perjantai 19. tammikuuta 2018

Ruuhkavuosi-illat

Paljonko harrastuksia on lapselle (tai aikuiselle) liikaa ja mikä liian vähän? Sitä olen pohtinut tässä alkuvuoden kalenteria katsellessa.

Ellu, kohta viisi, harrastaa tanhua kerran viikossa ja luistelukoulua kerran tai kahdesti viikossa, lisäksi hän käy kerhossa kahdesti tai kolmesti viikossa ja miun ja Veenun kanssa muskarissa. Aika paljon. Toisaalta hän on itse innostunut eikä luistelukoulua ole tarkoitus jatkaa loputtomasti, sen verran kuitenkin, että hän saisi rohkeutta ja varmuutta luisteluunsa. Hän haluaisi myös oppia soittamaan kanteletta, joten jossain kohtaa pitäisi raivata kalenterista tilaa ihan omaa muskaria varten.


Itse harrastan zumbaa ja jumppaa nyt talvikaudella, keväällä sitten taas juoksua. Haluaisin myös käydä muutamalla aikuisten luistelutunnilla, koska olen maailman kömpelöin luistelija, sekä syvävenyttelyssä ja kahvakuulassa, mutta en mitenkään voi juosta joka ilta omissa harrastuksissani. Se olisi kyllä ihanaa. Miksi ihmeessä en harrastanut enemmän ennen lapsia? Kunhan tytöt kasvavat ja liehuvat illat omissa menoissaan, buukkaan kyllä itselleni ilmajoogaa, vesivärimaalausta ja puutyökurssin joka illalle! Haluaisin myös ryhtyä tukihenkilöksi maahanmuuttajaäidille, mutta miulla ei ole aikaa omistautua siihen kunnolla. 

Veenun harrastuksia ovat muskari ja satunnaisesti Ellun tanhun ajan käytävässä hilluminen. Olisi mukavaa viedä hänet lapsi-vanhempi - jumppaan, mutta se olisi ollut ainoa iltamme arkiviikolla, kun kellään ei ole mitään harrastuksia. Ehkäpä syksyllä sitten, Veenunkin tekisi hyvää saada jotain omaa kaksistaan vanhemman kanssa. 

Mies on tyytynyt, naisten harrastaessa, treenaamaan kotona ja toivomaan aikaista kevättä ja frisbeegolfratojen sulamista. Tämä toivottavasti tapahtuu suht samaan aikaan kuin Ellun luistelu ja miun jumpat loppuvat. Jokainen vuorollaan. 

Mitä teillä harrastetaan? 
8 kommenttia:

 1. Bonsku harrastaa muskaria, muttei vielä muuta. Tai no, puistokerhoa, mutta sitä en laske harrastukseksi. Minä käyn salilla, mutta sekään ei ole harrastus, vaan pakollinen huoltotoimenpide. Kutominen (kangaspuilla ja puikoilla) ja bloggaaminen saavat nyt riittää harrastuksiksi. Vähän kyllä tekisi mieli käydä laulutunneilla ja jatkaa soittamista ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin kyllä toisaalta ajattelen näitä jumppiani huoltotoimenpiteinä, jaksan arjessa paljon paremmin ja olen älyttömän paljon vähemmän jumissa niiden myötä.

   Miekin ehkä haluaisin jonkin musiikkiharrastuksen. Tosin jonkin soittimen opettelu tuntuu tässä arjessa toooodella kaukaiselta.

   Poista
 2. Oi, zumba ois kyllä jees! Joskus muinoin vuosia sitten tuli niilläkin tunneilla käytyä :) Ja juoksukin on tauolla.. Sitä muskaria mekin harrastetaan, ja sen lisäks yhtä toista muskaria myös :) Ja mie lasken kirppistelynkin harrastamiseks :D :D Ja sit toki nuo synnytyshommat, niihin liittyy keskusteluiltoja ja paljon muutakin toimintaa.
  Kuoron lopetin viime kauteen, koska pakko priorisoida aikaa. Ja oon kans miettinyt tuota maahanmuuttajaäitikaverijuttua, mutta toistaiseks jäänyt vasta ajatuksen tasolle. Että juu, teoriassa ois toooosi ihana harrastaa vaikka mitä, mutta niiden kaikkien aika ei vissiin oo ihan nyt just :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie voin lämpimästi suositella Sinikka Miettisen zumbaa kansalaisopistolla, siellä on oikeasti myös todella hauskaa!

   Kirppistely on hyvä harrastus, voisin lisätä sen omaankin listaani. Siellä käyn kuitenkin säännöllisesti läpi koko vuoden :D

   Poista
 3. Täällä eskarilainen ja viisivuotias ovat käyneet oman tasonsa mukaisesti uimakouluissa ja heitä on myös puraissut hevoskärpänen. Tallille pitäisi siis olla kuskaamassa vähän väliä :) Talutusratsastusta ja heppakerhoa ja vähän jo varsinaisia ratsastustuntejakin. Pienimmäinen on kolme, hänellä ei vielä ole kodin ulkopuolista harrastusta.

  Mies on mukana vpk:n toiminnassa, mutta eihän se varsinanen harrastus ole. Pikemminkin kysymys voisi olla kutsumuksesta, josta saa pientä palkkaakin. Minä taas luen, neulon ja teen mitä milloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimakoulu olisi kyllä kiva ja hyvin tarpeellinen harrastus, sopisi kyllä äidillekin, pysyn kyllä pinnalla, mutta tekniikka on surkea.

   Hatunnosto miehellesi VPK-toiminnasta! Se on kyllä arvokas harrastus

   Poista
 4. Eikö teidän koirat kaipaa aktivointia? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kaipaa (koira siis), mutta se on enemmänkin päiväjuttu, jonka mie hoidan päivällä tyttöjen tai Veenun kanssa. Ja iltalenkkejä ja koirapuistossa käymistä en laske meidän harrastuksiksi, vaan enemmänkin koiran :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!