perjantai 9. helmikuuta 2018

Puolitoistavuotias


Puolitoista vuotta sitten meistä tuli vanhempia toiselle maailman ihanimmista ja rakkaimmista tytöistä. Kummasti niin siskonsa ja samalla itsensä näköinen tyttö tuli ja otti paikkansa tässä maailmassa tyytyväisenä ja suuremmin mistään stressaamatta. Ja samanlainen tyyppi hän on yhä edelleen.


Veenu on noin 85 senttiä pitkä, ja noin 11 kiloinen pikkutyttö. Hän on liikkuvainen tyyppi, joka pitää tanssimisesta, juoksemisesta, liukumäistä, keinuista, uimisesta  ja pallonheittelystä. Kaikki vauhdikas on hänen mieleensä. Toisaalta hän pitää myös kirjojen lukemisesta itsekseen tai aikuisen kanssa, hänen lemppareitaan ovat Maisat, Jussit ja Pupet. Hän rakastaa Titi-nalle - musiikkia ja siskonsa My little ponyja.


 Veenu on uusissakin paikoissa rohkea ja hengailee mielellään toisten lasten ja aikuistenkin kanssa. Välillä käväistään äidin sylissä hengähtämässä, sitten painutaan taas leikkimään.

Veenulla on aika hyvin arkipäivän perussanasto hallussa, mutta hyvin paljon hän juttelee vielä omalla kielellään. Juttelun lisäksi hän laulelee paljon, erityisesti Tuikituiki tähtöstä, Soihdut sammuu-laulua ja Mu-mu-mu-mu-muskaria.


Veenu osaa keimailla: hän kallistelee päätään, pyörähtelee, laittelee helmiä kaulaan ja peilailee. Lisäksi hän on alkanut haluta joka aamu pinnin otsahiuksiinsa ja on todella tarkka, että se pysyy siinä. Lisäksi hän halailee ja vilkuttelee, ulkona kävelystä ei meinaa tulla mitään, kun hänen pitää vilkutella kaikille ohimeneville autoille.

Päivät rullaavat Veenun kanssa tasaisesti. Hän heräilee seitsemän maissa ja nukkuu päiväunia noin puolitoista tuntia yhdestä eteenpäin. 'Ukkuu' , hän pyytää monesti ihan itse. Iltaisin hän menee nukkumaan hiukan ennen kahdeksaa ja nukkuu rauhassa koko yön. Ruoka maistuu välillä paremmin, välillä huonommin, keitot ja kasvis- ja veriletut ovat Veenun lemppareita. Ja puuro: kaikki ruoka oli pitkään 'puuoo'.


Veenulla on perheessämme lempinimi, josta hän ei ehkä isompana ole kovin ylpeä. Se on Touhupylly. Veenu-Touhupylly kiipeää, lukee kirjaa, tyhjentää kirjahyllyn, hoitelee vauvoja, rakentaa palikkatornia, juoksee kiljuen ruokapöytää ympäri ja leikkii nukkuvaa karhua toisen pöydän alla, kaikki siinä ajassa, kun toiset vielä lopettelevat ateriaansa. Miten yksi pieni lapsi voikin ehtiä ja jaksaa niin paljon?

Touhupyllyisyyden ohella Veenu on kaikinpuolin herttainen, hyväntuulinen, ihana ja suloinen pikkuihminen. Hänen suuret silmänsä ja veikeät ilmeensä saavat aina hyvälle tuulelle.Kuvasin Veenun aurinkoisena päivänä pihallamme. Yllään hänellä on vaatteet, jotka hänen isomammansa aikanaan neuloi Ellulle, ja Ellun ollessa puolitoistavuotias kuvasin myös hänet samoissa tanineissa. En kestä, mitä vauhtia aika menee, vastahan se oli Ellu, josta kirjoittelin näitä samoja juttuja...

13 kommenttia:

 1. Suloinen Veenu!!On kiva, kun selvästi iloiset tosi paljon tyttäristäsi. Olisi muuten hauska tietää oliko isosisko saman kokoinen tuossa iässä. Entä sinä itse? Oma tyttäreni oli tuon pituinen vasta 2-vuotiaana, mutta päätyi lopulta melkein 175 senttiseksi.

  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veenun neuvola on vasta ensiviikolla, mutta olen aika varma, että hän on 85 senttinen. Ellu oli samassa iässä juuri samanpituinen, ja tadaa, näköjään olin itsekin. :D Miusta tuli 172cm pitkä, Ellusta on ennusteltu 180cm pitkää, mutta murrosikähän sen sitten vasta näyttää

   Poista
 2. Niin suloinen Veenu ❤
  Ihana lempinimi tuo Touhupylly, hellyyttävä.

  VastaaPoista
 3. Niin suloinen Veenu ❤
  Ihana lempinimi tuo Touhupylly, hellyyttävä.

  VastaaPoista
 4. Tuo eka kuva♡♡♡♡
  Niin suloinen pikku neiti teillä! Tuo on kyllä meilläkin hämmästelyn aiheena useinkin,miten kova touhuamaan voi puolitoista vuotias olla!tuntuu,että koko ajan ollaan menossa:)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloisia kuvia! Onnea 1.5 vuotiaalle touhupyllylle ;) <3

  VastaaPoista
 6. Veenu vaikuttaa kyllä kerrassaan valloittavalta tyypiltä! Ja aikamoinen touhupylly löytyy meiltäkin, mahtava termi!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!