tiistai 16. tammikuuta 2018

Tohtorin rouvaksiOlemme pitäneet mieheni kanssa yhtä yli 12 vuotta, ja koko sen ajan  jompikumpi meistä on ollut opiskelija. Itsehän maltoin lopettaa opinnot jo 2009, mutta mies on jatkanut viime perjantaihin asti. Kovin virallisessa väitöstilaisuudessa hän 'puolusti väitöskirjaansa' ja lopuksi vastaväittäjät ilmoittivat puoltavansa opusta. Helmikuussa yliopiston yhteisessä valmistujaistilaisuudessa miehestä tulee virallisesti tekniikan tohtori, nykyään hän on DI väit.

Meidän perheen näkökulmasta miehen opiskelut eivät ole eronneet kamalasti 'oikeasta' työnteosta, aamuisin hän on hävinnyt yliopistolle tai erääseen firmaan, joko tekemään töitä tai tutkimaan jotain. Oikein mikään ei siis arjessa muutu, mutta perheemme naisväki on kyllä oikein ylpeä, vaikka miehellä ei olekaan samanlaista hattua kuin muumipapalla eikä hän ole 'oikea lääkäri' (vrt. tohtori), joka menisi sairaalaan töihin. Ellu oli pettynyt, kun edes kunnon juhlia vielä ollut, vaan kaikki väittelyt ja illalliset kuluivat aikuisten kesken. Mutta jospa sitten helmikuussa!


Tosi fiineinä kävimme illastamassa miehen perheen, vastaväittäjien ja kustoksen kanssa. Ja näin hieno en ollut ollutkaan sitten meidän häiden, oli kampaukset ja iltapuvut ja kaikki. Häissämme olin reippaana seuraavana päivänä kahdeksalta aamiaisella ja siivoamassa juhlapaikkaa, ja nytkin seuraavana päivänä olimme yhdeksän jälkeen koko perhe luistelemassa. Koska oikein mikään ei arjessa muutu, välillä juhlitaan ja välillä on stressiä ja kiirettä, mutta kotona elämää rytmittävät aamupuurot, iltakylvyt, pikkukakkonen ja päiväunet. Ja se on ihan hyvä niin. 


12 kommenttia:

 1. Onnea koko perheelle (kun koko perheen tukihan siinä tarvitaan)! Olet upea molemmissa asuissa. Ja pukee tuo viimeisenkin kuvan asu sinua, vaikkei ihan yhtä glamoröösi olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme, koko perhe! :) Kiitoksiin mies laittoikin, että tyttöjen elämänilo ja aito kiinnostus kaikkea kohtaan ovat olleet tässä projektissa todella tarpeen.

   Poista
 2. Onnea tohtorin perheelle! Me ollaan jo ainakin viikko puhuttu, että mentäis luistelemaan ekan kerran tänä talvena, mutta koko ajan se on lykkääntyny.. No, mahdollisimman pian! Mutta auts muuten, meillä ei oo aikuisille kypäriä..koska en oo sellaista käyttänyt kun lapsena. Mutta ihan hyvähän se ois varmaan olla vähintään jo esimerkin vuoks.. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soo soo! ;) Soisin kyllä, että kaikilla aikuisilla olisi luistellassa kypärä, koska jos niin olisi, saattaisi kavereittensa kanssa luistelemaan lähtevä Ellu 12vee laittaa omansakin varmemmin päähän. Mutta mieskin kyllä hankki omansa vasta viime talvena, sitä ennen ei oltu raaskittu tehdä tätä kahdenkympin suurinvestointia. :D (xxl:ssä lienee halvimmat kypärät, ja Kontissa on myös ollut tosi paljon siistejä pottia päähän)

   Poista
 3. isot onnitttelut!!
  tuo kyllä piristää kivasti, kun saa edes kerran parissa vuodessa tälläytyä kunnolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Pitäisi tälläytyä kunnolla useammin, ei vain oikein ole ollut tilaisuuksia

   Poista
 4. Onnittelut!!

  Eipä muuten miullakaan kypärää ole 🤔 upeeta että teiltä löytyy! Voisi ottaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannustan kyllä kypärän hankintaan! Xxl:ssä on ilmeisesti halvimmat peruskypärät :D

   Poista
 5. Onnea sekä tohtorille että tohtorinnalle!!!

  Vakkari

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!