maanantai 16. huhtikuuta 2018

Etelään lasten kanssa, iiksEnnen lapsia matkustimme miehen kanssa paljon. Ellun syntymän jälkeen olemme keskittyneet lähinnä erilaisiin risteilyihin ja kotimaanmatkailuun, yhtä etelän reissua lukuunottamatta Ellun ollessa taapero. Budjettivajeen lisäksi meitä on vaivannut vapaa-ajanpuute: jos kevätlomaa on ollut viikko ja yhteistä kesälomaa kaksi, niin viikon etelänreissu on tuntunut vievän siitä liikaa. Kesällä Suomi on lapsiperheelle älyttömän mielenkiintoinen paikka, ja lomalla on lastenkin kanssa ihana välillä vain olla, tavata ystäviä, tehdä hiekkakakkuja ja pyöräillä - Tukholmaa kauemmas ehtii sitten myöhemminkin.

Viime vuoden surkea kesä houkutti etelään. Ellu on myös ollut kiinnostunut lentokoneista ja eri kielistä ja kulttuureista, joten halusimme näyttää hänelle vähän maailmaa. Ja koska olemme miehen kanssa molemmat nyt kolmekymppisiä, merkkipäivämatka you know, ja mieskin on keväällä muutaman viikon isyyslomalla, ja eihän tässä ole vuosiin etelään lennetty, plus muut kootut selitykset, NIIN olemme lähdössä toukokuussa viikoksi Kreetalle. Jee! Ja iik!


Ellu on viisi ja hän tuntuu olevan ihanassa iässä matkustamaan. Uskon, että hänen kanssaan kaikki menee hyvin ja huoletta, kun mukaan vain varaa jonkin puuhakirjan, kuulokkeet ja pari pientä lelua. Mutta tänä touhutaapero-Veenu 1v9kk: voi apua. Neljän tunnin lentoon mahtuu aika monta kirjaa, lelua, välipalapussia, raivaria, syliinkiipeilyä, ikkunaan kuolaamista ja siskon tavaroiden anastamista. Ja mitä tämä uusiin ruokiin hiukan epäilevästi suhtautuva ipana syö perillä? Varasimme majoituksen all-inclusivella, mutta Veenulle kannattanee varata Suomesta jotain tuttua syötävää, että illalla saa (voi minua suomalaista) edes puuroa mahansa täyteen jos päivällä kreikkalaiset kokkaukset eivät ole maistuneet.


Ja jotenkin tuota lasta pitäisi siellä Kreetalla liikuttaakin paikasta toiseen : uskaltaisiko omat hyvät matkarattaat viedä taas koneeseen, vai otammeko mukaan äärettömän-huonot-mutta-olivatpahan-halvat - sateenkaarirattaat? Ellua kuljeteltiin aikanaan Bulgariassa paljon manducassa, mutta Veenua se ei ole koskaan oikein innostanut ja hän toisaalta kävelee jo (halutessaan) varsin reippaasti ja pitkälle, joten ehkä kallistun vain rattaiden mukaan ottamiseen. Ja ajattelin raijata Suomesta mukaan myös potan, hotelli ei sellaisia kuulemma uskalla kaikille luvata, eikä miua huvita käyttää ensimmäistä lomapäivää sen etsimiseen lähimarketeista.


Pitäisi varmaan alkaa tehdä jotain listaa, mutta tämä loman lähestyminen on päässyt hiukan yllättämään. On meillä sentään jo matka itsessään, koiralle hoitopaikka ja itsellemme hotelli ennen lentoa, eli aika hyvin on homma hoidossa.

Onko teillä vinkkejä, miten viihdytämme alle kaksivuotiasta elosalamaa lentokoneessa suurinpiirtein omalla paikalla neljä tuntia? Ja mikä on sellaista, mitä tällainen matkaruosteessa oleva äiti ei varmasti itsekseen älyä miettiä tai hankkia matkaa varten? 

Ps. Tämän postauksen kuvat on kopioitu Ellun reissukertomuksesta muutaman vuoden takaa.

2 kommenttia:

  1. Ooo ihanaa! Vähän mieki haluisin! Meillä tulee J:n kanssa molemmilla 30v eloa ens vuonna, niin josko silloin sit :) Jos kaipaat Potettea lainaan niin meiltä löytyy :)

    VastaaPoista
  2. Oi voin uskoa, että ootte innoissanne! Mutta joo kannattaa kyllä varmasti varata vaikka ja mitä puuhaa pienemmälle,mitä,no kympin kysymys!!Olisko pari uutta kirjaa ainakin,jos piisais mielenkiinto kauemmin kuin tuttuihin?!
    Me mennään tämä kesä vielä kotimaa/risteily linjalla😁

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!