sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Kymmenen asiaa, joista pidän

Sain kaverilta Facebookissa haasteen esitellä kuvin kymmenen asiaa, joista pidän, eikä siis tosiaan ihmisiä eikä eläimiä. Ensimmäisenä lätkäisin esille kuvan, jossa yhdistyivät suklaa ja joulu, mutta pohdinta meni myös syvällisemmäksi. Kevyenä heitetty haaste oli yllättävän voimaannuttava, kun mietin, että mistä mie ihan oikeasti pidän. 

Päätin kopioida pohdintani Facebookissa tännekin:


1. Joulu ja suklaa, näppärästi samassa kuvassa. (Ja tämä Maraboun joulupiparisuklaa oli kyllä tosi hyvää!)


2. Meidän kodista! Täydellisessä maailmassa rajattomalla budjetilla meillä olisi tosi erilainen talo, mutta tämä on ihan mahtava lasten kanssa, erityisesti sijainti. Metsiä lähellä (yksi ihan tontissa kiinni), kavereita lähellä, 300 metriä eskariin/kouluun/päiväkotiin ja kauppaan ja miun ja miehen työpaikoille pyöräilymatka.


3. Juhlista ja erityisesti niiden koristeiden suunnittelusta


4.  Tykkään työstäni varhaiskasvatuksen opettajana, yksikään päivä ei ole samanlainen, koko ajan saa ja pitää kehittyä ja jokaisena päivänä oppii jotain uutta.


5. Kirjat! Ja nimenomaan kirjat, sähköisissä kirjoissa ei ole yhtään samaa fiilistä ja äänikirjat eivät vain ole miun juttu. Ostan kirjoja nykyään äärettömän harvoin, onnea on kirjasto!6. Tykkään kaikenlaisista itse tekemisestä, viimeksi tein tuon kangastaulun. Pidän myös kipsinauhatöistä, betonista, korttiaskarteluista ja huonekalujen tuunailusta ja kaikenlaisten uusien juttujen kokeilusta. Nykyään tässä tosin on se ongelma, että olen konmarittaja ja wannabe- zero waste -tyyppi, eli ei tunnu hyvältä tehdä askarteluja tai maalailla huonekaluja ihan vain tekemisen ilosta tietämättä, onko tavaralla oikeasti jokin käyttötarkoitus. Mutta silloin kun pääsee tekemään jotain, niin se on ihanaa!7. Tykkään joogasta, uinnista ja kevyistä ryhmäliikuntatunneista. Ilman näitä menen ihan jumiin ja sitten särkee päätä.


8. Kukkapenkit! Kun aikoinaan ostettiin tämä talo, saatiin läntti tasaista nurmikkoa ja kolme jäniksen syömää tuurenpihlajaa. Siitä sit pikkuhiljaa! Tavoitteena on, että keväästä syksyyn joka puolella pihaa olisi jotain väriä. Mutta haluan kuitenkin rentoutua enkä stressaantua pihalla: kitken ja haravoin jos viitsin, yleensä en viitsi.


9. Matkustaminen! On ihanaa nähdä uusia paikkoja. Viime vuosina olen tykännyt erityisesti kotimaanmatkailusta. Ja tärkeintä on matkalle lähtö, ei niinkään se, miten kauas lähdetään: tänä vuonna ollaan vietetty tosi kivoja lomia mm. Rauhassa ja Lahdessa.

(Kuvan vesiputous löytyy Turkin Antalyasta)


10. Olipa hankala keksiä viimeinen, kun innokkaana menin laittamaan suklaan ja joulun heti ekaan ja samaan päivään. :D Mutta tykkään oppia uutta, erityisesti miua ovat viime aikoina kiinnostaneet tavarataidot, rahataidot ja nämä puoleen väliin ehtineet Nepsy-opinnot , ensi vuonna voin toivottavasti mainita olevani Nepsy-valmentaja! Nyt oli taas lähijakso, ja tämä on kyllä ollut äärettömän hyvä ja antoisa koulutus, joka vastaa mahtavasti tämän hetken haasteisiin. Suosittelen, jos jollekulle joskus tarjoutuu mahdollisuus!


------

Tämä haaste oli tosiaan kiva, sai oikeasti pohtia omia tärkeitä juttujaan. Miulla nämä eivät nyt olleet missään tärkeysjärjestyksessä vaan tulivat esitellyksi siinä tahdissa, kuin ne juolahtivat mieleen tai tulivat elämässä vastaan. Näihin on ehkä jossain elämän haastavammassa hetkessä hyvä palata ja muistuttaa itseä siitä, että mistäs mie nyt olenkaan tykännyt. 

Millaisista asioista sie pidät, jos ne eivät saa olla ihmisiä tai eläimiä? 

2 kommenttia:

  1. Aion tehdä tämän saman haasteen, kun ehdin blogiini. :)

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva lukea näitä! Teidän piha on kyllä niin upea!

    Minä tykkään mm. käsillä tekemisestä, museoissa käymisestä, värikkäistä asioista, sisustusprojektien suunnittelusta, luovasta ruoanlaitosta ja täytyy sanoa, että tykkään myös joulusta.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!