torstai 8. marraskuuta 2018

Kokeile uusia asioita


Kävin ystäväni kanssa kokeilemassa lasihimmelin tekoa. Aluksi oli vaikeaa ja hommaa sai tehdä ähisten ja puhisten, kieli keskellä suuta, mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan ja oli oikein hauskaa. Osallistuimme Taito ryn yhden illan kurssille, ja tällaiset askartelukurssit ovat kyllä näppäriä, kun kaikki tarvikkeet ovat valmiina ja ohjausta ja neuvojakin saa.

Seuraavana iltana olin mindfulness - illassa rentoutumassa. Ohjaaja kertoi, että arjessa meistä ihmisistä tulee helposti arjen automaatteja, suoritamme päivästä toiseen samoja perustehtäviä niitä sen enempää ajattelematta emmekä ole läsnä oikein missään. Aivot tylsistyvät. Välillä pitäisi hidastaa, jopa pysähtyä.

Uudet asiat piristävät, vaikka kynnys niiden kokeilemiseen olisikin korkea ja arjen keskellä tuntuisi, että ei vain jaksaisi. Itseäni ihan hävettää, että olen välillä ihan pihalla ja varmasti paikalla väärissä varusteissa, mutta hei, jokainen aloittaa joskus jostakin.

Tänä syksynä olen kokeillut mindfulnessia, physiopilatesta, bodyjoogaa, fitnessbagia, bodycombatia, kymmenen tunnin junamatkaa, psykofyysista fysioterapiaa, ResQ-sovellusta, elämää ilman shampoota, etikkaa siivousaineena ja kirjontaa, noin nyt niin kuin ainakin. Lisäksi olen lukenut parikymmentä kirjaa. On ollut ihanaa kokeilla uusia juttuja, osaa kertaluontoisesti todetakseni, ettei tämä ole miun juttu ainakaan juuri nyt, ja osaa enemmän.

Jos miulla olisi enemmän aikaa, haluaisin kokeilla ainakin melomista ja lähteä mukaan johonkin vapaaehtoistyöhön. Koska uusien asioiden kokeilun lisäksi mahtavan virkistävää on uusien ihmisten tapaaminen ja ajatusten vaihto - siihen olisi kiva saada lisää aikaa.

Mitä uutta sinä olet viimeksi kokeillut? 

2 kommenttia:

  1. Oot kokeillu kyllä tosi montaa tänä syksynä, vau!
    Mulla on edelleenkin menossa kokeilu, jonka nimi on "avaa suu, vaikuta" :D :D mutta joo, olis kyllä kiva kokeilla vaikka mitä uutta! Jotain uutta urheilulajia tai uutta käsityöhässäkkää :)

    VastaaPoista
  2. Mä oon testanut kuvion neulomista ja todennut, että se juu onnistuu,mutta että villasukat ilman mitään kuvioita on enemmän mun juttu:D
    Vitsi sä oot testaillut vaikka ja mitä tänä syksynä, osa ei sano mulle yhtään mitään,mutta ei anneta sen haitata! ja tuo himmeli on super kaunis!!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!