keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukalenteri - kahdeskymmenes luukku


Tänään kalenterissa on kalenteri!

Ellun ollessa vuoden ompelin hänelle joulukalenterin. Käytin siihen oman hameeni, mummin villapipon, isomamman tyynyliinan, miun ja miehen ensimmäisen kodin verhojaja miun ensimmäisen kämpän astiapyyhkeen,  ja muuta nostalgista. Tonttu on sitten tuonut kalenteriin yllätyksen aamuksi jo useamman vuoden.


Tänä vuonna pusseihin piti laittaa yllätykset myös Veenulle : äidinvaistoni kertoi, että vuorottelusta olisi syntynyt vain riitaa, ainakin vielä toistaiseksi. Välillä taskuista tuli jokin yhteinenkin yllätys, kuten pieni värityskirja, saippuakuplapullo, väriliidut tai hiustenselvityssuihke, mutta yleensä tavaraa tuli kaksittain: minirusina-askit, heijastimet, joulukuusenkoristeet, rytmimunat ja yhtenä aamuna jopa (kirpparilta löytyneet) Zhuzhu-petsit.

Tyttöjen joululahjamäärä on meillä varsin kohtuullinen, joten olen hyvällä omallatunnolla panostanut tähän kalenteriin. Ostelen yllätyksiä innoissani  pitkin vuotta, yleensä jotain hyödyllistä ja yhteistä tekemistä, mutta tuli yhdestä taskusta kyllä kynsilakkapullokin - Veenu tyytyi ihailemaan sitä, Ellu sai hienot kynnet tanssiesitykseen.


Tänään tytöt saivatkin availla luukkuja useamman kappaleen, koska lähdimme jo edeltä jouluvisiitille mummilaan. Tonttu oli ajattelevaisesti tuonut tytöille matkaeväitäkin.

Vähän haikeaa, että saan täytellä tuota kalenteria seuraavan kerran vasta vuoden päästä! Silloin Veenukin on jo iso tyttö, nyyh!

Kalenterin aukomista itsenäisyyspäivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!