torstai 1. helmikuuta 2018

Lastenhuoneen uudistusVuodenvaihteessa tuli ajankohtaiseksi siirtää Veenu pinnasängystään isompien tyttöjen sänkyyn. Ellu oli jo raskausajoista asti haaveillut kerrosängystä ja mikäpä siinä, vaikka tyttöjen huone onkin tilava, jää kerrosängyltä paljon enemmän leikkitilaa kuin kahdelta erilliseltä sängyltä.

Ellulla oli Niemen tehtaiden valmistama sänky, joten yritimme ostaa toisen samanlaisen kerrossänkyä varten. Se ei lykästänyt, mutta kun älysimme tehdä ostoilmoituksen kokonaisesta kerrosängystä, niin sitten onnisti. Pidimme tämän sängyn mallista, koosta ja mataluudesta, ja myös nuo laidat ovat hyvät. Veenulla olemme vielä pitäneet sängyssä Ikean lisälaitaa, ettei hän unenpöpperöisenä lähde tulemaan yksin sängystä pois ja satuta itseään. Valveilla ollessaan hän kyllä kulkee hyvin laidan yli.


Ellu osaa kiivetä yläsänkyyn myös alasängyn reunaa avuksi käyttäen, mutta koska kaveritkin haluavat aina käydä kokeilemassa yläsänkyä, kävin ostamassa Biltemasta seitsemän euron nuoratikkaat ja maalasin puolat valkoiseksi. Pätevä systeemi! Kiinnitimme muuten nuo sängyt toisiinsa, ihan varmuuden vuoksi.


Kerrossängyn lisäksi toinen suuri muutos huoneessa on tuo tapetti. Tyttöjen huonehan oli ennen meidän makuuhuoneemme ja siellä oli hopea-mustakuvioinen tapetti. Sitä ei alettu huonemuutossa vaihtamaan, mutta kun olimme tyttöjen kanssa vain kulkemassa läpi Prisman rautaosastosta, bongasimme ihanan kukkatapetin. Mies sitten hoiti tapetoinnin taitavasti. Prismasta löytyi myös ihana uusi matto, jonka päällä on lämmin istua leikkimässä.


Järjestelin myös kaikki lelusäilytyssysteemit uusiksi. Ostin Kontista lipaston ja vanhan puhelinpöydän, maalasin ja vaihdoin vetimet. Hyvästi lelukaaos! Ja tulihan se taas todistettua, että yksivuotiaskin osaa laittaa tavarat paikalleen, jos tavaroita ei ole esillä ihan liikaa ja jos kaikelle on olemassa paikka. Nyt Veenun korkeudella on leluja, joilla hän leikkii mielellään, ja ylemmissä laatikoissa sitten Ellun pieniä ukkeleita ja roolivaatteita. 

Ja mihin Veenu ei yllä, sen hän osaa pyytää. 'Muumiii, taaao', hän ainakin pyytää joka päivä. Ja leikin jälkeen hän siivoaa muumit niiden kangaskoriin. Mahtavaa - ehkä näistä lapsista kasvaa luonteeltaan vanhempiaan siistimpiä. 


Nukkekotikin sai alleen uuden pöydän, vaihdoin sen kahvipakettiin ja maalasin. Tytöt innostuivat nukkekotileikeistä taas paljon enemmän kun talo tuli oikealle korkeudelle. 


Miusta ja tytöistä huone on todella kiva ja toimiva nyt. Ehkä jossain kohtaa hankimme hiukan erilaisen kirjahyllyn ja otamme puhelinpöydän istuskelukäyttöön, pitää miettiä. Toistaiseksi tämä on kuitenkin toimivat systeemi, koska Veenun takia kirjoja ei voi olla esillä kovin paljoa kerrallaan, hän on sen verran innokas lukija että tyhjentää välillä koko hyllyn.

Tyttöjen yhteiselo samassa huoneessa on mennyt todella hyvin. Heillä on lähes identtiset rytmit, se helpottaa elämää, ja lelujen ja muiden tavaroiden jakaminen sujuu hienosti. Katsotaan, missä kohtaa he haluavat omat huoneet, mutta toivottavasti eivät ihan heti kuitenkaan, vastahan tämä saatiin valmiiksi. :D

12 kommenttia:

 1. Oi, tosi kivan näköistä! Etenkin tuo tapetti ja nukkekoti on miun sydäntä lähellä ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskasti muuten huomasin, että nukkekodin yhden huoneen tapetti on lähes identtinen tyttöjen huoneen uuden tapetin kanssa :D

   Poista
 2. Onpa ihanan kaunis ja suloinen huone tytöillä!

  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellustakin huone on ihana, eikä Veenukaan ole valittanut :D

   Poista
 3. Niin kaunis huone teidän tytöillä! Tapetti on todella nätti ja tuo kerrossänky on suloinen, ihanan keveän näköinen, ei lainkaan sellainen raskas mötikkä joita kerrossängyt monesti ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin selasin netin läpi sängyistä, ja yleensä ne olivat tosiaan aika möhkälemäisiä tai meille ihan liian moderneja. Onneksi tämä löytyi!

   Poista
 4. Aivan mahtava muutos ja niin onnistuneita löytöjä oot tehnyt!! Tuo on kyllä ihana tilanne, kun on kaikille leluille omat paikat, ihan parasta. Helpottaa omakin ahdistus lelujen suhteen, kun niitä ei oo ihan joka paikka täynnä.
  Meillä on Minea myös ihan super ahkera kirjojen lukija. Mö pidän tasan seitsemää kirjaa hyllyssä ja vaihtelen niitä sitten välillä.

  Ihanaa viikonloppua teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän olisi kyllä oikein passeli määrä meillekin, mutta Ellu pitäisi vastaan. :D

   Poista
 5. Aivan hurmaava huone! Tuollaisesta olisin ollut ikionnellinen pienenä (tosin ei minunkaan huoneessani siis valittamista ollut). Nuo Niemen tehtaiden sängyt ovat kauniita. Mekin hankimme Bonskulle juuri vihdoin isonpojan sängyn, tosin Ikean, mutta saman henkisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Byäääh, iso Bonsku!

   Miekin olen vähän suunnitellut, että jospa muuttaisin tyttöjen huoneeseen. :D Onneksi on lapsia, joiden kautta voi omia haaveitaan toteuttaa!

   Poista
 6. Aivan ihana huone teidän tytöillä. :) Toi tapetti sopii tuonne paremmin kuin hyvin.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!