perjantai 16. marraskuuta 2018

Ideoita joulukalenterin yllätyksiksi

Ellun ollessa pieni ompelin hänelle joulukalenterin, josta jokaisena joulukuun aamuna löytyi yllätys. Joulukalenteri on ilmestynyt roikkumaan jostain joka joulu sen jälkeen ja joka aamu Ellu on kaivanut sieltä yllätyksen, viime vuonna Veenun kanssa yhdessä.


Ompelin joulukalenterin tilkuista, jotain kangasta riitti isompiin yllätystaskuihin ja joistakin tuli sitten pienempiä. Tämä tuo vähän haastetta yllätyksiä keksiessä, koska erääseenkin taskuun mahtuu lähinnä kynä tai pensseli.

Joulukalenterin taskut voisi täyttää vaikka karkeilla tai erilaisilla elämyksillä (kirjoitetaan Joulupukille, lähdetään taskulamppukävelylle jne) mutta tässä hommassa olemme olleet materialisteja. Olen yrittänyt hankkia yllätykseksi tavaroita, joista oikeasti olisi iloa leikeissä tai jouluvalmisteluissa, vaikka ne maksaisivatkin vähän enemmän.

Ellun yllätyksiä vuodelta 2014

Yllätyksiä vuodelta 2016

Yllätyksiä taskuihin sujautellessa pitää tietysti miettiä, mikä yllätys mahtuu mihinkin taskuun ja myös sitä, mitä päivän ohjelmassa on. On vähän ikävää löytää yllätystaskusta sormivärit juuri sinä päivänä, jolloin ollaan lähdössä koko päivän pituiselle sukulaisreissulle eikä ehditä maalailla.

Veenun ja Ellun joulukalenterista löytyy joko yhteisiä yllätyksiä tai sitten suosiolla kaksi yllätystä, koska Veenulle vuorottelu on vielä hiukan hankalaa, ainakin, jos siihen liittyvät tontut ja yllätykset.

Meillä joulukalenterista on vuosien varrella löytynyt .. :

- Pensseleitä, hilekyniä ja väriliidut, sakset
- Tarroja (jouluisia ja milloin minkäkin aiheella)
- Koruja (kaulakoruja, hiuspinnejä)
- Hiusharja, hammasharja (ei yhtään tylsä lahja, varsinkaan, jos siinä on lempiväriä tai jonkin kivan hahmon kuva)
- Dvd ja pieniä kirjoja
- Joulukuusen koristeita
- Pienet jouluaiheiset mukit
- Piparimuotteja
- Tonttuja: olen joka vuosi laittanut yhteen taskuun Mailegin tontun
- Heijastimia (näitä tarvitsee aina..)
- Tonttulakki
- Välipalaa : pieniä rusina-askeja, pussismoothieita, hedelmäpatukoita.. Erityisen hyviä piristämään niitä päiviä, jolloin ollaan lähdössä autolla jonnekin
- Rytmimunat, rytmikapulat
- Legoja
- Pieniä leluja : meillä on löytynyt mm. poneja, muumifiguureja ja zhuzhu - petsit joistain pusseista, siis sellaisia leluja, joilla lapset ovat muutenkin leikkineet ja joita on kaivattu lisää. Näitä, legoja ja muita pieniä yllätyksiä, vaikka kirjoja, löytää oikein hyvin myös kirppikseltä tai Kontista
- Muovailuvahaa, hamahelmiä ja koruntekohelmiä
- Saippuaa vaahtokylpyyn, takunselvityssuihketta ja kerran myös kynsilakka


Tänä vuonna kalenterista löytyy ainakin mekkoja ja koruja barbeille, dvd ja askartelutavaroita, en ole vielä kaivanut jemmojani ihan loppuun asti. Ja jos jotain jää puuttumaan, niin Tigerstoresta varmasti löytyy kivoja pieniä yllätyksiä.

Oi joulu. Ei onneksi enää kovin pitkä aika, että pääsee ripustamaan joulukalenterin taas paikoilleen !

2 kommenttia:

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!