torstai 13. helmikuuta 2020

Torstai on toivoa täynnä

Olen alkanut tämän talven aikana tykätä mielettömästi torstai-iltapäivistä. Perjantain aatto!

Perheessämme harrastukset ja muut menot painuttuvat alkuviikkoon. Torstaisin mie saatan toisinaan käydä joogassa, mutta koska menen sinne lähes aina suoraan töistä, ei iltoihin tule häsläystä. Tyttöjen käydessä iltapalalle mies lähtee sählyyn, mie laitan tytöt nukkumaan ja seuraavan päivän kamat valmiiksi, jee, viimeistä kertaa tällä viikolla. Nautin hiljaisuudesta ja tunnen suurta tyytyväisyyttä siitä, että viikko alkaa olla pulkassa. On aikaansaanut olo.Töissäkin palaverit ja suunnittelut painottuvat alkuviikkoon, perjantait ovat helpompia, koska kaikki päivän hommat on jo valmiiksi suunniteltu ja tarvikkeetkin kaivettu valmiiksi esille viikon mittaa. Pystyn vaikuttamaan omaan työhöni jonkin verran ja jätän tarkoituksella kaikki isot kokonaisuudet ja henkisesti raskaammat paperihommat alkuviikkoon, ettei mikään jäisi mietityttämään ja painamaan viikonloppuna. Perjantai on kyllä hyvä päivä kevyelle ideoiden heittelylle (monesti silloin syntyvät parhaat ideat) ja toiminnan suunnittelulle pidemmälle eteenpäin, mutta silloin tekee mieli välttää tietynlaisia paperitöitä. Arki lapsiryhmän kanssa saattaa tietysti yllättää, mutta perjantai on töissäkin yleensä kevyen mielen päivä.

Meillä pyrkimys on, että arjen on oltava niin kivaa, ettemme elä vain viikonloppuja ja lomia odottaen. Arjessakin pitää olla rentoutta, vaihtelua ja mukavia kokemuksia ja ihmisiä. Olemme (myös) syksystä alkaen saaneet elää tällaista elämää, vaikka aamulla herätessä sänky kutsuisi niin päiväkotiin ja töihin päin kävellessä askel on kevyt. On kiva mennä ja kiva olla. On kiva tulla kotiin, syödä arjen peruspikakotiruuat ja on kiva harrastaa ja olla harrastustaksi. Ja sitten tämän vastapainoksi on ihana, kun on viikonloppu, jolloin saa vain olla, tai käydä tapahtumissa tai elokuvissa tai tavata ihmisiä, joita ei tapaa arkisin. Ja sitten on taas ihanaa, kun arki ja sen rytmit alkavat. 

Ihanaa iltaa, ja viikonloppua, just siulle! 

1 kommentti:

  1. Juuri hyvää arkea! HIenoa, että olette saaneet mukavan rytmin arkeen töiden, harrastusten, päiväkodin ja muun kanssa. Antaa luottoa omaankin tulevaisuuteen.

    Minulla oli nelipäiväisen työviikon aikaan perjantai vapaa ja silloin torstai oli konkreettisesti se viikonlopun ensimmäinen päivä. Toisaalta perjantaina töissäkin on usein vähän rennompi meininki ja siitä jää paitsi. Siinä mielessä maanantai olisi parempi vapaapäivä, mutta mies ehti varata sen.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!