torstai 15. helmikuuta 2018

Risteilyllä tyttöjen kesken


Terkut Tukholmasta, taas kerran! Tällä kertaa reissattiin naissakissa, miulla ja tytöillä oli mukana äitini ja toinen siskoistani. Ja oli kyllä kiva tällainen lähisukuristeily, aina löytyi joku istumaan pallomeren laidalla tai auttamaan ipanoiden kuivaamisessa uimisen jälkeen.


Reissasimme Siljan Serenadella, tämä olikin ensimmäinen kerta lasten kanssa Siljalla. Leikkihuone oli oikea huoneisto ja tekemistä löytyi monen ikäiselle, niin Brion junaradasta konsolipeleihin. Elokuviakin pyöri ja legoilla sai rakentaa. Majoituimme tilavassa perhehytissä ja voin kyllä suositella sitäkin, vaunut hyvin mukaan hyttiin.


Tukholmassa jätimme tällä kertaa nähtävyydet ja keskustan väliin ja kävelimme vain noin kilometrin päässä Siljan terminaalista olevaan Fältöverstenin ostoskeskukseen. Sieltä löytyivät muunmuassa lempisisustuskauppani Lagerhaus sekä Newbie, Indiska ja Br-lelut, joten olimme tyytyväisiä. :D Fältöverstenin ja terminaalin välissä on suuri puisto jossa oli kivan näköinen leikkipaikka, sinne voisi piipahtaa kesällä tai syksyllä ja käydä ostamassa eväät Fältöverstenin ruokakaupoista tai tankata kahvilassa.

Kävimme laivalla myös kokeilemassa laivan kylpyläosastoa, sekin oli kiva kokemus. Osastolla oli kolme isoa poreammetta ja ne riittivät meille ihan hyvin, mutta mitään vesipuistoa ei kannata odottaa. ;) Kävimme uimassa illalla ruokailun jälkeen, silloin kylpylässä oli ihanan väljää ja Ellukin sai harjoitella uimista ketään häiritsemättä.


Varasin miulle ja tytöille etukäteen aamiais- ja illallisbuffetit molempiin suuntiin ja olin ratkaisuun todella tyytyväinen. Mummi ja täti kävivät välillä muuallakin syömässä, mutta ihmeen hyvin menivät buffetruokailut kolmestaankin. Veenukin jaksoi istua ja syödä kun pääsi välillä kävelemään santsikierroksille ja kun hänenkin lautasensa vaihtui edessä - olen todennut jo Ellun kanssa toimivaksi systeemin, jossa lapsikin syö ensin alkupaloja ja kasviksia, sitten vasta lastenpöydän/lämpimän pöydän antimia ja lopuksi jälkiruokaa, niin aikuinenkin saa syödä suht rauhassa.

Veenu kyllä oli vauhdissa laivalla, hän vilahti silmänräpäyksessä täysin päinvastaiseen suuntaan ja löytyi myymälätiskien takaa juttelemasta myyjien kanssa ja järjestelmässä uusiksi muovipusseja. Hän onnistui kaivamaan jonkinlaisen metalliputkenpätkän lattiasta ja tunkemaan sen sormeensa, karkaamaan hissistä väärässä kerroksessa, riisumaan kenkänsä ja jättämään ne ravintolaan pöydän alle ja kiikuttamaan miulle taxfreessa noin kymmenen jättikarkkipussia silloin, kun yritin laittaa niistä sitä ensimmäistä takaisin paikoilleen. Ja mie ihan oikeasti yritin vahtia häntä. :D Olen kai tottunut pääsemään rauhallisen Ellun kanssa liian helpolla. Mutta eipä tuo haittaa, onneksi se metalliputkikin lähti irti vetämällä ja sain sen vielä takaisin lattiaankin.


Reissu oli todella onnistunut, kiitos vain matkaseuralle! Siljallakin oli kiva risteillä, kauppoja oli enemmän (ja ostelinkin itselleni ja miejelle muutamat vaatteet laivalta) ja leikkipaikka oli kiva, mutta Viking tulee Tukholmassa mielestäni paremmalle paikalle ja punaisten laivojen leikkipaikatkin ovat meidän tytöille vielä ihan riittäviä.Reissussa pääsimme myös junaan, Veenukin ekaa kertaa. En kyllä ymmärrä, mitä olin ajatellut varatessani paikat perhehytistä, ihan eri päästä vaunua kuin missä rattaiden paikka oli, kun sitten kuitenkin olimme koko matkan leikkivaunussa.  Olisimme ehkä olleet hetken niillä omillakin paikoillamme, mutta siellä nukkui vauva, joten hiippailin vain viemään ja hakemaan takkimme omilta penkeiltämme. Ensi kerralla sitten suosiolla sinne leikkivaunuun vaan. :D

Ah, olipa virkistävä miniloma. Kiva olla tietysti taas kotonakin, mutta pieni irtiotto arjesta piristää aina. Ehkä sitä nyt taas jaksaa pyörittää vaippapyykkiä ja tiskirumbaa vähän aikaa . :D

3 kommenttia:

  1. Ihana risteily tyttöjen kesken. Nyt jaksaa arkea taas paremmin.

    VastaaPoista
  2. Oiii, kuulostaapa kivalta! Me ei olla Siljalla reissattukaan koskaan, niin ihan kiva tietää :) Mutta juu junassa me ollaan aika säännöllisesti... :D

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!