on jo vuosia tuonut tonttu, joten ehkä hän nyt kulkee tästä ovesta.

Löysimme Ellun kanssa oven askartelukaupasta maalaamattomana. Olin naureskellut, etten todellakaan aio maalailla mitään tontun ovia vaikka joulufani olenkin, mutta Ellu kiinnostui ovesta ja kerroin, miksi niitä oli myynnissä joulukoristeiden vieressä. Meillekin tuli sitten ovi. Se on maalattu kalkkimaaleilla, kranssi on pieni vanerinen O ja koristeet korttiaskarteluhelmiä, Ellu hoiti homman pikaliiman levitystä ja ovikyltin kirjoitusta  lukuunottamatta .


Tänään tontun ovi on sitten yöllä auennut ensimmäisen kerran, ja joulukalenteriin on ilmestynyt yllätys. Tai siis kaksi, koska tänä vuonna Veenukin saa tontulta muista muistamisia. Jollein päiville on luvassa yhteisiä yllätyksiä, mutta tänään kumpikin saa oman pienen tonttupehmon.

Ihanaa joulukuuta!

Onko teillä tonttuovi? 

2 kommenttia:

  1. Yritin rakentaa jäätelötikuista, mutta ei näyttänyt hyvältä. En keksinyt vielä mistä tekisin sille raamit. Mutta jos ikinä valmistuu, niin magneettia on takana et saa vaikka jääkaapin oveen 😁

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!