lauantai 23. marraskuuta 2019

Kangastaulu Lappeenrannasta

Vietin pari päivää syyslomaa kuukausi sitten ja teki mieli ottaa työn alle joku pieni projekti. Tyttöjen kanssa bongasimme Vallilan myymälästä Lappeenranta -kangasta, jonka sävyt sopisivat meille hyvin. Päätin tehdä siitä kangastaulun olohuoneeseen muistuttamaan kotikaupunkimme kesäisistä päivistä talvellakin.Kangastaulun tekeminen on helppoa: näppärä tekee taululle kehikon rimoista, hiukan nopeampaa ratkaisua etsivä käy ostamassa maalauspohjan. Sitten kangas vain nidotaan niittypyssyllä kehikkoon.

Tauluun voisi virittää myös valosarjan teippaamalla tai liimaamalla pattereilla toimivan valosarjan lamput taulun taakse. Itsekin kokeilin, mutta kierrätin tähän tauluun meillä jo entuudesta olleen taulun, jonka olin maalannut tummaksi, joten valot eivät oikein näkyneet läpi.


Mikään suuri projekti tämä ei ollut, kankaan ostamisesta tunnin päästä taulu oli jo seinällä, ja siitäkin ajasta valtaosa meni kotiin ajamiseen ja niittipyssyn etsimiseen. Jäipähän sitten aikaa muihin syysloman puuhiin!Näillä kangastauluilla saisi kyllä helposti ja edullisesti uutta ilmettä vaikka mihin huoneeseen. Kirpputorilta kankaan ja maalauspohjankin voisi löytää muutamalla eurolla, eivätkä ihan uusi pohja kaupasta ja taulun kokoinen pala vaikkapa Vallilan kangasta maksaisi yhteensä kuin hiukan päälle kolmekymppiä.


1 kommentti:

  1. Kiva idea ja sopiipa ihanasti sävyt teidän olohuoneeseen! Meilläkin on paikallisia maisemia seinällä parikin kappaletta, ei tosin kangastauluina vaan kehystettyinä julisteina.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!