torstai 6. kesäkuuta 2019

Eskarilaisen huone

Viime ajat meillä on haaveiltu omista huoneista. Kuusiveellä oli kaipuu välillä omaan rauhaan, siskon sotkuisammat puuhat ärsyttivät ja isompi olisi halunnut nukkua öisin siskoaan enemmän, jolle päiväunien takia riittävät vähän lyhyemmät yöunet. Noh. Eihän siinä. Kaksi viikkoa sitten tanssasimme huonekaluvalssia ja kaikki saivat uudet huoneet.

Ei tehdä ihan heti uusiksi.Mutta Ellu päätyi työhuoneeseen. Sovimme, että yövieraat saavat yöpyä Ellun huoneessa ja Ellu menee niiksi öiksi yökylään Veenun huoneeseen, ja näin huonekalut ja lelut saatiin mahtumaan huoneisiin paremmin. Ja Ellu itse toivoi pääsevänsä työhuoneeseen, koska siellä hän ei ole vielä aiemmin nukkunut.Ellu oli suunnitellut omaa huonettaan ja toivoi sinne ruusuja, omaa vaaleanpunaista pientä seinäkaappiaan ja omaa työpöytää. Muuten saimme vapaat kädet. Saimmekin tehtyä huoneiden vaihdot varsin pienillä kalustehankinnoilla, Ellulle ostettiin kirppisryhmästä työpöytä ja roskalavaryhmästä sain tuolit, jotka maalasin siisteiksi, kaikki muu paria tyynyä lukuunottamatta löytyikin meiltä kotoa.


Lapsen kasvaessa tarpeet huoneellekin tietysti muuttuvat. Iso lipasto on nyt ihan hyvä, se syö sisäänsä kaikki Ellun lelut, mutta ehkä jossain kohtaa tilalle tulee pienempi lipasto askartelutarvikkeille ja muille omille jutuille. Samalla varmaan on tarpeen jonkinlainen kirjahylly, nyt Ellulla on tuollainen pienempi kirjalokerikko ja osa kirjoista on sängyn alla vetolaatikossa. Tosin pitää nyt katsella, olemme sen verran innokkaita kirjaston käyttäjiä ja yritämme iskostaa myös lapsiin ekologisempaa elämäntapaa, että ehkä Ellulla ei tule lukuharrastuksesta huolimatta olemaankaan paljon omia kirjoja.

Tapettia emme nyt lähteneet vaihtamaan, koska Ellulle se kelpasi hyvin. Vähän mietin, onko huone liian synkkä lapsen huoneeksi, mutta valkoisten ja vaaleanpunaisten kalusteiden kanssa se näyttää ihan kivalta. Katsotaan sitten jos Ellu itse esittää toiveita, yhden seinän tapetoiminen ei onneksi ole iso juttu.Tuo Ikean sohvasänky on muuten loistava, siihen mahtuivat niin kirjat kuin legotkin ja vielä olisi yksi laatikko tyhjänä vaikkapa pelejä varten. Järjestelimme kalusteet huoneeseen niin, että nukkekodin siirtämällä siitä saa helposti levitettyä parisängyn vieraita varten. Ja nuo laatikot tuolla sängyn alla ovat niin mahtavat, että kun on aika ostaa Veenulle isompi sänky, haluaisin hänellekin tuollaisen laatikollisen sängyn.

Ellu on tykännyt kovasti omasta huoneestaan. Yleensä Veenukin tulee sinne leikkimään, mutta omaan rauhaan on ollut kuitenkin suurempi mahdollisuus kuin aiemmin. Eri lelujen jakamista kahden tytön huoneeseen oli hiukan hankala miettiä, mutta taidettiin onnistua siinäkin aika hyvin. Ja onneksi kaikki lelumme ovat joko jossain kassissa tai laatikossa, joten leluja on lasten itsensäkin helppo siirrellä huoneesta toiseen.


Veenukin tosiaan sai oman uuden huoneensa, ja me miehen ja tietokonepöydän kanssa muutimme talon isoimpaan makkariin, jossa tytöt ennen asustelivat. Aikamoinen huonekaluralli siis, ja se kaikkien kaapeissa olevien tavaroiden siirtäminen... Tavaran määrä yllättää kyllä aina, vaikka kuvittelen järjestäväni ja karsivani tavaroitamme koko ajan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!