perjantai 7. helmikuuta 2020

Imatran kylpylässä lähilomalla


Käväisimme yhden yön lähilomalla naapurikaupungissa. Meiltä on nelisenkymmentä kilometriä sekä Imatran kylpylään että Holiday Club Saimaalle, käymme molemmissa uimassa suht säännöllisesti, mutta viime vuonna olemme välillä tehneet yöpymisreissunkin. On ihanaa, kun matkaan ei mene paljoa aikaa! Tällä kertaa olimme Imatran kylpylässä.


Miusta tuntuu  kivalta kannattaa paikallisia palveluja, niin kylpylähotelleja kuin niiden ravintoloitakin. Ja tällaisella pienellä reissulla saa keskittyä täysillä perheen kanssa olemiseen, kun kotityöt tai vaikka opinnot eivät pääse häiritsemään. Välillä on niin ihanaa päästä valmiiseen aamiaispöytään ja puhtaisiin hotellilakanoihin. Kylpylähotellit ovat erityisesti perheemme makuun, koska uiminen lämpimässä vedessä on meistä kaikista kivaa. Ja ainahan näitä reissuja voisi perustella sillä, että lasten uimataito kehittyy, mutta ei kai kaikkea tarvitse perustella. Tämä on meistä kivaa ja meille tärkeää.


Risteileminen on myös hauskaa puuhaa ja sitä harrastimme aikoinaan aika paljon. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että Tukholmassa ei ole meille nähtävää ihan niin usein ja päästötkin mietityttävät. Tänä vuonna mennään kyllä laivallekin lasten toiveesta, mutta me vanhemmat olemme aika ihastuneita tällaiseen helppoon lähilomailuun.


Voimme kyllä suositella Imatran kylpylää! Perheille tarkoitetuissa huoneissa oli mukavasti mahdollisuus laittaa lapset nukkumaan omaan soppeensa, jonka sai haitariovella erotettua, tuli unirauha kaikille! Kylpylän puoli on mukava erityisesti pienemmille lapsille, taikametsämäinen ympäristö on kaunis. Lämpimiä altaita ja porealtaita löytyy useampi, ja isommille löytyy pienemmän vesiliukumäen lisäksi isompi putkiliukumäki. Kesäisin kylpylän ympäristössä olisi myös kauniit ulkoilumaastot, esimerkiksi ihana Lammassaari.

Edellisen kerran olimme Imatran kylpylässä yötä kaksi vuotta sitten kun Veenu oli puolitoistavuotias. Mietimme monta kertaa, miten paljon helpompaa elämä nyt on kun meillä on jo melkein-7 ja 3,5-vuotiaat lapset. Ei vaippoja, ei pottia, ei rattaita, ei ruokailuongelmia, ei valtavaa vaatearsenaalia aina mukana.

Aika ihana elämänvaihe.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!