torstai 23. marraskuuta 2017

Mustikkakranssi

Mikä ilo ja onni ovatkin pattereilla toimivat ja mahdollisesti jopa ajastimella varustetut valosarjat! Meillä on niitä ripoteltuna vähän joka puolelle, ja on kyllä ihanaa tulla kotiin, kun valot ovat automaattisesti syttyneet odottamaan.

Sohvalla makoillessani päätin, että myös olohuoneen seinälle tarvittaisiin jokin valopilkku. Ostin Sinellistä ison kranssipohjan ja väänsin mustikanvarvuista ja rautalangasta kranssin, lopuksi suhtautin siihen spraymaalilla valkoisen kerroksen ja kiinnitin valosarjan. Ja ai että siitä tuli kiva!


Olin hommasta niin innoissani, etten ottanut kuvia työvaiheista, mutta pieniä nippuja mustikanvarpuja (tai havuja tai mitä nyt tykkää) sidotaan tiukasti rautalangalla kiinni kranssipohjaan tai vaikka pajusta väännettyyn kehikkoon. Seuraava nippu tulee aina melkein kokonaan edellisen päälle.


Omastani tuli näin iso, joten suosittelen tuota kaupan valmispohjaa niin kranssi ei ainakaan käytössä notkahda. Nyt haluaisin tehdä tuollaisen jättikokoisen havukranssinkin, mutta mihinhän ihmeeseen sen sitten laittaisin..

Mustikanvarvut tummuvat kuivuessaan, mikä ei haittaa miua, päinvastoin, mutta tämä huomiona jos joku sommittelee nimenomaan vihreän kranssin.


'Oi äiti, se on hieno', kehui Ellukin. 'Aivan kuin isin karvainen pää.' Kiitos kulta.

6 kommenttia:

 1. isin karvainen pää :D :D :D Mutta juu, hieno se kyllä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mistä se tämän repäisi, isillähän on hyvin lyhyt ja harvahko siilitukka :D

   Poista
 2. Aivan ihana! Ja Ellun kommentti on kyllä ihan paras! :D Mustikanvarvut ovat kauniita, niitä voisi hyödyntää enemmänkin sisustuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin ihmettelin, että miksi en ole aiemmin näitä hyödyntänyt, näistähän saisi rautalangan kanssa aikaiseksi vaikka mitä!

   Poista
 3. Aivan ihana mustikkakranssi. Mustikka on sekä väriltään että oksien muodolta tosi kaunis kasvi. Erityisesti pidän keväällä mustikanlehtien heleästä vihreästä.

  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikka on kyllä keväisin kaunis, olen monesti laittanut kimppuun mustikoita ja valkoisia ruusuja.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!