lauantai 19. toukokuuta 2018

Keep calm and dance sirtaki - Kreeta vol 2
Terveiset lomalta! Olipa ihanaa.  Oikeasti. Mahtava, aurinkoinen, rento ja onnistunut reissu.

Vietimme siis viikon Kreetalla, Hanian kaupungin kupeessa, Agia Marinan kylässä. Mahtava lomapaikka lapsiperheelle, kilometrikaupalla ihanaa hiekkarantaa, hyvää ruokaa ja mukavia ihmisiä. Hanian vanha kaupunki oli lyhyen paikallisbussimatkan päässä ja hotellin lähettyvillä oli 'ihan oikeita' kreikkalaisia koteja ja pieniä hedelmätarhoja. Likat olivat lumoutuneita nähdessään, miten onnekkaiden kreikkalaisten pihalla ihan oikeasti kasvoi sitruunoita, mandariineja, rypäleitä, banaaneja ja ties mitä.


Tytöt olivat muutenkin lumoutuneita kaikesta uudesta, niin kreikkalaisista lastenohjelmista, katujunista, erilaisista linnuista, (Ellu) ruuasta, simpukoista, palmuista ja erityisesti merestä. Hotellimme sijaitsi rannalla ja kävimmekin rannassa monta kertaa päivässä kävelemässä, uimassa, tekemässä hiekkakakkuja ja keräämässä niitä simpukoita. Muuten päivät kuluivat kävellen lähiympäristössä, käväisten paristi Haniassa, leikkien leikkipaikalla ja syöden runsaasti kreikkalaista ruokaa.

Voi onnea, Frozen - jäätelö. Frozen ja Pipsa Possu ovat tällä hetkellä Kreetan kuuminta hottia kaikessa mahdollisessa lastenkamassa: Pipsalla on jopa omia muroja ja juustosiivuja


Ja kaikki meni älyttömän hyvin. Ennen reissuun lähtöä vietimme pari hermostuttavaa päivää, koska Veenu alkoi yskiä ja niiskuttaa. Odotimme kauhuissamme, paheneeko vai helpottuuko tauti, koska kuumeinen lapsi ei missään nimessä olisi voinut lähteä matkaan enkä olisi vienyt räkäistäkään lasta lentokoneeseen, koska laskeutuminen olisi voinut tehdä todella kipeää ja jopa pysyvää vahinkoa korvalle. Soittelin jo vakuutusyhtiöön ja varmistelin peruutusehtoja lääkärintodistuksella, mutta onneksi Veenu heräsi lomallelähtöpäivän aattona täysin kunnossa. Ensimmäisenä päivänä hän oli vähän matkustamisesta väsynyt ja kiukkuinen, mutta sitten hän muuttui taas aurinkoiseksi itsekseen.


Säät suosivat Kreetaa siinä missä Suomeakin lomamme aikana, ja merivesi oli ihanan lämmintä jo nyt. Toukokuu oli loistavaa aikaa matkustaa etelään lasten kanssa, kun aurinko ei ole niin polttavan kuuma eikä palamisesta ja juomisesta tarvinnut pitää ihan niin hysteeristä huolta kuin vaikkapa heinäkuussa. Tosin uv-paidoilla ja jättimäisillä uv-hatuilla suojatuista lapsistani vanhempi pisti merkille, että meidän (ja muiden suomalaisten) suhtautuminen aurinkoon oli varsin erilaista kuin muiden rannalla olijoiden. 'Me suomalaiset vissiin halutaan pitää Kreikassakin paitaa rannalla...' Juu, halutaan.


Olisin  voinut jäädä tuonne. En ole ollut noin rento... Ööö... Hm. Ainakaan Veenun syntymän jälkeen? Päässä ei koko ajan laukannut miljoonaa hoitamatonta asiaa ja huolta tai huonoa omaatuntoa jostain jutusta. Toivottavasti rento fiilis jatkuisi edes osittain täällä Suomessakin. En kyllä tiedä, mikä miua voisi auttaa säilyttämään tuon mielenrauhan, ehkä raki tai sirtaki? ;)


Viikko meni uskomattoman nopeasti, ja viimeisenä päivänä suunnittelimme jo seuraavaa reissua Kreikkaan. Toivottavasti se tulee hyvin pian! Ja lasten kanssa oli todella mukavaa ja rentoa matkustaa, kaikki meni niiiiiin hyvin. Erityisen ihanaa oli seurata, miten Ellu imi itseensä kaikkea uutta - kaikkialla ei siis ihan oikeasti ole samanlaista kuin Suomessa. Matkailu selvästi avartaa.


3 kommenttia:

 1. Kuulostaa niiiin ihanalta lomalta! Aaaah miekin haluun! ♥♥♥ Ja Ellun reissuelämys kuulostaa tosi hyvältä! Ihanaa kyllä kun tuon ikäinen jo muistaakin sitten asioita :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että rentouduit ja lapsillakin oli hyvä loma. Sitä jaksaa taas paremmin arkea, kun on koettu jotain kivaa. :)

  VastaaPoista
 3. Voi, että miten ihanan kuuloista teillä on ollut!! Ja nämä kuvat on ihan mielettömän kauniita<3 Mä en kotona saa tuota rentoa fiilistä ittelle vaikka miten olisin lomalla, täälä on aina sitä tekemistä. Mutta reissussa kyllä. Kun kotiovi on suljettu ja käännetään nokkakohti lomapaikkaa mä jätän kaikki hoitamattomat asiat kotia:D
  Ihanaa alkanutta viikkoa teille<3

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!