keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kotimaanmatkailua Jyväskylän suunnallaTerveiset Nokkakiven huvipuistosta ja Jyväskylästä!

Ellu oli odottanut kesää ja huvipuistoreissua hartaasti. Hän on noin 118cm pitkä eli jää hitusen alle huvipuistojen aika tärkeän 120 sentin pituusrajan, ja Tykkimäellä ja Linnanmäellä monen kivan laitteen portti ei olisi auennut edes vanhemman kanssa. Veenu puolestaan on sentin tai kaksi alle 90 senttiä, eli tarvitsee laitteisiin kaveriksi aikuisen (joita ei liian isoina huolita kaikkiin laitteisiin)tai yli 120 senttisen sisaruksen tai kaverin, jota meidän taloudesta ei siis vielä löytynyt..

Mutta onneksi on Nokkakivi! Ellu pääsi aikuisen kanssa melkein jokaiseen laitteiseen kovasti odottamaansa vuoristorataa myöten ja Veenukin pääsi moneen laitteeseen.


Nokkakivi on varsin pieni huvipuisto, mutta oikein riittävä tällaisille alle kouluikäisille tai pienille koululaisille. Kun alue on kompakti, on helppoa kulkea laitteelta toiselle tai käväistä vessassa tai autolla. Ja jonot ovat paljon lyhyemmät kuin isommissa huvipuistoissa, eli hyvää huvitteluaikaa ei mene jonoissa seisoskeluun.

Ja puisto on todella siisti ja henkilökunta hyvin ystävällistä. Tämän totesimme jo ensivisiitillämme pari vuotta sitten.


Huvipuistoilun jälkeen menimme yöksi hotelliin Jyväskylään ja olimme helteisenä iltana kuin ulkomaanlomalla! Kävimme testaamassa myös Forum - ostoskeskuksen leikkipaikan (aika pieni, mutta kiva kiipeilyteline) ja Sokoksen yläkerran leikkipaikan (kiva ja isompi, vieressä lastenvaateliikkeitä). Ellu sammui heti kun sai pään tyynyyn eikä meidän muidenkaan tarvinnut kauan unta odotella.


Seuraava aamuna kävimme Jyväskylässä isossa Mäki-Matin perhepuistossa, jossa oli vaikka mitä. Leikkiä olisi voinut ilmeisesti myös sisällä, mutta jätimme tällä kertaa sen kertomatta tytöille, koska halusimme ehtiä muuallekin. :D Onnekkaita ovat kyllä jyväskyläläiset ja turkulaiset, kun heillä on näin hienot puistot kerhoineen ja muskareineen. Tällaisia monikäyttöisiä paikkoja tarvittaisiin lisää!


Mäki-Matin jälkeen kävimme Viherlandiassa katselemassa papukaijoja ja ostamassa pihalle pari pientä sisustusjuttua. Jaaaa sitten ajeltiin sinne, minne aina Jyväskylän reissuilla, eli Pandan tehtaanmyymälään Vaajakoskelle. Tytöille oli iso juttu saada ostaa karkkia ja vielä syödä ne autossa. :D Kerrankos sitä lomaillaan, ja ajomatka Mikkeliin meni oikein rattoisasti.


Mikkelissä kävimme vielä syömässä ja kiertelimme Stella - ostoskeskuksessa, jossa on kyllä mahtavan hieno ja iso leikkipaikka lapsille. Kuvia ei ole, koska mie kiertelin kauppoja miehen ja lasten leikkiessä, mutta tiedän aiemmilta vuosilta, että se on tosi kiva. :D

Olipa kiva yhden yön reissu, paljon ehdittiin. :) Kotimaanmatkailussa kesäisin on kyllä ehdottoman paljon hyviä puolia: aikaan ennen lapsia emme matkustelleet Suomessa oikein mihinkään ellei sitten Helsinkiin. Onneksi on lapset, olisi muuten jäänyt moni kiva juttu kokematta.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä reissulta! On selvästikin niiiin paljon kivoja lapsiperhepaikkoja, jotka meilläkin on vielä kokematta 😊😊

    VastaaPoista
  2. Voi että mä tykkään,kun sulta saa aina niin kivoja vinkkejä mukavista paikoista!!
    Teillä on ollut taas niin kivan kuuloinen reissu😊

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!