perjantai 29. kesäkuuta 2018

Superkivoja puistoja Lahdessa ja Turussa


Reissailimme viime viikolla pitkin Suomea ja pidimme kivat (ja pienen budjetin) pysähdykset Lahdessa ja Turussa.

Lahdessa, 500 metrin päässä Rautatieasemalta, sijaitsee sympaattinen Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha. Tutuimpien maalaiseläinten lisäksi saa nähdä esimerkiksi lintuja ja kilpikonnia ja kurkata eläinten asuintiloihin. Kotieläinpihalle on vapaaehtoinen pääsymaksu ja paikalla on myös kahvila ja pieni puoti, joissa asioimalla voi tukea kotieläinpihan toimintaa ja ostaa nuorten 4H-yrittäjien valmistamia tuotteita. Erityisesti haluan mainita, että kaikki eläimet olivat hyvinhoidetun ja tyytyväisen näköisiä, mitä ne eivät valitettavasti aina kaikkialla ole. Eläimiä myös siirreltiin päivän lämmitessä, ettei kelleen tullut liian kuuma. Iso peukku!


Kotieläinpihalta voi jatkaa matkaa taas puolen kilometrin päähän Launeen perhepuistoon. Sieltä löytyy monenlaisia kiipeilytelineitä, liikennepuisto ja näin kesäaikaan iiiihana vesileikkialue lapsille. Puiston vieressä on myös mahdollisuus pelata minigolfia ja bongasimme myös frusbeegolfkoreja, joihin ilmeisesti tarvitsee omat kiekot.


Lahdessa vieraillessa kannattaa käydä kurkkaamassa myös Vesiurkuja, ne sijaitsevat Lahden keskustan liepeillä.

Turussa piipahdimme ihanassa Seikkailupuistossa, joka sijaitsee Kupittaanpuistossa Turun keskustassa. Erilaisia leikkivälineitä oli silmän kantamattomiin eri ikäisille lapsille, ja alueella oli mahdollista myös taiteilla ja nähdä tiettyinä päivinä esityksiä. Puiston kahvilasta sai myös hyvät lounasherkut.


Puistossa oli myös liikennekaupunki, joka oli myös aivan ihana, siellä oli liikennevalotkin! Polkemaan pääsi pienellä maksulla. Kaikkein parasta oli kuitenkin, kun liikennekaupungista sai vuokrata ison polkuauton koko perheelle ja ajella pitkin Kupittaan puistoa! Erityisen kivaa, kun toinen lapsista on vielä sen verran pieni, ettei osaa polkea liikennekaupungissa: Veenu oli riemuissaan kun pääsi vauhdin makuun.


Kesällä olisi vielä suunnitelmissa poiketa ainakin Jyväskylässä ja Porvoossa, ehkä myös Savonlinnassa ja Mikkelissä. Ja varmaan päädymme Hämeeseenkin uudestaan. Eli jos mielessäsi on kivaa kesätekemistä lapsiperheille, niin saa vinkata!

4 kommenttia:

 1. Mikkelisä Visulahteen ja Savonlinnassa linnaan!

  VastaaPoista
 2. Seikkis on ihana! Emme olekaan sinne vielä tänä kesänä ehtineet. Vauva syntyi juuri, kun piti mennä seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 3. Voi tuo seikkis on ihan meidän suosikki ja sielä on vaan pakko käydä kun laivalle mennään! Ihan mielettömästi tekemistä.
  Tuollaiset reissut on kyllä just kivoja ja niin mahtavaa kun välillä on tekemistä johon ei mee sataa euroa pelkkiin rannekkeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä näyttää kivoilta, hyviä vinkkejä!
   Tässä meidän vinkit Tampereelle:

   https://mutkatonta.com/tampereen-paras-leikkipuisto/

   https://mutkatonta.com/tekemista-1-2-vuotiaalle-tampereen-seudulla-kesalla-2018/

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!