sunnuntai 5. elokuuta 2018

Hyvästi, ihana kesäloma 2018


Voihan arki, joka isket vasten naamaa kuin märkä rätti! Mihin tämä neljän viikon koko perheen loma oikein meni? Kesä vain hujahti ohi! Paljon tehtiin, mutta tosi paljon oltaisiin voitu vielä tehdä.

Tänä vuonna kalenteroimme yhteiselle lomalle ainoastaan Jyväskylän ja Nokkakiven reissun, miehellä oli oma parin päivän frisbeegolfreissunsa merkattuna kalenteriin, ja suvun onkikilpailutkin lukivat yhdessä ruudussa. Muuten emme tarkoituksella aikatauluttaneet mitään ennen loman alkua. Ja se oli ihanaa! Päädyimme vaikka minne, tapasimme niin ystäviä kuin reissasimme perheenä, polskimme rannalla, puuhastelimme pihalla ja metsästimme pokemoneja.


Niin ja tietysti nautimme mahtavista säistä! Jos koko loman olisi satanut, olisimme ehkä hypänneet risteilylaivaan tai reissanneet johonkin uuteen kaupunkiin autolla, mutta nyt teimme Jyväskylää lukuunottamatta vain päiväreissuja lähiseuduille, ja ex tempore mummille asti.

Kotonakin oli kiva olla. Jäi aikaa puuhailla kummankin lapsen kanssa heidän omia juttujaan ja tehdä kummankin iän ja kiinnostuksen mukaisia juttuja välillä ihan kahdestaan lapsen kanssa. Veenun puhe kehittyi loman aikana valtavaa vauhtia, samoin Ellun lukemis- ja kirjoitusharjoitukset. Olisi ollut kiva askarrella ja pelata vielä enemmän, mutta odottelimme niihin niitä sateisia lomapäiviä, joita ei sitten tullutkaan.


Mutta muuten ehdittiin tehdä kaikkea, mitä haluttiinkin. Reissata, pelata frisbeegolfia, tehdä pihatöitä ja rakentaa terassin, olla rannalla, syödä ravintoloissa, nähdä kavereita, pyöräillä, istuttaa uusia kasveja ja maalata aitoja. Ja mie lukea kirjoja. Ja tytöt syödä jäätelöä. Ja mies pelata sitä frisbeegolfia.

Neljän viikon koko perheen kesäloman pitäisi olla kansalaisoikeus ja - velvollisuus. Ehkäisisi valtavasti avioeroja, burnouteja ja lasten pahoinvointia.

Voihan arki. Onneksi Ellun kerho alkaa vasta torstaina. Voin vielä muutaman päivän leikkiä, että loma ei olisi ihan lopullisesti loppu.

1 kommentti:

  1. Ihania juttuja olette tehneet! Perheen yhteiset asiat on parhaita. Todellakin perheille pitäisi taata neljän viikon yhteinen loma, eikä vain pätkiä sieltä täältä vanhempien töiden ja päiväkodin päivystysten puristuksessa.

    Me emme ole tänä kesänä tehneet mitään muuta ihmeellistä kuin hoitaneet vauvaa, mutta toivoisin, että tämä piiiiiitkä yhteinen kesä voisi jatkua ikuisesti! Mies on ollut siis kesäteatteritöitä lukuunottamatta kotona.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!