tiistai 5. kesäkuuta 2018

Kirjoittamisen tuska


'Kirjoitanpa blogiin meidän reissusta mummilaan...' Hm, mentiin autolla, kaikki meni hyvin, syötiin ja puistoiltiin ja käytiin rannalla ja uimahallissa, ei mitään uutta. Enkä halua tarkemmin tuoda ilmi, missä mummila on, vaikka joku sen olisi jo osannut päätelläkin.

' Kirjoitanpa blogiin Ellun ekasta kerhovuodesta!' Juu ei, hyvin meni ja kaikki tykkäsi, mutta ehkä hiukan liikaa Ellun yksityisasia.

'Kirjoitanpa blogiin meidän terassiprojektista!' Siis miehen projektista. Tällä hetkellä maassa on kasa betonilaattoja ja pihassa pino lautoja, ehkä palaan asiaan sisustusvaiheessa.

'Kirjoitanpa blogiin leikkimökin kevätsiivouksesta!' Kuten kahtena aiempana vuonnakin. Ehkä ei.

'Kirjoitanpa blogiin, että on ok syödä toisinaan lasten kanssa eineksiä.' No tottakai on. Äh. Mitä sitä nyt kirjoittamaan samaa kuin tuhat äitibloggaajaa ennen siua.

'Kirjoitanpa blogiin siitä, miten kiva on viettää kesä lasten kanssa  vapaalla.' Kuulostaapa leuhkimiselta ja työnpakoilulta.

'Kirjoitanpa blogiin meidän uudesta keittiön pöydästä!' Tästä voisinkin tietysti kirjoittaa, tai ainakin siitä näkökulmasta, kuinka huonekalukauppojen sudenkuoppia voi edes yrittää välttää. Pöytä itsessään on kyllä niiiiiin hieno, mutta palvelu oli surkeaa.

' Kirjoitanpa blogiin, miten kiva on tehdä pihahommia ja kuinka kasvit ovat kasvaneet.' Ja rikkaruohot. Aitakasvit eivät edelleenkään ole kasvaneet, joten jokaisessa kuvassa näkyisi myös naapurin talo. Ja kasveista on vähän hankala kirjoittaa, kun en muista puolienkaan nimiä.

'Kirjoitanpa blogiin siitä, miten vaikea on keksiä kirjoitettavaa blogiin.' Se lienee jo jonkinlainen rimanalitus. Mutta sitä se kesä teettää. Tai viisi- ja melkein kaksivuotiaat lapset, joiden jonkinasteista yksityisyyttä yrittää arvostaa. Ja kun on kirjoittanut samaa blogia vuodesta 2011, niin aika moni asia on jo kirjoitettu, moneenkin kertaan. Ja vaikka miulla onkin mielipide monesta asiasta, niin kirjallinen suuni avaaminen voisi hankaloittaa työskentelyä ehkä eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa myöhemmin. Siksi täällä aika harvoin nähdään kommentteja lastenkasvatuksesta tai yhteiskunnallisista ilmiöistä, koska asiat eivät koskaan ole mustavalkoisia.

Mutta ehkä kesä tai syksy tuo tullessaan uusia juttuja ja uusia näkökulmia. Ehkä. Olisi ihana löytää vähän enemmän aikaa tälle blogille, ja myös joitain ihan uusia kirjoitusaiheita. Pitäkää peukkuja, että niitä löytyy!
3 kommenttia:

 1. Minäkään en hirveästi kirjoittele. Yks juttu per viikko. :) Mutta jatketaan.

  VastaaPoista
 2. Kesä on kyllä semmoista, että sitä huitelee ihan eri laillla, ja niin on kiva :) Mutta aina on kiva lukea, oli aihe mikä hyvänsä :)

  VastaaPoista
 3. Joo kesällä on kyllä kirjoittamisen suhteen aivot vähä narikassa:D Mutta kyllä se sieltä sitten taas nostaa päätään, kirjoittamis ideat nimittäin!!

  ihania kesäpäivä teille>3

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!