sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Äitikirja-haaste

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äitien lapsille!Blogeissa on kiertänyt Tehtävänimikkeenä Laura - blogin Äitikirja-haaste. Miekin vastailen siihen palmun alta:

Kuinka monta lasta: 2
Minkä ikäisenä tulit ensimmäistä kertaa äidiksi: 25-vuotiaana
Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Molemmilla kerroilla ensireaktioni oli, että 'voi ei'. :D Vaikka molemmat lapset ovat olleet erittäin toivottuja, ovat raskaudet aina alkaneet hyvin nopeasti ja positiivinen testi on ollut pieni shokki. Mutta hetken puhaltelun jälkeen olen ollut sanoinkuvaamattoman onnellinen ja samalla myös vähän jännittynyt, että voiko kaikki oikeasti mennä hyvin.
Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Hieno, voimaannuttava kokemus
Parasta äitiydessä: Lapset itsessään, heidän kasvunsa ja kehityksensä seuraaminen ja kaikki hellyys, jota saa ja voi antaa. Ja tietysti se, että pääsee Muumimailmaan ja muihin kivoihin paikkoihin. :D
Pahinta äitiydessä: Oman riittämättömyyden kohtaaminen. Aika ja tunnit eivät riitä sellaiseen supermuumimammaäitiyteen, jollaista itselleni ennen lapsia kuvittelin. Ja meteli - meillä ei hiljaista hetkeä ole jos tytöt ovat hereillä, ja se on toisinaan aika raskasta. Ja se, kun joku sairastaa : sitä syyttää itseään lapsen sairastumisesta ja siitä, kun ei osaa parantaa tätä taikaiskusta. 
Must have tavara joka helpottaa äitiyttä: Mikro. Ihan sama, vaikka saataisiin aivovaurio tulevaisuudessa, meillä ei selvittäisi hengissä tai järjissään ilman mikroa. Tai kahvia. Tai rattaita. Tai pikkukakkosta. Tai maissinaksuja. Tai tiskikonetta, ainakaan, jos on tällainen atoopikko kuin mie. 
Must have tavara vauvavuodelle: Näppärät rattaat ja hyvä sitteri. Itse pidin myös älyttömästi kätkythälyttimestä. Ja mikrosteriloijasta. 
Paras arkiruoka: Pinaattiletut, nopea tyttöjen herkkuruoka. Ja makaronilaatikko ja kaikki pastat.
Olen hyvä äiti, koska:  yritän olla hyvä äiti. Teen kaikkeni, mitä miun voimavaroilla vain voi, jotta tytöt olisivat hyvinvoivia ja onnellisia ja heistä kasvaisi tasapainoisia ja maailmasta kiinnostuneita, empaattisia aikuisia.
Parasta lapsiperheen arjessa: Yhteiset keskustelut, retket, vaahtokylvyt ja ihmetys ja ilo elämän pienistä asioista.
Pahinta lapsiperheen arjessa: Meteli ja jatkuva sotku. Ja kun aika ei tunnu koskaan riittävän täysin kaikille perheenjäsenille.
Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Se rakkauden määrä, jota voi tuntea. Ja se, että nuo pienet ihmeet oikeasti rakastavat miua, epätäydellistä äitiään, sydämensä pohjasta.
Minun vinkkini äideille: Älä jää kotiin istumaan ja turhautumaan itseesi ja lapseen. Lähde vaunulenkeille, kauppaan, sukuloimaan, perhekerhoon, tutustu muihin vanhempiin ja anna lapsesi tutustua muihin lapsiin. Luo lapselle ja perheelle rytmi, mutta älä noudata sitä minuutin tarkasti hiki otsalla. Rytmi ja rutiinit luovat turvaa ja helpottavat elämää, mutta ne eivät saa olla koko elämä.
Minun mottoni arjessa: Tästäkin voi tehdä hyvän päivän.

Kun lapset menevät illalla nukkumaan minä: Luen kirjoja, käyn lenkillä koiran kanssa tai ilman, katson dokumentteja ipadilta yksin tai miehen kanssa. Ja sammun kuin saunalyhty viimeistään kymmeneltä. 


Ihanaa, leppoisaa äitienpäivää!

1 kommentti:

  1. Voi ihania vastauksia sulla!! Hei ja mä niin yhdyn tuohon, että on super kivaa kun lasten kanssa pääsee kaikkiin kivoihin paikkoihin huvipuistot ym.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!