tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulukalenteri - viides luukku


Ilmat ovat kyllä nyt joulukuussa olleet lievästi sanottuna vaihtelevat : lauantaina saimme nauttia talven ihmemaasta ja lunta oli enemmän kuin varmaan koko viime talvena, sunnuntaiaamuna kaikki olikin sitten taas sulanut pois ja sen jälkeen olemme saaneet nauttia märästä harmaudesta. Ja sisällä on koko ajan pimeää ja kaikista kuvista tulee ihan kauheita - tai fiksuna ihmisenä olisin tietysti voinut kuvata tämän luukun askartelut ennen, kuin ripustin ne ikkunaan, sekin olisi auttanut.


Yleensä emme erityisemmin huomioi itsenäisyyspäivää, syömme toki jotain parempaa ruokaa ja yleensä ulkoilemme paljon, mutta emme koristele tai tee muutakaan kovin juhlavaa. Tänä vuonna yritämme kuitenkin huomioida kotonakin satavuotiaan Suomen erityisemmin. Ompelin keittiöön lippunauhan (sininen nauha loppui kesken, olisin halunnut vielä yhden lipun ainakin nauhaan) ja olemme porukalla askarrelleet lippunauhat myös tyttöjen huoneeseen ja olohuoneeseen. Ellun sanoin, 'onneksi Suomen lippu on niin paljon helpompi tehdä kuin vaikka Englannin (Iso-Britannian) lippu, niillä on siellä aika kova homma..'.


Vietämme huomista itsenäisyyspäivää kotona, saamme varmaankin vieraita kahville. Muuten syömme herkkuruokaa ja teemme kakun, ja jos sää sallii, on meillä ulkotulia ja jättikokoisia tähtisädetikkujakin. Tosin aika kaukana tässä vielä ollaan muun maailman itsenäisyyspäiväbileistä, mutta ehkä Suomi (ja meidän perhe) tulee hiljalleen perässä.

Miten teillä vietetään itsenäisyyspäivää? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!