maanantai 4. joulukuuta 2017

Joulukalenteri - neljäs luukku, eli vihreäkuulatortut


Olihan se melkein pakollista testata tämän vuoden lähes virallisia joulutorttuja, eli vihreäkuulatorttuja. Tortut tehdään siis normaaliin tapaan, mutta luumuhillon tai omena-kanelimarmeladin tilalle tökätään puolikas vihreä kuula kupera puoli alaspäin.


Meillä mies rakastaa vihreitä kuulia joten tiesin, että tortut tulevat varmasti syötyä, ainakin keskusta. Jotkut torttuja testailleet olivat maininneet tortun jääneen kovin kuivaksi pelkällä vihreän kuulan puolikkaalla, ainakin, jos on tottunut runsaaseen määrään luumu-tai omenahilloa - ja mie olen! Tein sitten torttujen väliin tahnan vaniljakreemistä ja tuorejuustosta, ja se toimi kyllä hyvin.

Tortut maistuivat oikein hyviltä, voisin tehdä toistekin ja varmaan teenkin itsenäisyyspäivän kahveille. Nämä ovat ihan hauskoja tarjottavia joulunaluspöytään, mutta eihän tämä omena-kanelimarmeladitorttua voita mitenkään päin. Kuulafanin mieheni mielestä nämä eivät olleet mikään loukkaus vihreille kuulille, mutta eivät kyllä myöskään ylistys. Vieraana olleen Veenun kummisedän mielestä tämä oli turhan keväisen oloinen leivonnainen, vaikkakin hyvänmakuinen (hän söi kolme, kirj.huom), ja toisaalta, jos reunat taittelisi hiukan erilailla, saisi tästä aikaiseksi oikein kivat leivokset vaikka pääsiäiseen.


Torttuihin tarvitsee siis vain kaupan pakastetorttutaikinaa ja niitä vihreitä kuulia. Itse tein myös tuorejuustoseoksen puolesta rasiallisesta maustamatonta tuorejuustoa ja noin desistä vaniljakreemiä (nämä kaksi voi tietysti korvata vaniljanmakuisella tuorejuustolla) , se riitti peruspaketilliseen voitaikinalevyjä. Taittelu miten haluaa, puolikas vihreä kuula painetaan pyöreä puoli alaspäin torttuun ja sitten paisto  torttutaikinapaketin ohjeen mukaan.

Joko sinä olet testannut joulun hittileivoksen? 

2 kommenttia:

  1. Mie tykkään vihreistä kuulista hirrrmusti, mutta niin tavan tortuistakin luumuhillolla. En tiiä uskallanko kokeilla näitä, epäilyttää sen verran :D

    VastaaPoista
  2. Ihana idea! Sithän niitä voi tehdä myös Finlandiakuulan värisiä. :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!