keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Kun äiti unohtaa itsensä

On uskomatonta, miten elämä muuttuu, kun saa lapsia. Sitä on täydellisen vastuussa pienestä avuttomasta ihmisestä ja silloinkin, kun pienestä rääpäleestä kasvaa touhukas taapero tai taitava leikki-ikäinen, lapsen tarpeet laittaa koko ajan omiensa edelle. Lapsilla on perheen kalleimmat, lämpimät ulkovaatteet, vitamiinit, kehittävät lelut ja harrastukset, itselleen sitä ei raaski hankkia salikorttia (koska sinne ei lasten takia ikinä ehtisi) ja Tokmannin toppahousuissakin on ollut reikä haarukassa koko talven. 

 En ole viimeiseen vuoteen saanut syödä kirsikkatomaatteja omasta ravintola - annoksestani ja jos eiliseltä päivältä on jäänyt yksi kanaleike, jaan sen tytöille ja höyrytän itselleni parsakaalia. Eikä se edes tunnu pahalta, sitä ei edes sädekehää kiillotellen ajattele, se vain kuuluu tähän juttuun ja tulee luonnostaan.


Kävimme tänään terveyskeskuksessa, tytöt ehtivät leikkiä hetken ennen kuin meidät pyydettiin sisälle. Asian hoitamisen jälkeen ystävällinen terveydenhoitaja katsoi hymyssä suin ensin miua ja sitten lapsia : 'Teidän äidin lempiväri taitaa olla lila?' Ellu korjasi, että se on kyllä harmaa. Kuvittelin terveydenhoitajan viittaavan tyttöjen liloihin ulkovaatteisiin, jotka ovat mielestäni iiiiihanat, ja kerroin, että lila on kyllä kiva noissa ulkovaatteista, lika ei näy ja Ellu ei ainakaan hyväksyisi harmaata haalaria. Terveydenhoitaja nyökytteli ja katsoi miua: 'Noo, tuon siun hiustenvärin perusteella mie lähinnä arvasin.'

Olin sitten unohtanut, että viikonloppuna värjäsin hiukseni lilaksi. Mutta muistin kyllä lasteni vaatteet sukanvärin tarkkuudella. 


4 kommenttia:

 1. Niin siinä kuulemma käy, kun lapsia tulee 😙 Mut hei ihana tukka, sopii siulle! ❤

  VastaaPoista
 2. Hihii, noin se tuntuu menevän meilläkin. :D
  Ihanan väriset nuo sinun hiukset, sopii sulle todella hyvin.♥

  VastaaPoista
 3. Hehee, noin voisi käydä minullekin! Kyllä sitä vaan unohtaa itsensä ihan itsestään, kun huolehtii pienistä. Eikä se aina ole edes kamalaa, vaikka välillä toki sitäkin.

  VastaaPoista
 4. Niin totta!!aina sitä ajattelee,että kaikki kommentit koskee lapsia:)
  Ihan huikeat nuo sun hiukset♡♡

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!